یکشنبه ۵ فروردین ۱۳۸۶ - ۱۰:۰۰
علم و تكنولوژي براي همه شهروندان لازم است

"محمد كرام الديني"مترجم و نويسنده كتاب هاي علمي گفت:براي رسيدن به دستاوردهاي علمي در جامعه، در ابتدا بايد شهروندان را به علم علاقه مند كنيم، سپس علم را به آنها بشناسانيم.

"محمد كرام الديني" متخصص زيست شناسي گياهي با اعلام اين مطلب به خبرگزاري كتاب ايران(ايبنا) گفت: اگر می خواهیم جامعه ای علمی داشته باشیم، به طوری که شهروندان به دستاوردهای علمی قابل توجهی دست یابند. این خواست چندان که می نماید، بلند پروازانه نیست، تنها به این شرط که نخست شهروندان را نسبت به علم علاقه مند کنیم، سپس علم را بدانان بشناسانیم.

وي در ادامه يادآور شد: همچنين فرصت هایی در اختیار آنانی که  می خواهند علم ورزی کنند، قرار دهیم تا بتوانند به طور عمیق با علم درگیر شوند و علم ورزی پیشه کنند. 

"كرام الديني" به وجود كودكان و نوجوانان در جامعه اشاره كرد و گفت: کار اساسی تر آن است که علم را به کودکان و نوجوانان جامعه آموزش دهيم و از این نترسیم که نتیجه حاصل از آن، کمی دیر به دست مي آيد، زيرا نتیجه مطلوب تري خواهد داشت، از تأخیر پروایی نیست. چون درخت آموزش و پرورش دیر به بار می نشیند. 

وي به رفع محدوديت هاي شهروندان براي رسيدن به علم اشاره كرد و گفت: همگانی کردن علم و شکستن انحصارهای موجود در آن از هدف های اصلی آموزش علم به شمار می رود. برنامه ریزی آموزش علوم در همه ی مقاطع و سطوح، باید به گونه ای باشد که هر یک از شهروندان بدون تبعیض و به آسانی وارد دنیای علم شوند. 

اين استاد دانشگاه به راه‌هاي مبارزه با اين محدويت ها پرداخت و خاطر نشان كرد: از راه های مبارزه با این محدودیت ها، جالب و جذاب کردن مفاهیم علمی، مثلا تبدیل آن به فعالیت های تفریحی و لذت بخش، شکستن زبان سنگین و تخصصی علم و تبدیل آن به زبان قابل فهم برای کودکان و نوجوانان است. 

وي افزود: همچنين طراحی آزمایش ها و پروژه های کم خرج، ارزان و انجام شدنی، حتی با وسایل ساده، ارزان یا حتی دور ریختنی به طوری که امکان انجام آن ها برای همه موجود باشد در كنار معلمان و والدين امر بسزايي است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها