وزیر مسکن و شهرسازی در مراسم قدردانی از استادان مطالعات روستایی:
جهادسازندگی پرچمدار توسعه روستایی است
عباس آخوندی، وزیر مسکن و شهرسازی گفت: جهادسازندگی پرچمدار توسعه روستایی است اما تنها محدود به همین مسایل است و اگر از روستاییان بخواهد تا در حل مسایل دیگر بهطور داوطلبانه کمک کنند، همکاری از سوی آنها دریافت نمیکند!
آخوندی افزود: در سال 1369 هنگامی که در بنیاد مسکن بودیم از وی درخواست کردم تا درباره بازسازی مناطق زلزلهزده رودبار و منجیل با ما همکاری کند. وی سخنانی گفت که تاثیر بسیاری بر کارم گذاشت. دکتر طالب معتقد بود جهاد سازندگی هیچ گاه با جامعه روستایی رابطه برقرار نکرده و ادعای آشنایی و کمک به روستاییان از سوی جهاد سازندگی تنها محدود به پخش نهادههای کشاورزی و پولی است که میان آنها توزیع میکند.
وزیر مسکن و شهرسازی در ادامه بیان کرد: جهاد سازندگی، نهادهای ریشهای و بنیادین روستا مانند ریشسفیدها و ساختار اجتماعی آن را کنار گذاشته و ساختار ساختگی شورای اسلامی روستا را جایگزین آن کرده است. این که جهادسازندگی خود را پرچمدار توسعه روستایی میداند، تنها محدود به همین مسایل است و اگر از روستاییان بخواهید تا در حل مسایل دیگر بهطور داوطلبانه کمک کنند، همکاری از سوی آنها دریافت نمیکنید.
طالب در «چهار سال، چهار گام» نقش موثر و کلیدی داشت
وی گفت: هنگامی که مشغول بازسازی گیلان و زنجان بودیم به همکاری با روستاییان نیاز داشتیم و باید بدنه اجتماعی روستا را درگیر این بازسازی میکردیم اما این کار امر دشواری بود، بنابراین از دکتر طالب خواستیم تا برای این کار برنامهریزی کند و با راهنمایی وی کاری بزرگ و مثال زدنی در دوران بازسازی در دو سطح انجام دادیم. وی نخست عوامل بنیاد مسکن را آموزش داد و در مرحله بعدی جلسههای طولانی با روستاییان گذاشت که حرکتی ارزشمند در این مسیر بهشمار میآمد.
وزیر مسکن و شهرسازی اظهار کرد: دکتر طالب با مسایل اجتماعی شخصا درگیر میشود و برای آنها راهحل پیدا میکند و این امر باعث علاقهمندیام به وی شده است. وی جلسههای بسیاری برگزار کرد و بخشدارها و دهدارها را آموزش داد. این دوران آغاز کار جدی من با دکتر طالب بود. در سال 1376 هنگامی که به وزارت مسکن و شهرسازی آمدم طالب خواست تا مسکن را از دید اجتماعی نگاه کنیم و این مساله باعث تشکیل شورای اجتماعی مسکن در این وزارتخانه شد. بر این اساس ابعاد اجتماعی در سطحی بالاتر از مسایلی چون مهندسی و مالی و اقتصاد مسکن قرار گرفت.
ایرانی آباد، سرافراز، سربلند و توسعهیافته آرزوی من است
آخوندی با اشاره به کارکرد شورای اجتماعی مسکن بیان کرد: طالب در این شورا مسکن را به عنوان بخشی از هویت فردی بررسی و ابعاد اجتماعی مسکن را توضیح داد. آخرین کار تدوینی که با دکتر طالب انجام دادم، تدوین مجموعه اقدامات وزارتخانه در آن دوره با عنوان «چهار سال، چهار گام» بود. این اثر یکی از معدود گزارشهایی بهشمار میآمد که وزیری از دوره چهار ساله فعالیتش ارایه کرد. در تدوین این کتاب دکتر طالب نقش موثر و کلیدی داشت.
وی در پایان سخنانش اظهار کرد: با شرکت در این نشست مراتب سپاس و قدردانی خود را از این استاد اعلام میکنم و آرزوی توفیق برای وی دارم و امیدوارم سایه استاد طالب سالها بر این حوزه باشد. برای دیگر استادان ارزشمندی که در این نشست از آنها قدردانی شد نیز آرزوی توفیق، سرافرازی و سربلندی دارم و امیدوارم ایرانی آباد، سرافراز، سربلند و توسعهیافته داشته باشیم.
سپس از استادان جواد صفینژاد، پدر کاریز ایران، مهدی طالب، مدير گروه توسعه روستایی دانشکده علوم اجتماعی دانشگاه تهران، سید حسن مطیعیلنگرودی، مدیریت قطب علمی مطالعات و برنامهریزی روستایی دانشگاه تهران و محمدحسن ضیاءتوانا، استاد گروه جغرافیا دانشگاه شهید بهشتی و سیستانپژوه، با هدف پاسداشت تلاشهای علمی و تحقیقاتی قدردانی شد.
مراسم نکوداشت استادان پیشکسوت مطالعات روستایی ایران دوشنبه(28 بهمنماه) در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد.
گزارش تکمیلی مراسم بهزودی منتشر میشود.
نظر شما