سه‌شنبه ۲ آبان ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۶
شمارۀ نخست نقدنامۀ علوم انسانی منتشر شد

کتاب «فارابی، مؤسس فلسفه اسلامی» آغازگر تأملات فلسفی معاصر دربارهٔ فلسفه اسلامی محسوب می‌شود که شماره نخست ماهنامۀ نقدنامۀ علوم انسانی به بررسی آن پرداخته است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، شماره نخست نقدنامه علوم انسانی منتشر شد. این شماره ناظر به نقش فارابی در تأسیس فلسفه اسلامی بوده و در این زمینه کتاب شاخص دکتر رضا داوری اردکانی را با عنوان «فارابی، مؤسس فلسفه اسلامی» مورد توجه قرار داده است. کتابی که خود آغازگر تأملات فلسفی معاصر دربارهٔ فلسفه اسلامی بوده است.

تحول در علوم انسانی بدون توجه به جایگاه ویژه سنت‌های علمی امکان تحقق ندارد و از این جهت مستلزم نقادی سنت‌های علمی است؛ نقادی‌ای که نقاط بحرانی آن سنت‌ها را مدنظر قرار داده باشد: نقاط تأسیس، تثبیت، تحول و عمومیت علم. سنت‌های علمی را باید در متون شاخصی که مولّد این برهه‌های بحرانی علم‌اند دیدار و بازخوانی نمود. ویژگی اساسی این برهه‌ها عمومی‌بودن آن‌هاست به‌نحوی‌که از تنگنای رشته‌های علوم انسانی فراتر رفته و خود انسان را خطاب می‌کنند و از همین‌رو امکان مشارکت حوزهٔ عمومی در پرسش از آن برهه‌ها را فراهم می‌سازند.

ماهنامهٔ نقدنامهٔ علوم انسانی که به همت شورای بررسی متون و کتب علوم انسانی منتشر می‌شود، نشریه‌ای عمومی است که در فواصل ماهانه، یکی از متون شاخص پیش‌گفته را که اغلب مورد توجه کافی قرار نگرفته به بحث و بررسی نخبگان علوم انسانی گذاشته و علاوه بر طرح علمی آن، معاصریت آن را نیز دنبال می‌کند.

اولین شمارۀ نقدنامۀ علوم انسانی مشتمل بر ترجمهٔ بخشی از متن کتاب تحصیل‌السعاده فارابی و یادداشتی جدید از دکتر داوری است، و از چهار بازخوانی اصیل استادان شاخص فلسفه ایران بر این موضوع که همگی برای نقدنامه نگاشته شده‌اند، نیز پرده‌برداری می‌کند.

برچسب‌ها

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 1
  • نظرات غیرقابل انتشار: 1
  • ؟؟ IR ۱۱:۵۱ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۳
    فلسفه اسلامی ؟!! خشت اول رو درست بذار فلسفه اگه فلسفه هستش که دیگه تعلق پذیر نیست . بهتره بگید فیلسوفان اسلامی یا....‌
  • مهدی IR ۰۰:۲۰ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۴
    باسلام و احترام. آیا هنوز وقتش نرسیده که به جای سخن مخلوق به سخن خالق بپردازیم و با این معیار حرفای مخلوقی را نقد و ارزیابی کنیم؟
  • غلامعلی غلامی IR ۰۵:۱۹ - ۱۴۰۲/۰۸/۰۴
    با سلام مفهوم حکمت ایرانی در هستنی شناسی جوهر که ماده و جسم و طبیعت با طب در نفس و عقل است پژوهشگر طب و حکمت علم النفس چهره شناس فقه و حدیث نفسانی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها