شنبه ۱۱ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۰:۲۶
اعتماد ناشران به پدیدآورندگان نوچهره مایه خرسندی و امیدواری است

ناصر نادری، پس از پایان گرفتن مراحل بررسی و اعلام نامزدهای بخش کودک بیستمین جشنواره ادبی شهید حبیب غنی‌پور، گفت: اعتماد ناشران به پدیدآورندگان نوچهره و سرمایه‌گذاری در زمینه، مایه خرسندی وامیدواری است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، پس از پایان گرفتن مراحل بررسی و اعلام نامزدهای بخش کودک بیستمین جشنواره ادبی شهید حبیب غنی‌پور، ناصر نادری، سرگروه بخش کودک بیستمین جشنواره ادبی شهید حبیب غنی‌پور، گزارشی از تحلیل وضعیت کتاب‌های رسیده را به دبیرخانه جشنواره اعلام کرد.

در گزارش ارسالی که با نگاهی دقیق به کتاب‌های تالیفی خلاق داستانی کودک در سال 1398 در ایران، تهیه شده است نکات و محورهای اساسی زیر به شرح ذیل به چشم می‌خورد:
تولید برخی آثار به لحاظ زبانی و تصویری، بویژه با پدیدآورندگان نوچهره و اعتماد و سرمایه‌گذاری ناشران به آنان، مایه خرسندی وامیدواری است.

در برنامه‌ریزی ملی نشر کتاب داستان کودک، نوعی عدم سازوارگی بین موضوع‌ها، درونمایه ها و گونه‌های خلق متن و نشر، باتوجه به تنوع مخاطبان کودک در سنین متفارت کودکی، احساس می‌شود.

با عنایت به تفاوت مخاطبان از حیث شرایط اقلیمی، اقتصادی، جنسیتی، فرهنگی و...، راهکار برون رفت ازاین چالش، توجه به تنوع، ذایقه، ذهن و احساس‌ آنان است.

با تحلیل محتوای آثار، عدم توجه وسیع و ژرف به نیازها، آرزوها، دغدغه‌ها و...نسل امروز کودکان، وعدم بهره‌مندی از ظرفیت‌های بی پایان ادبیات کهن، مخصوصا افسانه‌ها و اسطوره‌ها در خلق تصاویر خیال، به خوبی احساس می‌شود. این موضوع در فرایند حساس سوژه‌یابی، ریشه اصلی عدم جذابیت کتاب‌ها شده است.

در بخش پرداخت داستانی، عدم استفاده از شیوه‌ها و شگردها و تمهیدهای خلاق بیانی در روایت، عدم طراحی منسجم پیرنگ، ضعف شخصیت پردازی و به تعبیر کلی، عدم رعایت اصول حرفه‌ای و فنی خلق داستان کودک از حيت ساختار، زبان و خیال در برخی آثار مشهود است.

فقر مطالعه و کم توجهی به حساسیت‌های ساختاری، روایی و... داستان کودک ازسوی برخی پدیدآورندگان، دلیل این وضع آشفته است.

با وجود برخی تلاش‌ها، همچنان کمبود منابع علمی مفید در حوزه ادبیات داستانی کودک بانگاه بومی و مورد کاوانه، وجود دارد.

 شرایط بغرنج اقتصاد نشر و ایجاد گره‌های روز افزون در چرخه تولید و توزیع و فروش کتاب، تدبیر و حمایت بیش از پیش مدیران دولتی این حوزه را می‌طلبد.
 

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها