پنجشنبه ۹ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۷:۱۸
هدف اصلی نمایشگاه مجازی کتاب تهران، دسترسی همه مردم کشور به کتاب است

مهدی محمدخانی گفت: این نمایشگاه توانست به هدف اولیه و اصلی خود که دسترسی همه مردم ایران به کتاب و تازه‌های نشر است، برسد. این امر به‌ویژه در دوره شیوع بیماری کرونا بسیار اهمیت دارد، چون توانست یک فضای شور ونشاط، ولو به‌صورت مجازی در جامعه ایجاد کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، مهدی محمدخانی، مدیر انتشارات روایت فتح در گفت‌وگو با روابط عمومی خانه کتاب و ادبیات ایران، بیان کرد: برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران، نخستین تجربه برگزاری چنین رویدادی در کشور است و یک کار ملی محسوب می‌شود. برگزاری این رویداد بسیار درست، به‌جا و ارزشمند است.
 
وی ادامه داد: البته بهتر بود که این نمایشگاه ماه‌ها قبل برگزار می‌شد، ولی به‌هرحال اکنون هم با این‌که در نخستین گام خود قرار دارد، بسیار امیدوارکننده بود. البته در جزئیات کار مشکلاتی هم دیده می‌شود که در صورت تداوم در دوره‌های بعد می‌تواند با رفع عیوب، برنامه‌ریزی همه‌جانبه و تقویت زیرساخت‌ها، کامل‌تر و بی‌نقص‌تر برگزار شود.
 
این ناشر همچنین بیان کرد: این نمایشگاه توانست به هدف اولیه و اصلی خود که دسترسی همه مردم ایران به کتاب و تازه‌های نشر است، برسد. این امر به‌ویژه در دوره شیوع بیماری کرونا بسیار اهمیت دارد، چون توانست یک فضای شور ونشاط، ولو به‌صورت مجازی در جامعه ایجاد کند. با برگزاری این رویداد، مردم ایران تا اندازه‌ای از فضای روانی ناشی از شیوع بیماری کرونا، دور شدند.
 
محمدخانی تأکید کرد: همه ناشران و مردم ایران در اقصی‌نقاط کشور با امکانات یکسان، امکان انتخاب و خرید کتاب و دریافت رایگان آن‌را در منازل خود داشتند. شاید در این نمایشگاه مانند نمایشگاه فیزیکی کتاب، ارتباط چهره به چهره بین اهالی نشر و مردم برقرار نشد، ولی این ارتباط به گونه‌ای دیگر بین ناشر و مخاطب در فضای مجازی میسر شد.
 
وی با اشاره به اهمیت استفاده از تجربیات اهالی نشر در برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران افزود: فضای مجازی مقوله ناشناخته‌ای در کشور ما نیست و مدت‌هاست که بسیاری از ناشران در این حوزه فعالیت دارند. انتظار می‌رفت مسئولان برگزارکننده نمایشگاه در این رویداد تجربیات ناشران و کسانی که در این حوزه کار کرده و آزمون و خطا داشته‌اند را به‌کار می‌بستند که در این‌صورت قاعدتا نمایشگاه با کیفیت بهتری برگزار می‌شد.
 
محمدخانی در پایان، با طرح یک پیشنهاد عنوان کرد: حتی اگر قرار است از سال‌های بعد نمایشگاه کتاب بین‌المللی تهران باز هم به‌صورت فیزیکی برگزار شود، خوب است که در کنار آن نمایشگاه مجازی نیز دایر شود تا علاقه‌مندان به کتاب بتوانند از این بستر نیز برای حضور در بزرگترین رویداد فرهنگی کشور، استفاده کنند.
 
نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران از اول بهمن آغاز و تا دهم  بهمن ماه در سامانه tehranbookfair.ir ادامه خواهد داشت.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها