سه‌شنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۴ - ۱۲:۳۰
کتابخانه تخصصی تفسیر و علوم قرآنی قم در یک نگاه

با عنایت دفتر حضرت آیت الله العظمی سیستانی (دام ظله) در سال 1418 هـ.ق کتابخانه تخصصی تفسیر و علوم قرآنی بعد از تهیه یک سری مقدمات مختلف، که سال‌ها در تهیه آن وقت سپری شده بود ، افتتاح شد. با افتتاح این کتابخانه استقبال گسترده ای از طرف صاحبان قلم ، فضلاء و اندیشمندان و محققان به عمل آمده که همین امر باعث ایجاد فعالیت مضاعفی از طرف متولیان برای جمع آوری مصادر کتاب‌های جدید شده است.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) از قم- کار مقدماتي براي تاسيس کتابخانه تخصصی تفسیر و علوم قرآنی از سال 1374 شروع شد و آغاز به کار رسمي آن در سال 76 بود.

اين کتابخانه با هدف جمع آوري تمامی آثار منتشر شده در علوم قرآني فعاليت خود را آغاز کرد.
در اين کتابخانه حدود 20هزار جلد و عنوان کتاب و 800 جلد پايان‌نامه و نشريه به زبان هاي مختلف فارسي، عربي، اردو، انگليسي و ساير زبان ها جمع آوري شده است.

اين کتابخانه تاکنون پنج عنوان کتاب منتشر کرده است. يکي از مهم‌ترين فعاليت‌هاي اين کتابخانه، گردآوري و انتشار مجموع مقالات قرآني از تمامي نشريات ديني جهان است که در آن، علاوه بر فهرست مقالات قرآني تا حد امکان اصل مقالات نيز انتشار مي يابد.

در اين کتابخانه همه کتاب هايي که به نحوي با دانش قرآن مرتبط باشند جمع‌ آوري مي‌شود، البته در کنار اين مجموعه دو گونه آثار ديگر را هم براي محققان‌ فراهم مي شود: يکي کتاب‌هاي کليدي نظير دايره المعارف و فرهنگ ‌نامه‌ها و معجم‌ها در حدودي که محقق اطلاعات اجمالي‌ نسبت به مدخل مورد نيازش را پيدا کند. دوم کتاب‌هاي مربوط به عهد عتيق و عهدين است. يعني هرآنچه مربوط به اين کتاب‌ها مي‌شود اعم از شرح‌ و تحليل و تفسير و متن جمع‌آوري مي‌شود تا در مطالعات تطبيقي مورد استفاده واقع شوند.

اکثر کتاب‌ها به زبان عربي و بعد هم فارسي است ولي محدوديتي درباره زبان‌هاي ديگر وجود ندارد و تا جايي که امکان داشته باشد کتاب‌هاي‌ مرتبط با علوم قرآني به زبان انگليسي،آلماني و غيره در اين کتابخانه جمع آوري مي شود.

همچنين قرآن به زبان هاي مختلف در کتابخانه وجود دارد و مجموعه‌اي هم از قرآن‌هايي که کتابت‌هاي شگفت‌انگيز و جالبي دارند جمع‌آوري شده است.

شرايط استفاده از کتابخانه:
سرويس ‌دهي دو نوبت در روز است، پيش از ظهر از ساعت 8 تا 13 برای استفاده خانم ها و بعد از ظهر از ساعت 15 تا 21 برای استفاده برادران است. سيستم کتابخانه قفسه باز است و محققين مي‌توانند هر تعداد کتاب نياز داشته باشند از قفسه‌ها برداشته و استفاده کنند. برای استفاده از کتابخانه، برادران و خواهران طلبه‌ بدون هيچ مشکلي مي‌توانند از کتابخانه استفاده کنند. افراد شخصي هم با ارائه‌ معرفي نامه از دانشگاه خود مي‌توانند از کتابخانه بهره برند.
 
رياست: حجت الاسلام محمدعلی مهدوی راد
مديريت: حجت الاسلام ایادکمالی اصل- AyadKamally@yahoo.com
آدرس:قـم- خیابـان شهـید فـاطمی- کـوچه 17- پــلاک 2-  کتابخانه تخصصی تفسیر و علوم قرآنی
تـلفن: 37738081-025
دورنـگار:37839454-025

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها