یکشنبه ۵ آذر ۱۳۹۶ - ۱۳:۵۰
ناشران را با داوران روبه‌رو کنیم/ نیاز به ارتقا تعداد برگزیدگان جشنواره کتاب برتر

منصور جام‌شیر عضو انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان، گفت: در نهمین دوره جشنواره کتاب برتر تلاش کردیم ناشران را با رای داوران آشنا کنیم و موانع و مشکلات یک کتاب برای برگزیده نشدن را به ناشر اعلام کردیم تا متوجه نقص کارش شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) منصور جام‌شیر، عضو انجمن ناشران کتاب کودک و نوجوان، با اشاره به تاریخچه شکل‌گیری این جشنواره گفت:‌ بزرگانی که حدود 25 سال پیش جمع شدند و انجمن ناشران کتاب کودک را بنیان گذاشتند،‌ اساسنامه‌ای تدوین کردند که یکی از بندهای آن این بود که در ارتقای کمی و کیفی کتاب کودک کوشش کنند. حدود 15 سال پیش نسخه جشنواره‌ای بنام کتاب برتر کودک پیچیده شد،‌ در همان زمان این بند اساسنامه  مورد توجه قرار گرفت،‌ ما گفتیم بر اساس این بند اساسنامه که برای ارتقای کتاب کودک است،‌ جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان برگزار خواهد شد.

وی ادامه داد:‌ قصد بر این بود که محوریت با ناشر باشد،‌ ناشر به عنوان مدیر فرهنگی. ناشر هم مدیری اقتصادی است و هم نیست،‌ به عبارت دیگر اعتقاد ما این است که انتشارات بنگاه اقتصادی محض نیست،‌ بلکه بنگاهی اقتصادی ـ فرهنگی است، حتی وجه فرهنگی این مدیریت غالب تر بر وجهه اقتصادی است. یک ناشر اگر بخواهد تنها اقتصادی با محصولی که نامش کتاب است برخورد کند شاید موفق نباشد، در واقع باید همه جوانب را در نظر گرفت، اگر نویسنده نباشد، کتابی وجود ندارد، اگر تصویرگر نباشد کتاب ناقص است، اما مدیری به اسم ناشر این عوامل را دور هم جمع می‌کند،‌ بنابراین ناشر نقش مدیریت فرهنگی را دارد.

جام شیر با اشاره به سابقه شکل‌گیری کتاب کودک پیش از انقلاب و موفقیت‌هایی هر چند اندک در دهه 60 گفت: یک نویسنده یا یک تصویرگر به تنهایی نمی‌تواند یک کتاب خوب خلق کند،‌ این ناشر است که تولید کننده یک کتاب خوب است،‌ بنابراین ما در جشنواره توجه را به ناشر معطوف کردیم،‌ چون نقطه عطف کتاب کودک است و سعی کردیم با تبلیغ و تشویق ناشران کارهای ارزنده‌ای را تولید کنیم.

 وی با بیان این مطلب که جشنواره برتر کتاب کودک و نوجوان نیز مانند سایر جشنواره‌ها با نواقصی همراه است،‌ گفت: ما هر سال تلاش کردیم که عیب و نقص‌ها را برطرف کنیم. برای نمونه امسال در نهمین دوره جشنواره ما به این فکر افتادیم که بتوانیم ناشران را با رای داوران آشنا کنیم، به عبارت دیگر موانع و مشکلات یک کتاب برای برگزیده نشدن را به ناشر اعلام کنیم تا متوجه نقص کارش شود.

جام شیر تصریح کرد:‌ از همان ابتدای جشنواره قرار بود که ما کتاب‌های خوب را به خانواده‌ها‌، مربیان و ... معرفی کنیم،‌ چرا که گروه هدف ما این افراد هستند‌، ما بدنبال این بودیم که کتابهایی که مناسب کودکان هستند را به جامعه معرفی کنیم،‌ البته جشنواره در سال‌های اخیر در این زمینه گام‌هایی برداشته است،‌ اما تعداد محدودی کتاب معرفی شده است‌، این جشنواره باید به سمتی برود که تعداد کتاب های بیشتری که برای مخاطبان مناسب هستند، به جامعه معرفی کند.
 
این ناشر تصریح کرد: برای نمونه در هر دوره جشنواره هر سال 100 تا 200 عنوان کتاب برتر را به جامعه باید معرفی کند،‌ اکنون این تعداد به 10 تا 20 عنوان رسیده است،‌  من خیلی مقبول نمی‌دانم جشنواره با تعداد قابل توجه کتاب‌هایی که در سال منتشر می‌شود،‌ تنها 20 عنوان کتاب برتر معرفی کند،‌ این تعداد جوابگوی همه سلیقه‌ها نیست.

بر اساس خبر انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک، نهمین جشنواره کتاب برتر کودک و نوجوان که توسط انجمن فرهنگی ناشران کتاب کودک و نوجوان به طور دوسالانه برگزار می‌شود در دی ماه سال جاری با همکاری معاونت فرهنگی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و همچنین شرکت پنتر برگزار خواهد شد.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها