پنجشنبه ۹ آذر ۱۳۹۶ - ۰۹:۲۱
قطع ارز مبادله‌ای به ضرر قیمت کاغذ است

سید حسن میرباقری؛ رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ با اشاره به نگرانی اهالی چاپ و نشر از گرانی قیمت کاغذ، گفت: حدود یک هفته است بانک‌ها اعلام کرده اند ارز مبادله ای به واردکنندگان کاغذ نمی‌دهند و دست اندرکاران این حوزه در این مدت با این دغدغه روبرو هستند که آیا در آینده ارز مبادله‌ای به آن‌ها اختصاص پیدا می‌کند یا نه، زیرا در این صورت شاهد افزایش قیمت کاغذ در کشور خواهیم بود.

سید حسن میرباقری در گفت وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، با بیان اینکه یکی از دغدغه‌های اصلی واردکنندگان کاغذ، قطع ارز مبادله‌ای از سوی بانک‌ها است، عنوان کرد: بانک مرکزی هنوز به صورت رسمی حذف یا قطع ارز مبادله‌ای برای کاغذ را اعلام نکرده‌اند اما یک هفته‌ای می‌شود که وقتی همکاران ما به بانک مراجعه می‌کنند، ارز به آن‌ها نمی‌دهند.

وی افزود: ‌قیمت مواد اولیه کاغذ در جهان افزایش پیدا کرده است، در عین حال با توجه به اینکه بخش عمده خرید ما از کشور چین بود و در این کشور چندین کارخانه تعطیل شده‌اند، قیمت کاغذ نیز افزایش پیدا کرده است.

میرباقری با بیان اینکه چین بزرگترین صادرکننده کاغذ در جهان است، گفت: مدتی پیش قیمت پالپ و کاغذ چاپ و تحریر بیش از 20 درصد نسبت به قبل افزایش پیدا کرده بود و روز گذشته کارخانه «APP»  که بزرگترین تولیدکننده کاغذ جهان در کشورهای چین اندونزی است اعلام کرد که قصد دارد 100 دلار قیمت کاغذ را افزایش دهد.

وی وی با بیان اینکه سیر صعودی قیمت کاغذ فقط در ایران رخ نداده است، بلکه در کل جهان اتفاق افتاده است، تاکید کرد: خمیر پالپ مثل نفت یک ماده خام است و قیمت جهانی دارد، این قیمت اخیراً افزایش زیادی داشته است و تاثیر زیادی بر قیمت نهایی کاغذ گذاشته و قیمت قبلی کاغذ در بازار به دلیل رکود بازار و عدم مصرف و سفارش زیادی که بود، واردکنندگان اکثر کاغذها را با ضرر میفروختند.

میرباقری با اشاره به عدم فعالیت تعاونی ناشران در واردات کاغذ، گفت: یکی از دلایلی که ناشران دیگر کاغذ وارد نمی‌کنند این است که می‌گویند واردات کاغذ دیگر مقرون به صرفه نیست و اگر می‌خواستند کاغذ مورد نیاز خود را در بازار خریداری کنند، می‌توانستند با قیمت پایین‌تری خریداری کنند، در همان زمان واردکنندگان، کاغذهای خود را با قیمتی کمتر از قیمت خرید در بازار می‌فروختند و عده‌ای فکر می‌کنند که آن قیمت، قیمت واقعی کاغذ بود، در حالی که این‌گونه نبود و قیمت کاذب بود.

واردات با نظارت گمرک
رئیس انجمن واردکنندگان کاغذ همچنین درباره واردات کاغذ از کشورهای مختلف، توضیح داد: بخش عمده کاغذهایی که به ایران وارد می‌شود از کشورهای چین، اندونزی، هند و کره است که بخش عمده این کاغذها با کیفیت خوب و قابل قبولی هستند که مورد استفاده صنایع مختلف در کشور قرار می‌گیرد.

میرباقری با رد این ادعا که کیفیت اغلب کاغذهای وارداتی کیفیت پایین و درجه دو هستند، گفت: ممکن است بخشی از کاغذهایی که به کشور وارد می‌شود، کیفیت خوبی نداشته باشند اما حدود 90 درصد کاغذهای وارداتی در آزمایشگاه گمرک تست می‌شود و پس از تایید آزمایشگاه، ترخیص شده و به بازار وارد می‌شود.

وی با بیان اینکه کالای وارداتی مثل کاغذ تا یک درصد سفیدی، نرمی و زبری آن مشخص شده است، گفت: کاغذهایی که کیفیت مناسب ندارد و استانداردهای مشخص نشده را نداشته باشند، گمرک اجازه ترخیص نمی‌دهد، اکنون بیشتر کاغذهایی که به کشور وارد می‌شود استاندارد است و این ادعا که کاغذهای کم کیفیت چینی و هندی در کشور هستند معمولا از سمت کسانی مطرح می‌شود که اطلاعات فنی زیادی در این حوزه ندارد.

میرباقری با بیان اینکه دامن زدن به اخبار افزایش قیمت کاغذ باعث به هم ریختگی بازار می‌شود، گفت: افزایش قیمت کاغذ منحصر به ایران نیست و در سراسر دنیا، با گرانی کاغذ روبرو هستیم، مساله‌ای که مهم است تفاوت نرخ ارز است، نرخ ارز مبادله‌ای نسبت به شش ماه پیش و سال گذشته افزایش چشمگیری داشته است و یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت کاغذ، بالا رفتن قیمت ارز مبادله‌ای است که مسائل و مشکلات زیادی را برای فعالان این حوزه ایجاد کرده است.

وی افزود: نرخ پیش‌فاکتوری که بازرگانان برای خرید کاغذ در اختیار دارند تا مجوز ورود بگیرند، حاکی از این است که بیش از 20 درصد قیمت جهانی کاغذ افزایش پیدا کرده است و این نشان می‌دهد که به دلیل گرانی مواد اولیه کارخانه‌ها، قیمت‌های خود را بالا برده‌اند.

انجمن واردکنندگان کاغذ از سال 1393 فعالیت خود را آغاز کرده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط