دکتر امینی طی سخنرانی در محفل جوانان دوازدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر، نکاتی درباره شیوه سرایش و ماندگاری شعر به شاعران جوان گوشزد کرد.
به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، به نقل از روابط عمومی بنیاد شعر و ادبیات داستانی ایرانیان، اسماعیل امینی شاعر در جمع جوانان شاعر و علاقهمندان ادبیات گفت: متاسفانه با رواج فضای مجازی شاهد آن هستیم که شاعران جوان از جایگاه متفکر، خلقکننده و هنرمند تبدیل به چهره مطرح شده و درگیر بازیهای تبلیغاتی میشوند که شایسته یک اندیشمند نیست.
وی افزود: شاعرانی را میبینیم که نام، چهره و تصاویر تبلیغاتی شان از آثارشان معروفتر است ولی تجربه ثابت کرده است، شعر و شاعری عالم سکوت، خلوت، تامل و حوصله است. شاعر باید به دوری از شتابزدگی و هیجان به خلق اثر بپردازد. محصول این هیجانات کاذب شاعرانی هستند که از اشعارشان مشهورتر هستند و معمولاً شکست میخورند.
امینی در پایان گفت: ماندگاری شاعر بستگی تام به اثر او دارد و فضای مجازی همچون تلگرام و اینستاگرام آفت دنیای شعر است.
یادآور میشود، محفل جوانان دوازدهمین جشنواره بینالمللی شعر فجر، شامگاه شنبه چهاردهم بهمن در تالار محراب تهران برگزار شد.
رئیس مرکز میراث ناملموس در نامهای به رئیس مؤسسه اکو معرفی نظامی به عنوان شاعر آذربایجانی و مولانا به عنوان شاعر ترک را خطای نابخشودنی دانست و خواستار تصحیح هر چه سریعتر تقویم این موسسه شد.
کتاب «نظریهپردازی در علوم اجتماعی؛ شیوههای نظریهپردازی خلاقانه» نوشته ریچارد سوئدبرگ دومین اثر از مجموعه آثار این متفکر حوزه جامعهشناسی، اقتصاد و سیاست که با نظر وی به فارسی ترجمه میشود.
چهارمین نشست «آفتاب جهانتاب کتاب» فردا یکشنبه دوازدهم اسفندماه در کتابفروشی امیرکبیر شعبه فخر رازی برپا میشود؛ و به بررسی اندیشهها و آثار نیکوس کازانتزاکیس، بهویژه «سرگشته راه حق» میپردازد.
کتاب «تأملاتی پیرامون دین در حوزه عمومی» نوشته بهروز قمری تبریزی سعی کرده که برداشتی متفاوت و جامعهشناسانه از نقش دین و دینداری در جامعه مدرن ارائه دهد.
کتابهای «آمادهسازی هنرپیشه»، «شخصیتسازی» و «نقش آفرینی» در دورۀ ۳ جلدی «مجموعۀ آثار استانیسلاوسکی» تألیف کی. اس. استانیسلاوسکی. ترجمة مهین اسکوئی از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
در دیدار استادان زبان فارسی در دانشگاهها و کالجهای دهلی با غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رئیس بنیاد سعدی از چهار عنوان کتاب رونمایی شد.
ایام دهه کرامت بهترین زمان برای برگزاری جشنهایی است که زیبایی این مناسبت را به تصویر بکشند. استفاده از بنر و پوستر خام دهه کرامت و طراحیهای گرافیکی خلاقانه، میتواند فضای جشن را دلنشینتر کرده و پیام این روزهای مبارک را به شکلی تأثیرگذار منتقل کند. در ادامه، مجموعهای از ایدههای کاربردی برای طراحی بنر دهه کرامت و سایر عناصر گرافیکی این جشن را بررسی میکنیم.
کردستان - «این داستان را با لهجه بخوانید» نوشته جبار شافعیزاده، اثری چند لایه و دربردارنده نقدی بیپرده بر مرکزگرایی است که از قضا بهرغم عمر کوتاهش در این سرزمین، در نظر بسیاری به واقعیتی تغییرناپذیر و بدیهی تغییر ماهیت داده است. البته هژمونی مرکز پیرامون، که در سده گذشته به مثنوی هفتاد مَن کاغذ سرزمین ما تبدیل شده، مختص ما نیست؛ بلکه الگویی است فراگیر که در طول تاریخ معاصر، دامن مردمان زیادی را در سراسر دنیا گرفته است.
خراسان جنوبی-مدیرکل کتابخانه های عمومی استان گفت: با فرارسیدن تعطیلات نوروزی و افزایش اوقات فراغت شهروندان، کتابخانههای عمومی در ۳ شهرستان استان با برنامهریزی ویژه آماده ارائه خدمات به اعضا و علاقهمندان به کتاب و مطالعه هستند.
تقریباً نیمی از بریتانیایی ها در سال گذشته سه کتاب گوش دادند. این اعداد با توجه به جنسیت، سن و طبقه تغییر میکند. آمارها نشان داده است که زنان بیشتر از مردان مطالعه میکنند.
به نظر میرسد از زمان دریافت جایزه نوبل ادبیات توسط هان کانگ نویسنده اهل کره جنوبی، نه تنها فروش کتابهای داستانی در این کشور افزایش یافته بلکه علاقه جوانان به نوشتن داستان آنهم طبق توصیه کانگ بدون استفاده از کیبورد و کامپیوتر رونق خاصی گرفته است.
«همهی سیبها زمین را دوست دارند» با استفاده از روایتی علمیتخیلی و با قراردادن معلمان در موقعیت دانشآموزان، نشان میدهد که یادگیری، زمانی معنا پیدا میکند که نقشهای سنتی قدرت در کلاس درس بازبینی شوند.
یزد- حجت الاسلام مظفر سالاری، نویسنده رمان «مرا با خودت ببر» از خوابی الهامبخش تا خلق یکی از پرفروشترین رمانهای مذهبی میگوید که چگونه از درد به یک داستان مذهبی جذاب رسید.
کتاب «تکههایی از یک کل منسجم» مجموعهای از جملات و تأملات عمیق دربارهی زندگی، احساسات، روابط، پذیرش، خودشناسی و رهایی از گذشته به شمار میآید. برخلاف بسیاری از کتابهای روانشناسی که سعی دارند نسخهای قطعی برای خوشبختی ارائه دهند، پونه مقیمی نسخهای نمیدهد، در ادامه به معرفی این کتاب میپردازیم.
مرکزی– فصلنامه فرهنگی و هنری شماره ۳۳ «رازان» ویژه نوروز ۱۴۰۴ در ۱۸۰ صفحه با عنوان یادنامه سید باقر موسوی مؤسس و مدیر نخستین چاپخانه مدرن در اراک و مدیر نشریه «نامه عراق» ( اراک ) منتشر شد.
کردستان - مدیر واحد قرآن و عترت ادارهکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان کردستان، از برگزاری نمایشگاه آثار علوم قرآنی در سنندج خبر داد و از هنرمندان و علاقهمندان دعوت کرد تا آثار خود را برای شرکت در این رویداد معنوی ارسال کنند.
خوزستان- نحو مینیمالیستی در جستوجوی سادهترین الگوهای زبانی است که قادر به توضیح پیچیدگیهای زبانهای مختلف باشد و افراد بدون نیاز به یادگیری پیچیده، بهطور طبیعی قادر به درک و تولید جملات هستند.
یکی از آزادگان دفاع مقدس گفت: وقتی که وارد اسارت شدیم هنوز در حال مبارزه بودیم. باید همچنان مقاومت می کردیم.جنس مبارزه قبل از اسارت نظامی بود اما پس از آن شکل فرهنگی و اعتقادی به خود گرفت.
مسعود پزشکیان، در آیین تکریم خادمان قرآن کریم، گفت: اگر میخواهیم جامعه اصلاح شود، باید رفتارمان را براساس انصاف و عدالت تنظیم کنیم. همانطور که از نزدیکان خود حمایت میکنیم و دغدغه آنها را داریم.
نظر شما