هی نه بک، نویسنده کرهای، در کتاب «شربت ماه» راز ایثار و جاودانگی را بیان میکند.
این کتاب، داستان یادآوری از خودگذشتگیها، محترم شمردن ارزشها، تلاش برای حفظ داشتهها و بازگویی راز ایثار و جاودانگی برای کودکان است.
«هی نه بک» که در بخشهایی از کتاب به نام «هی نا بک» نوشته شده؛ در این داستان، به روایت شبی گرم میپردازد، شبی که اغلب مردم بهدلیل گرمای هوا، کلافهاند. همه پنجرههایشان را بستهاند و با صدای ویژویژ و فیشفیش کولرها و پنکهها سعی میکنند، بخوابند. در همین موقع ماه شروع به آب شدن میکند و پیرزنی که مدیر ساختمان است، متوجه میشود و قطرات ماه را در تشت پلاستیکی بزرگی جمع میکند و آنها را در قالبهایی میریزد و داخل فریزر میگذارد اما متوجه میشود با آب شدن ماه دو خرگوشی که در ماه زندگی میکردند، آواره شدهاند و جایی برای زندگی ندارند.
داستان این کتاب، برگرفته از یکی از داستانهای محبوب ادبیات عامیانه با باورهای بودایی آسیای شرقی در کشورهایی مانند ژاپن، چین و کره با عنوان داستان «ماه کامل» است. داستان از این قرار است که روزی خرگوشی تصمیم میگیرد به همراه سمور آبی، روباه و میمون در راستای ترویج کار خیر، وقتی ماه کامل شد به فقرا کمک کنند. در این شب مرد فقیری را میبینند اما خرگوش که کاری بهجز علف کندن بلد نبوده تصمیم میگیرد خودش را در آتش بیاندازد تا کباب شود و مرد فقیر او را بخورد اما مرد فقیر که «ساکرا» یکی از خدایان بودایی کرهای بوده، از نیت خیر خرگوش باخبر میشود و مانع سوختنش میشود و تصمیم میگیرد سایهای به شکل خرگوش روی ماه نقاشی کند تا خرگوش برای همیشه جاودانه شود.
مردم کشورهای شرق آسیا روزی را با خاطره این خرگوش در قالب «جشن ماه کامل» جشن میگیرند که در کشور کره به آن «جشن چوسوک» میگویند. این مراسم در فصل پاییز برگزار میشود و در آن کیک برنج میخورند.
هی نه بک، داستاننویس کرهای، تصویرساز، طنزپرداز، عروسکساز انیمیشن و تهیهکننده است که تحصیلاتش را در سئول در زمینه آموزش و در آمریکا در رشته انیمیشنسازی گذرانده است. کتاب «نان ابری» از جمله آثار این نویسنده است که سال 1391 در انتشارات او به چاپ رسید و توانست جایزه لاکپشت نقرهای را دریافت کند. این کتاب در حال حاضر به چاپ چهارم رسیده است.
انتشارات او، کتاب «شربت ماه» را با شمارگان هزار نسخه و قیمت 30هزارتومان منتشر کرده است.
نظر شما