یکشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۵ - ۱۳:۰۰
دو عنوان کتاب تازه از دانشگاه صنعتی شریف رسید

«حساب دیفرانسیل و انتگرال» و «رمزشناسی در ایران و جهان» دو عنوان کتاب جدید موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران‌(ایبنا) موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف دو عنوان کتاب، شامل ویراست دوازدهم کتاب «حساب دیفرانسیل و انتگرال» و «رمزشناسی در ایران و جهان: چالش‌های پژوهشی، آموزش و ساختارهای اجرایی» را منتشر کرد.

حساب دیفرانسیل و انتگرال
این کتاب به قلم جورج بی. توماس و موریس دی. جوئل هاس تالیف و سیامک کاظمی ترجمه این اثر را برعهده داشته است. ویرایش دوازدهم دومین جلد این کتاب، ترجمه جدیدترین ویراست حساب دیفرانسیل و انتگرال توماس است. حساب دیفرانسیل و انتگرال از معروف­ترین کتاب­‌های درسی ریاضیات عمومی در نیم قرن اخیر به حساب می‌آید و همواره استقبال زیادی از آن شده است.

دیدگاه کاربردی، دقت بیان ریاضی، و تنوع مثال­‌ها و تمرین­‌های این کتاب موجب شده که چند نسل از دانشجویان در رشته­‌های گوناگون علوم و مهندسی و اقتصاد، ریاضیات عمومی را از روی این کتاب بیاموزند. این ویراست، روزآمد شده ویراست­‌های قبلی براساس تجربیات آموزشی نوین و بهره­‌گیری از فناوری رایانه برای کمک به آموزش است.

ترجمه فارسی کتاب در دو قسمت چاپ و ارائه شده است؛ قسمت نخست در دو جلد، شامل مباحث ریاضیات عمومی 1 و قسمت دوم در یک جلد شامل مباحث ریاضیات عمومی 2 در نظام دانشگاهی ایران است. عنوان فصل­‌های قسمت دوم کتاب عبارت‌اند از: «بردارها و هندسه فضا، تابع‌برداری و حرکت در فضا»، «مشتق‌­های جزئی»، «انتگرال­‌های چندگانه و انتگرال­‌گیری در میدان­‌های برداری»

چاپ نخست از دومین جلد از دوازدهمین ویراست «حساب دیفرانسیل و انتگرال» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 460 صفحه، به بهای 42 هزار تومان از سوی موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف منتشر شده است.
 
رمزشناسی در ایران و جهان

«رمزشناسی در ایران و جهان: چالش‌های پژوهشی، آموزش و ساختارهای اجرایی» تالیف مشترک جواد مهاجری، محمود سلماسی­زاده و مهشید دلاور است. زهرا احمدیان، نصور باقری، وحید جهاندیده، سید امیر مرتضوی و علی ورداسبی نیز در تدوین این کتاب مشارکت داشته‌اند.
 
در مقدمه این کتاب می‌خوانیم: «شاهد شکل‌‏گیری فضایی به نام «فضای تولید و تبادل اطلاعات» هستیم که عمده فعالیت‌‏های کلان و استراتژیک از جمله روابط و تعاملات حاکمیتی، مدیریت زیرساخت‏‌های حیاتی و منابع مالی و اطلاعاتی کشورها، همچنین، تعاملات تجاری، مالی، کسب و کار، فعالیت‏‌های آموزشی و حتی روابط و تعاملات روزمره آحاد جامعه را شامل می‏‌شود. گسترش روزافزون این فضا، در کنار ایجاد فرصت‏‌های بی‌شمار، تهدیدات و مخاطرات جدید فراوانی به همراه داشته است. این فضا در معرض انواع حملات، آسیب‏‌ها و چالش‌‏ها از شنود اطلاعات مهم و ارزشمند، نقض حریم خصوصی افراد و نهادها تا تخریب بانک‌‏های اطلاعاتی حساس و ایجاد اختلال در زیرساخت‏‌های حیاتی قرار دارد، به گونه‏‌ای که کم‌‏توجهی به مقوله تامین امنیت آن می‌‏تواند حوزه‌‏های وسیعی مانند حاکمیت، شبکه‏‌های ارتباطی و شبکه‏‌های مدیریت و توزیع انرژی را ‏متأثر کند.

یکی از مولفه‌‏های اساسی و پایه در تامین امنیت فضای تولید و تبادل اطلاعات، مباحث مربوط به رمزشناسی و پروتکل‏‌های رمزنگاری است، به‌­گونه‏ای که تامین امنیت این فضا بدون توجه و استفاده صحیح از ابزارهای رمزنگاری در عمل ناممکن است.

فصل‌های اول تا چهارم این کتاب به دسته‎بندی موضوعی و بررسی زمینه‏‌های پژوهشی، معرفی چالش‏‌ها و مسائل باز در حوزه الگوریتم‎های رمز متقارن، توابع چکیده‎ساز، سامانه‎های رمز نامتقارن و پروتکل‎های رمزنگاری اختصاص دارد. فصل پنجم کتاب، مباحث مربوط به طول کلید الگوریتم‎های رمزنگاری مورد ­توجه قرار گرفته است. فصل ششم برخی از ساختارهای تأثیرگذار بین‏‌المللی در حوزه رمزشناسی و امنیت داده را معرفی می­‌کند و در نهایت، در فصل هفتم، وضعیت آموزش و پژوهش در ایران در حوزه رمزشناسی و امنیت داده بررسی شده است.

کتاب «رمزشناسی در ایران و جهان: چالش‌های پژوهشی، آموزش و ساختارهای اجرایی» با شمارگان یک‌هزار نسخه در 312 صفحه، به‌بهای 25 هزار تومان از سوی موسسه انتشارات علمی دانشگاه صنعتی شریف منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها