جمعه ۲۸ تیر ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۰
فرصت پرواز در قالب کتاب شکل می‌گیرد

در کتاب «فرصت پرواز» 74 بحث پژوهشی، تحقیقی و تحلیل درباره ماه مبارک رمضان، روزه، رویت هلال ماه و عید سعید فطر بررسی شده‌اند. این اثر به قلم اسدالله افشار و به همت انتشارات سفیر اردهال روانه بازار کتاب شده است._

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، کتاب «فرصت پرواز» در چهار فصل به مبانی «روزه؛ موهبت الهی و تکامل‌دهنده روح و جان آدمی»، «فضیلت، عظمت و درک ماه مبارک رمضان»، «پژوهش تحقیق و تحلیل تکوینی پیدایش هلال و آغاز ماه» و «عید سعید فطر؛ جشن اطاعت، تسلیم و رستگاری» می‌پردازد.

مخاطبان در فصل نخست با موضوعاتی نظیر حقیقت روزه، مراتب روزه، آمیختگی نیت روزه، تفاوت روزه با ریاضت‌های غیردینی، روزه؛ باب عبادت، ‌ضیافت‌الله؛ میزبان و میهمان، تاثیر روزه در سلامت روانی انسان، محاسن و فواید روزه و روزه‌داری، بررسی تاثیرات عمل عبادی روزه در سلامت جامعه، حقایق فلسفه احکامی چون نماز و روزه،‌ روزه در فرهنگ و شریعت دینی،‌ ویژگی‌های روزه در آموزه‌های اسلامی، بررسی روزه در ادیان و مکاتب مختلف، تقسیمات روزه در فقه، زمان افطار نزد شیعه و سنی آشنا می‌شوند.

در فصل دوم کتاب «فرصت پرواز» سخن از اهمیت و منشور اخلاقی ماه مبارک رمضان،‌ تاملی در واژه رمضان، ‌چرا قرآن در ماه رمضان نازل شده است؟، بررسی رابطه نزول قرآن با بعثت پیامبر(ص)، بیان گوشه‌هایی از آداب ماه مبارک رمضان،‌ ماه مبارک رمضان از نگاه امام سجاد(ع)،‌ دعا و دستاوردهای آن در ماه مبارک رمضان،‌ چهار راهکار برای درک فرصت‌های معنوی،‌ فضیلت ذکر صلوات در ماه مبارک رمضان و تحقیق دعاهای ماه مبارک رمضان به میان می‌آید.

ماه، زمین و هلال، انواع ماه از نظر منجمان، تعریف هلال، ‌رویت هلال از دیدگاه شارع مقدس، ‌اعتبار و عدم اعتبار وسائل، بررسی آراء فقها درباره رویت هلال ماه در روز، پاسخ اهل خبره به بعضی از اشکالاتی که منکرین، دیدگاه مشهور فقها در باب رویت هلال ماه با چشم مسلح و چهار نظر مورد نظر برای ثبوت اول ماه و رویت هلال، از جمله مطالبی‌اند که در فصل سوم اثر حاضر مورد توجه قرار می‌گیرند.

در آخرین فصل کتاب «فرصت پرواز» محتوای وداع عارفانه با ماه مبارک رمضان،‌ عید سعید فطر؛ عید رمضان،‌ عید سعید فطر چگونه عیدی است؟، عید فطر از منظر قرآن کریم، آداب عید فطر، ماهیت عید فطر، آموزش اهم احکام کلیدی،‌ هلال عید فطر و معنایی فطریه و مصارف آن بیان شده‌اند.

در بخشی از کتاب «فرصت پرواز» نوشته شده است: «رویت هلال ماه رمضان،‌ در هر دوره‌ای آیین‌های ویژه‌ای داشته است. در شهرهای بزرگ، رویت هلال توسط «عالم بلد» انجام می‌شد. عالم بلد یا خود مجتهد جامع‌الشرایط بود و سخنش مورد قبول همه یا نماینده مجتهد بود. البته آیین رویت هلال ماه توسط خود مردم هم انجام می‌شد. مردم از غروب روز آخر شعبان به بام‌ها و نقاط بلند می‌رفتند و در جست‌وجوی هلال ماه نو، چشم به آسمان می‌دوختند. در مناطق مرکزی ایران، مردم با سینی قرآن  و ظرف آب و سبزه به پشت بام‌ها رفته و می‌نگریستند تا ماه را در آب ببینند. بعد قرآن را باز و به آن نگاه می‌کردند و سپس سبزه را در آب می‌انداختند.»

نخستین چاپ کتاب «فرصت پرواز» با شمارگان یک هزار و یکصد نسخه، در 469 صفحه و به بهای 15 هزار ريال از سوی انتشارات سفیر اردهال روانه بازار کتاب شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط