چهارشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۱ - ۰۹:۰۶
معاف: نمایشگاه قرآن باید خصلت جریان‌سازی و گفتمان‌سازی داشته باشد/ تاکید بر به روزسازی محصولات

علیرضا معاف گفت: نمایشگاه قرآن باید خصلت جریان‌سازی و گفتمان‌سازی داشته باشد و این دوره از نمایشگاه قرآن امروز به خبر مهم فرهنگی کشور تبدیل شده و راجع به آن گفت‌وگو می‌شود و محل مراجعه ده‌ها هزار نفر از مردم است.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) مراسم رونمایی از آثار و محصولات قرآنی عصر روز گذشته سه‌شنبه ۶ اردیبهشت با حضور علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و تولیدکنندگان این محصولات در سالن نشست شماره ۱ نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم برگزار شد.

در این مراسم ۸ محصول جدید قرآنی شامل قرآن کریم به خط نستعلیق ایرانی توسط استاد منوچهر نوح سرشت، نرم‌افزار امیر بیان تولید معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سامانه جامع جلسات خانگی قرآن کریم تولید جامعه ایرانی عصر، نرم‌افزار تلفن همراه منادی بالقرآن تولید شرکت تحقیقاتی کاروان علم، نرم‌افزار تلفن همراه مدرسه حفظ تولید مؤسسه خانواده عقیق، نرم‌افزارهای تلفن همراه قرآن خاص و قاریان و لوح فشرده مجموعه ویدئوهای پندهای قرآنی تولید پایگاه اینترنتی راسخون رونمایی شد.

علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سخنانی در این مراسم گفت: یکی از بخش‌های همیشه جذاب نمایشگاه‌ها و جشنواره‌ها و کارهای فرهنگی مردمی، رونمایی‌هاست اما چون کار خیلی با سرعت باید انجام شود شاید عمق و عظمت و زحمت کشیده شده برای این کارها دیده نشود ولی از همین توضیحات چند دقیقه‌ای می‌شود فهمید چه زحمتی برای تولید این محصولات کشیده شده است.

وی افزود: همیشه بین سیاستگزاران فرهنگی و اساتید مطالعات فرهنگی این اختلاف نظر وجود داشته که آیا در حوزه فرهنگ نیاز به کار نمایشگاهی، یادواره‌ای و همایشی داریم یا خیر؟ آیا اینها به عمق کار فرهنگی آسیب می‌زند یا خیر؟

وی در پاسخ گفت: تقریباً همه قبول کرده‌اند بخش مهمی از کار فرهنگی همین کارهای نمایشگاهی، تبلیغاتی و حرکات گفتمان‌ساز و جریان‌ساز است.

معاف با بیان اینکه نمایشگاه قرآن باید خصلت جریان‌سازی و گفتمان‌سازی داشته باشد تاکید کرد: خدا را شاکریم این دوره از نمایشگاه قرآن امروز به خبر مهم فرهنگی کشور تبدیل شده و راجع به آن گفت‌وگو می‌شود و محل مراجعه ده‌ها هزار نفر از مردم است.

معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ویژگی‌های این ۸ اثر و محصول جدید قرآنی عنوان کرد: خاصیت جالب این محصولات این بود که هم کارهای به شدت سنتی و کلاسیک از جنس قرآن به خط نستعلیق در آن وجود داشت و هم کارهایی از جنس مرز دانش، به روز و مدرن در آن دیده می‌شد و ما به هر دو جنس کار نیاز داریم.

همچنین در این مراسم منوچهر نوح سرشت درباره ویژگی قرآن با خط نستعلیق ایرانی گفت: این قرآن همان قرآن عثمان طه است که به نستعلیق ایرانی در 30 تذهیب نگارش شده و هر صفحه آن منطبق با صفحه قرآن با رسم الخط عثمان طه است که چاپ دوم آن توسط انتشارات اسوه انجام شده است.

به گفته وی، کار کتابت این اثر 6 سال به طول انجامیده و نسخه اول آن نیز با استقبال مواجه شده و توسط معاون قرآن و عترت وزیر وقت فرهنگ و ارشاد اسلامی به سفرای کشورهای عربی اهدا شده است.

در ادامه مرتضی خدمتکار، مدیر کل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیت‌‎های تبلیغی و ترویجی قرآن معاونت قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، با اشاره به شعار سال جاری گفت: نرم‌افزار امیر بیان در راستای شعار امسال راه اندازی شده و این نرم‌افزار به موضوع معارف و آموزه‌های نهج‌البلاغه اختصاص دارد. امیدواریم به جز تولید، عرضه و توزیع خوبی هم برای این محصول انجام شود.

سپس حجت‌الاسلام و المسلمین امین شغلی به توضیحاتی درباره سامانه جامع جلسات خانگی قرآن کریم پرداخت و گفت: پویش جلسات خانگی قرآن کریم دو سال است که راه اندازی شده و ما تصمیم گرفتیم برای پیوستن سایر جلسات خانگی قرآن کریم سامانه‌ای را راه‌اندازی کنیم تا این ارتباط و شبکه برقرار شود و خدمات به صورت دو طرفه ارائه شود.

وی افزود: در این سامانه امکان ثبت جلسه خانگی قرآن و ارتباط نماینده‌های ما با این جلسات ممکن شده است و تاکنون ۷۰۳۴ جلسه خانگی قرآن کریم به این پویش پیوسته‌اند و ثبت نهایی آنها در سامانه انجام شده است.

به گفته امین شغلی، هدف اصلی این پویش مردمی بودن و حفظ استقلال برگزارکنندگان این جلسات خانگی قرآن است و تنها قرار است که خدمات آموزشی، محتوایی، و ... از طریق این سامانه به برگزار کنندگان داده شود.

رضا جعفرزاده، مدیر نرم‌افزار منادی بالقرآن هم در ادامه این مراسم درباره این نرم افزار توضیح داد: این نرم‌افزار یک بستر تعاملی معنوی و قرآنی است که همه محتوای مذهبی مورد نیاز کاربر شیعه و مسلمان در آن جمع شده است؛ قران با همه ابعاد آن اعم از صوت، تفسیر و ترجمه، نهج‌البلاغه، صحیفه سجادیه، ادعیه و زیارات و مفاتیح، رساله مراجع تقلید، بیش از ۷ هزار کتاب مذهبی و معنوی، مجموعه مداحی و مولودی و تواشیح و ... در واقع این جامع ترین اپلیکیشن معنوی جهان اسلام است که هر دو تا سه ماه یکبار نیز به روز رسانی می شود.

حجت‌الاسلام کاظم رحیمی، مدیر مؤسسه دبستانی‌ها نیز در ادامه درباره نرم‌افزار تلفن همراه مدرسه حفظ توضیحاتی را ارائه کرد و گفت: ما براساس تکلیف رهبر معظم انقلاب مبنی بر تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن تصمیم گرفتیم درقالب این نرم افزار حفظ قرآن را برای علاقه‌مندان از حفظ جزء ۳۰ شروع کنیم و اپلیکیشن را براین اساس طراحی کردیم.

سپس محمدرضا فرزین، مدیر ارتباطات پایگاه اینترنتی راسخون، درباره دو نرم‌افزار تلفن همراه قرآن خاص و قاریان گفت: در اپلیکیشن قاریان شاهکارهای تلاوت قاریان ایرانی و مصری جمع‌آوری شده و همچنین از ۱۲۰ قاری قرآن به روزترین قرائت‌های آنان ارائه شده است.

وی بیان کرد: اپلیکیشن قرآن خاص نیز با دو هدف طراحی شده است؛ پاسخ به شبهات در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی و بیان خواص سوره‌ها از کتب معتبر یا شخصیت‌های معتبر.

در پایان این بخش حجت‌الاسلام و المسلمین سیدحسین خاتمی درباره لوح فشرده پندهای قرآنی گفت: در این لوح فشرده با دقت و سختگیرانه نسبت به سخنرانی‌ها کار شده تا اشتباه و اشکالی نداشته باشند. ما نباید دید غیر اقتصادی به تولید محتوا داشته باشیم و کاملاً باید به این حوزه اقتصادی نگاه کنیم به نحوی که مخاطب خودش بخواهد محصول ما را بخرد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها