سه‌شنبه ۵ آذر ۱۳۸۷ - ۱۰:۰۰
تنها «هنر» است که نمره می‌گیرد

عبدالعلی دستغیب از داوران جایزه جلال آل‌احمد، گفت: انتخاب‌ها و داوری‌های این جایزه با دقت تمام انجام گرفته و داوران نسبت به اهمیت کار خودشان آگاه بوده‌اند. به جرات می‌گویم که شیوه داوری کاملا بی‌طرفانه بود و در نهایت تنها «هنر» است که نمره می‌گیرد._

دستغیب درگفت‌وگو با خبر گزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان این مطلب گفت: انتخاب‌ها با دقت و تیزبینی انجام شد و داوران با بررسی‌های علمی و آگاهانه کارشان را انجام دادند. خانه کتاب هم این حق را قائل بود که داوران خودشان تصمیم بگیرند .به اين ترتيب  انتخاب‌شدگان بدون در نظر گرفتن مسائل شخصی گزینش شدند.

داور نخستین دوره جایزه ادبی جلال اضافه کرد: داوری‌ها درست بوده و انحرافی در کار نیست. البته بی‌شک برخی از کتاب‌هایی که به‌عنوان آثار شایسته تقدیر انتخاب نشدند، کتاب‌های درخور توجهی بودند. این 5 کتاب هم که نمره اول را گرفتند، آثار واقعا موفقی محسوب می‌شوند.

این پژوهشگر و منتقد ادبی در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد هايش برای پیشرفت جایزه «جلال» در دور دوم برگزاری، این‌گونه پاسخ داد: این جشنواره می‌توانست مثلا درحوزه داستان 10 عنوان برنده داشته باشد. برای مثال نظیر برخی جوایز که برندگان آن‌ها با قید درجه 1 و 2 و 3 معرفی می‌شوند، در این‌جا هم می‌توانیم نویسنده برنده و شایسته تقدیر داشته باشیم.

وی با اشاره به این‌که آثار بسیار باارزشی در حوزه داستان به دبیرخانه ارسال شده است، تصریح کرد: تعداد زیادی از داستان‌ها، به‌ویژه داستان‌های خانم‌ها، شایستگی کسب نمره‌های بالایی را داشتند و به‌راستی واجد 10 معیار در نظر گرفته شده در ساختار داستان بودند.
وی در ادامه گفت: اگر به یک اثر نمره 100 بدهیم و به یک اثر نمره 98، هر دو نویسنده شایسته برنده شدن خواهند بود.

این منتقد با اشاره به وجود برخی نقص‌ها و کاستی‌ها در برپایی اولین دور هر جشنواره یا رویداد فرهنگی اضافه کرد: در برگزاری اولین دور از هر جایزه، جشنواره، و همایش، قطعا نقاط ضعفی وجود دارد؛ برای مثال، امیدوارم سال آینده این جوایز به یک نفر محدود نشود؛ هرچند که شیوه داوری این جایزه کاملا بی‌طرفانه بوده و در نهایت، تنها «هنر» است که نمره می‌گیرد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: خوب بود که در پایان مراسم از صاحبان آثار برای سخنرانی درباره کتاب‌هایشان دعوت می‌شد تا مخاطبان با آثار ایشان بیش‌تر و زودتر آشنا می‌شدند.




نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط