یکشنبه ۵ اردیبهشت ۱۳۹۵ - ۱۰:۰۰
حجت‌الاسلام بخشیان: 14 هزار نسخه خطی و چاپ سنگی دیجیتال در کتابخانه آیت‌الله بروجردی در دسترس پژوهشگران است

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی بخشیان، مدیر اطلاع‌رسانی پژوهشی معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه گفت: در کتابخانه آیت‌الله بروجردی در حدود هشت هزار عنوان کتاب خطی و حدود 6 هزار عنوان نسخه چاپ سنگی به‌صورت دیجیتال در اختیار کاربران قرار گرفته است.

حجت‌الاسلام والمسلمین مهدی بخشیان، مدیر اطلاع‌رسانی پژوهشی معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه در گفت‌و‌گو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره فعالیت‌های معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه در حوزه کتاب اظهار کرد: در حال حاضر حدود 400 کتابخانه حوزه‌های علمیه کشور مجهز به نرم‌افزار کتابخانه‌ای «کاوش» بوده و برای تمامی امور از جمله فهرست‌نویسی منابع از این نرم‌افزار استفاده می‌‌کنند.
 
وی افزود: کتابخانه مرکزی حوزه علمیه متشکل از کتابخانه‌های آیت‌الله حائری و آیت‌الله بروجردی است که در مجموع در این دو کتابخانه 100 هزار عنوان کتاب چاپی در حوزه علوم انسانی موجود است. علاوه بر اندیشمندان، فرهیختگان، فضلا و طلاب حوزه‌های علمیه، دانشجویان رشته‌های علوم انسانی و علوم دینی و قرآنی از دیگر دانشگاه‌های کشور نیز می‌توانند از منابع موجود در این کتابخانه‌ها برای انجام کارهای پژوهشی بهره ببرند.
 
مدیر اطلاع‌رسانی پژوهشی معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه گفت: در کتابخانه آیت‌الله بروجردی در حدود هشت هزار عنوان کتاب خطی و حدود 6 هزار عنوان نسخه چاپ سنگی به‌صورت دیجیتال در اختیار کاربران قرار گرفته است.
 
بخشیان درباره مهم‌ترین وظایف دفتر اطلاع‌رسانی پژوهشی عنوان کرد: برنامه‌ریزی اطلاع‌رسانی پژوهشی در حوزه‌های علمیه و نظارت بر فعالیت­ مدیریت‌های استانی در این زمینه، شناسایی پایگاه‌­ها، مراکز و فعالان عرصه اطلاع­‌رسانی پژوهشی در زمینه دانش‌­های حوزوی، ارزیابی وضعیت اطلاع‌­رسانی پژوهشی حوزه‌های علمیه، انجام مطالعات كاربردی در زمینه اطلاع­‌رسانی پژوهشی، شناسایی، معرفی و تقدیر از فعالان برتر عرصه اطلاع‌رسانی پژوهشی، تأسیس و مدیریت پایگاه اطلاع‌رسانی پژوهشی حوزه‌های علمیه، تأسیس و مدیریت سامانه جامع اطلاع‌رسانی پژوهشی حوزه‌های علمیه و ارائه مشاوره‌های علمی در زمینه اطلاع‌­رسانی پژوهشی به بخش‌های مختلف حوزه‌های علمیه از جمله فعالیت‌های بخش اطلاع‌رسانی پژوهشی معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه است.
 
وی افزود: ارائه اطلاعات به سازمان‌های علمی کشور درباره بانک‌های اطلاعاتی و منابع علمی شامل پایان‌نامه، مقاله و کتاب‌هایی که در حوزه‌های علمیه تولید می‌شوند، راه‌اندازی چندین پایانه اطلاعات علمی کشور و برگزاری جشنواره‌هایی همچون جشنواره علمی طلاب جوان (علامه حلی) از دیگر فعالیت‌های این نهاد است.
 
بخشیان در معرفی مختصری از جشنواره علامه حلی گفت: این جشنواره به منظور تقویت انگیزه پژوهش، شناسایی نخبگان و تلاش علمی طلاب جوان زیر 31 سال حوزه‌های علمیه و تشویق آنان، هرسال به همت معاونت پژوهش مرکز مدیریت حوزه‌های علمیه و در بخش‌های تفسیر و علوم قرآنی، علوم حدیث و درایه، کلام، اخلاق و تربیت، فقه و حقوق اسلامی، فلسفه و منطق،  اصول فقه، تاریخ اسلام و تشیع، ادبیات و علوم انسانی (مرتبط با حوزه دین) برگزار می‌شود.
 
مدیر اطلاع‌رسانی پژوهشی معاونت پژوهش حوزه‌های علمیه ادامه داد: تقویت نشاط علمی و گسترش روحیه پژوهش در بین طلاب، شناسایی نخبگان و استعدادهای علمی برتر طلاب و حمایت از آنان، تقویت فرهنگ پژوهش و نگارش آثار علمی، جهت‌دهی فعالیت‌های پژوهشی طلاب به سمت نیازهای پژوهشی حوزه و نظام اسلامی و کمک به کاربردی کردن علوم اسلامی از طریق شناسایی مسائل و نیازهای حوزه‌های علمیه، جامعه و نظام اسلامی از اهداف برگزاری این جشنواره است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها