چهارشنبه ۱۵ آبان ۱۳۹۲ - ۱۲:۳۶
معضل جامعه علمی کشور، میزان چاپ کتاب نیست

سماحه‌السادات سجادی، نویسنده کتاب «نانوراکتورها» عنوان کرد: معضل جامعه علمی کشور میزان چاپ کتاب نیست./

سجادی در گفت‌و‌گو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان‌این‌که امروزه محققان نیازمند بودجه و در عین حال انگیزه برای اقدامات علمی خود هستند، گفت: اگر انگیزه لازم از سوی مسوولان و استادان به دانشجویان و محققان داده شود، معضل چاپ کتاب‌های علمی در میان آن‌ها کمرنگ شده و این گروه به پیدا‌کردن کتاب علمی مورد نظر خود از کانال‌های دیگر ترغیب نمی‌شوند.

بودجه؛ لازمه کاربردی کردن کتاب‌ها
این پژوهشگر عرصه نانو، در پاسخ به این سوال که دغدغه‌های مالی تا چه میزان بر چاپ و خرید کتاب‌های مورد نیاز دانشجویان رشته‌های فنی و صنعتی تاثیر‌گذار است، اظهار کرد: به نظر من، تعداد کتاب چاپی در زمینه‌های علمی چندان مهم نیست، زیرا اگر هزینه‌های لازم برای اقدامات آزمایشگاهی و کاربردی کردن پژوهش‌ها فراهم باشد، دغدغه‌ کاربردی کردن مطالب کتاب‌ها برای محققان پیش می‌آید، اما اگر این هزینه‌ها و بودجه‌ها در دسترس این گروه نباشد، کتاب‌های منتشر شده نیز مغفول مانده و دیده نمی‌شوند،زیرا اقبال صنعتی شدن را پیدا نمی‌کنند.

160 کتاب حاصل تلاش مولفان

سجادی، که دارای چندین مقاله ‌isi است، درباره تعداد کتاب چاپ‌شده در زمینه نانوفناوری در کشور گفت: تا به امروز بیش از 160 عنوان کتاب در زمینه نانو در کشور تالیف شده‌است. در سال‌های گذشته که بحث نانو‌فناوری در کشور بحثی جدید و رشته‌ای نوظهور بود، در بیشتر کتاب‌های تالیف شده در کشور به موضوع نانو به‌صورت کلی پرداخته می‌شد و مفهومی کلی از سوی نویسندگان برای مخاطبان تدوین می‌شد.

مولف کتاب «نانو‌راکتورها» در ادامه، با بیان این‌که در سال‌های اخیر مولفان به‌صورت تخصصی به شاخه‌های این فناوری در تالیف کتاب‌هایشان می‌پردازند، اظهار کرد: باید پذیرفت که دامنه مطالعات علم فناوری نانو در سال‌های اخیر به واسطه تخصصی شدن موضوع، محدودتر شده‌است اما این نوع نگاه دقیق علمی و تخصصی از سوی نویسندگان برای پیشبرد اهداف این علم، به دانشجویان کمک می‌کند.

ترجمه؛ با اصل وفاداری

این مولف در ادامه و در پاسخ به این سوال که مترجمان کتاب‌های علمی، در مواجهه با اصطلاحات تخصصی تا چه میزان در برگردان فارسی موفق عمل کرده‌اند، گفت: ترجمه در ایران هنوز جای کار دارد و باید به پیشرفت‌هایی در این زمینه نیز امیدوار بود.

وی ادامه داد: مترجمان باید در حوزه‌هایی که کتاب ترجمه می‌کنند، از تبحر و تخصص برخوردار بوده و به اصطلاحات تخصصی آشنا باشند و علاوه بر وفادار بودن به متن اصلی، سعی کنند مفاهیم را به زبانی ساده، اما علمی به خوانندگان انتقال دهند.

سماحه‌السادات سجادی، دارای درجه دکترای شیمی آلی است. وی  نگارش 29 مقاله isi، ثبت یک اختراع و تالیف کتاب «نانوراکتورها» را در کارنامه علمی خود به ثبت رسانده‌است. سجادی، دو کتاب نیز در دست انتشار دارد.

کتاب «نانوراکتورها» تالیف سماحه‌السادات سجادی، در 13 فصل به مباحث مرتبط با علم شیمی و نانوفناوری پرداخته‌است.

کتاب «نانوراکتورها» با شمارگان 300 نسخه در 280 صفحه، به قیمت 11 هزار و 500 تومان از سوی پژوهشکده صنعت نفت منتشر شده‌است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها