یکشنبه ۱۹ آبان ۱۳۹۸ - ۱۱:۰۱
سلامت فردی و شادمانی زمینه‌ساز تولید و خلق آثار فرهنگی و هنری می‌شود

معاون حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:حق برخورداری از بالاترین استانداردهای قابل حصول سلامتی یا «حق بر سلامتی»، یکی از حق‌های بشری است که علاوه بر اینکه در اسناد حقوق بشری بر آن تاکید شده، یکی از مهم‌ترین شاخص‌های حقوق شهروندی درهرجامعه محسوب می‌شود که بایستی مورد توجه جدی قرارگیرد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی معاونت حقوقی، امور مجلس و استان‌های وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، علی اصغر کاراندیش مروستی، یکی از جذبه‌های اصلی و مهم حقوق شهروندی را عناصر سلامت بخش، نشاط روح و ابزار دسترسی به آن اعلام کرد و افزود: سلامت فردی به عنوان یکی از مهمترین مولفه‌های کرامت هر انسانی محسوب می‌شود؛ از این روی حق بر سلامتی به عنوان پیش شرط تضمین و صیانت از حقوق شهروندی، بیشتر حاصل می‌شود.

کاراندیش مروستی گفت: حتی در فرهنگ اسلامی نیز مفهوم سلامت به عنوان یک ارزش، با تعابیر مختلفی همچون برترین نعمت‌ها؛ سرمایه زندگی و ... به رسمیت شناخته شده است. از این رو امام حسن مجتبی (ع) یکی از ویژگی‌های مومنین را پرنشاط بودن آنان می‌داند و می‌فرمایند: «از ویژگی‌های انسان های باایمان؛ شادی و برخورداری از نشاط درمسیر هدایت است.»

معاون حقوقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ادامه داد: از طرفی درعلم اقتصاد نیز که توسعه اقتصادی را ارتقای فراگیر همه جانبه سطح زندگی و رفاه جامعه تعریف می‌کنند؛ اهمیت شادابی و ارتباط سلامت جسم و روح با توسعه اقتصادی به قدری در جهان نوین مورد توجه است که بیشتر جوامع توسعه یافته سرمایه‌گذاری دراین حوزه را نوعی سرمایه گذاری بلند مدت می‌دانند.

دستیار وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی درامور حقوق شهروندی ضمن بیان این نکته که دولت‌ها نیز به طور کلی درارتباط با تامین و تضمین این حق دارای مسئولیت‌های معینی هستند؛ برخورداری از زندگی با کیفیت توام با طول عمر قابل قبول و عاری از بیماری و ناتوانی را حقی همگانی دانست که دراصل ۲۹ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران و درمنشور حقوق شهروندی بدان تاکید شده است.

وی افزود: اگرچه واضح است دولت‌ها نمی‌توانند به طور کامل سلامتی و مطلوب بودن سلامتی افراد را تضمین کنند، اما می‌توانند شرایطی را فراهم آورند که درآن سلامتی افراد مورد حمایت قرارگیرد و دستیابی به سلامتی برای آنان ممکن شود.

وی در پایان عنوان کرد: شادمانی همواره با خوش بینی، امید و اعتماد همراه است، لذا شادی و نشاط صرف نظر ازچگونگی کسب آن، می‌تواند سلامت جسمی و روانی را بهبود بخشد زیرا افراد شاد احساس امنیت بیشتری دارند، آسان تر تصمیم می گیرند و روحیه مشارکتی بالاتری دارند. امری که درنهایت به قدرت خلاقیت شهروندان می‌افزاید و زمینه ساز تولید و خلق آثار فاخر فرهنگی و هنری می‌شود.
 
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها