حميدرضا نعيمي- نويسنده و كارگردان تئاتر- پرداختن به جنبهها و ظرفيتهاي دراماتيك ادبيات فارسي را نيازمند حمايت مادي مسوولان فرهنگي و ادبي دانست.\
وي اهميت ندادن به ادبيات را ماجرایی ريشهاي دانست و افزود: در انگلستان براي «شكسپير» پنجاه جشنواره تئاتري برگزار ميكنند. به عنوان نمونه يكي از اين جشنوارهها براي كودكان برگزار ميشود تا كودكان و نوجوانان اين آثار را به درستي درك كنند. اين موضوع نشان ميدهد ادبيات كهن در اين كشور از ريشه و پايه به مردم تزريق ميشود.
به گفته نعيمي، ما نيز ميتوانيم با برنامهريزي بلند مدت به ادبيات فارسي و ظرفيتهاي موجود در ادبيات كه قابليت نمايشي شدن دارند، بپردازيم.
وي با بيان اينكه بررسي متون ادبي به حمايت مالي مسوولان فرهنگي و ادبي نيازمند است، گفت: در كشور ما براي اين قضيه هيچ بهايي اختصاص داده نشده و از اين رو هنرمندان به دليل مشكلات مادي و كمبود وقت به سوي اين آثار نميروند.
نعيمي اضافه كرد: پرداختن به متون ادبي كار آساني نيست و نيازمند مطالعه و پژوهش است. افرادي كه در اين زمينه كار ميكنند، وظيفه دارند با توجه به انتخاب اثر، زبان آن را امروزي كنند تا با مخاطب ارتباط برقرار كرده و نياز امروز را بيان كند؛ چون موقعيتهاي خاص تعابير مختلف را به ميان ميكشد.
وي يادآور شد: بسياري از آثاری كه از سوي بنياد حفظ آثار دفاع مقدس به چاپ رسيده قابليت نمايشي شدن دارند؛ مانند كتاب شنهاي سرخ تكريت و كتاب دا.
نظر شما