دوشنبه ۲۰ خرداد ۱۳۹۲ - ۱۳:۰۰
شرح روایتی تاریخی در «پاريس پايتخت مدرنيته»

کتاب «پاريس پايتخت مدرنيته» نوشته دیوید هاروی با ترجمه عارف اقوامی‌مقدم منتشر شد. این کتاب روایتی تاریخی از اجتماع‌های ادبی، هنری، فضای شهری، سازمان صنعتی، سیاسی و شیوه زندگی مردم پاریس در سال‌های 1830 تا 1871 میلادی ارایه می‌کند.-

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)،‌ پاریس در قرن نوزدهم میلادی دستخوش تحولات بسیاری شد که به آن چهره‌ای جدید بخشید و آن را از شهری با زيرساخت‌های شهری قرون وسطایی به دوره مدرن تبدیل کرد. کتاب «پاريس پايتخت مدرنيته» روایت تاریخ مردمی است که در سال‌های 1830 تا 1871میلادی تلاش دارند تا جامعه‌ای نو بسازند. در این میان نقش نویسندگان، شاعران و جامعه‌شناسان بسیار برجسته است. 

پاریس نیز مانند دیگر شهرهای اروپایی برای گذار از دوران قرون وسطایی متحمل فشارها، معضلات و فسادهای بسیاری شد. این مسایل در کتاب‌ها و آثار نویسندگان، هنرمندان و نظریه‌پردازان به‌وضوح به چشم می‌خورد.

«پاريس پايتخت مدرنيته» در سه بخش و 18 فصل تدوین شده است. کتاب با «مقدمه: مدرنيته در حکمِ گسست» آغاز شده و در بخش نخست به «بازنمایی‌ها: پاريس 1848-1830» پرداخته است. این بخش به معرفی «اسطوره‌های مدرنيته: پاريسِ بالزاک»، «در رویای تنواره‌ی سياسی: سياست‌های انقلابی و طرح‌های اتوپيایی، 1848-1830» اختصاص دارد.

بخش دوم با نام «عينيت‌بخشی‌ها: پاريس 1870-1848» با زیرعنوان‌های «پيش‌درآمد»، «ساختار روابط فضایی»، «پول، اعتبار و ماليه»، «رانت و بهره‌ ملكی»، «دولت»، «كار مجرد و انضمامی»،‌ «خريد و فروش نيروی كار»، «شرايط زنان»، «بازتوليد نيروی كار»، «مصرف‌گریی»، «رخداد و فراغت»، «کمونته‌ طبقه و طبقه‌ کمونته»، «روابط طبيعی»، «علم و احساس، مدرنيته و سنت»، «ريتوريقيا و بازنمایی» و «جغرافيای سياسی تحولات شهری» به بررسی مهم‌ترین تحولات آن روزهای پاریس پرداخته است. 

«احداث كليسای ساكره كوره» بخش پایانی کتاب است. «پاريس پايتخت مدرنيته» همراه با عکس‌هایی از پاریس آن روزها تصویری گویا از تاریخ قرن نوزدهم ارایه می‌کند.

روایت «هاروی» از کوچه‌های پاریس قرن نوزدهم، بخش‌های مختلفی از بهای بالای اجاره خانه، مهاجرت بی‌رویه به پایتخت، زنان رهاشده و بیکاری گرفته تا رمان‌های بالزاک و زولا، شعر بودلر و نقاشی‌های دومیه تا نظریه‌پردازی‌های «سن‌سیمون» و «کارل مارکس» را دربرمی‌گیرد.

«پاريس پايتخت مدرنيته» نوشته «ديويد هاروی» با ترجمه عارف اقوامی‌‌مقدم در 496 صفحه و بهای 20 هزار تومان از سوی انتشارات پژواک راهی بازار کتاب‌های تاریخی و جامعه‌شناسی شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها