گردآورنده «سپیده» در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در بندرعباس، از جمعآوری نقاشیها و دلنوشته های برادرزادهاش «سپیده» بعد از درگذشتش خبر داد.
لیلا سالاری افزود: «سپیده» مجموعه نقاشیها و نوشتههای زنده یاد سپیده سالاری است که آذرماه سال ۱۳۹۹ در سن ۲۲ سالگی درگذشت.
وی ادامه داد: او تلاش داشت بهترین نقاشیها را از خود به یادگار بگذارد و اینگونه نیز شد.
سالاری اضافه کرد: سپیده دختری از جنس نور و رنگ و واژه، از پنج حرف نامش، سکوت را برگزید، سی سال شمسی، تنهایی بنفشش را با غمی آبی درآمیخت، با انگشتان جوهری، بر بوم نقاشی و صفحه سفید نواخت، به آینه گفت کوتاه بنویس قصهات را، زمان کوتاه است، صبحی پاییزی که رنگ زمان تیره بود، و باغ را صدای کلاغان پر کرده بود، چشمهای زیبایش را بست، و آخرین تصویر را نیمه تمام به دست باد سپرد، و برای ابد بهار را به آغوش پاییز بخشید...
او گفت: در پیشگفتار این کتاب آمده است: سپیده سالاری» فرزند عطاالله و فرحناز در هجده خرداد ماه سال ۱۳۶۷ در بندرعباس به دنیا آمد. دوران کودکی و نوجوانیاش را در شهرستان حاجیآباد گذراند. او مدرک دانشگاهی خود را در رشته گرافیک از دانشگاه سوره شهر کرمان اخذ کرد. با توجه به اینکه از دوران کودکی درگیر بیماری بود اما هیچ وقت دست از تلاش برای رسیدن به اهدافش برنداشت.
فعالیت هنری سپیده در زمینه نقاشی به صورت جدی از سال ۱۳۹۳ آغاز شد. او از جمله کسانی بود که نقاشیهای خویش را پایان نمیبخشد زیرا معتقد بود که ذات و هویت یک اثر با زمان در هم تنیده است و تنها زمان میتواند ذات و معنای اثر را نمایان سازد؛ بدین ترتیب با بهرهمندی از جان بخشی به آثار و نگرش زنده پنداری، در واقع سعی داشت با دمیدن روحی متغیر و منعطف به کالبد آثارش، آنها را زمان بندی و زنده کند و با این نگرش به دنبال کشف و درک معناها باشد.
سپیده در حین سالهای ۱۳۹۳ تا ۱۳۹۷، شش نمایشگاه گروهی و سه نمایشگاه انفرادی در شهرهای بندرعباس و تهران برگزار کرد. همچنین او در برگزاری هفت اجرای جمعی با عنوان «یک بوم برای همه» از سال ۱۳۹۴ تا ۱۳۹۶ مشارکت داشت. سپیده در سیزدهم آذر ماه ۱۳۹۹ در بیمارستان نمازی شیراز، آرام، چشمهایش را برای همیشه بر روی دنیای رنگ و هنر بست.
«سپیده» مجموعه نقاشیها و نوشتههای زنده یاد سپیده سالاری است که به کوشش لیلا سالاری در ۱۰۶ صفحه، با کاغذ گلاسه رنگی، جلد سخت و شومیز در قطع خشتی ۲۵ در ۲۵، با شمارگان یکهزار نسخه گردآوری شد. صفحه آرایی کتاب را امیرحسین والا انجام داده است و اجرای طرح جلد براساس اثری از سپیده سالاری بر عهده رویا ادیبان انجام داده است که به قیمت ۳۵۰ هزار تومان به همت نشر «سلسله باران» برای نخستین بار در پائیز ۱۴۰۲ چاپ و منتشر شد.
نظر شما