سه‌شنبه ۵ آبان ۱۳۹۴ - ۱۶:۲۴
برگزاری مسابقه «خط سرخ شهادت»

فرهنگ‌سرای مهر همزمان با آغاز دهه دوم ماه محرم مسابقه « خط سرخ شهادت » برگرفته از کتاب «از مدينه تا کربلا همراه با سيدالشهداء امام حسين عليه السلام» را برگزار می کند.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی مراکز فرهنگی هنری منطقه نوزده تهران،  در این مسابقه سخنان حضرت امام حسین(ع) در آغاز حرکت از مدینه وموضع گیری های ایشان در برابر حوادثی که در منزلگاه های میان راه روی داده است بصورت مصور و بر روی پنل طراحی شده است.  شهروندان با دیدن این پنل مصور و مطالبی که حاوی اتفاقات این منزلگاه ها است از مبدا(شهر مدینه) به سمت مقصد (شهر کربلا ) با پاسخ دادن به سوالات حرکت می کنند. با پاسخ صحیح به هر سوال یک قدم به سمت مقصد نزدیکتر می شوند.

تشریح سفر امام حسین از مدینه تا کربلا و علت قیام تاریخی امام، شرح وقایع و اتفاقات سفر امام حسین از مدینه تا دشت کربلا، اهداف و انگیزه امام حسین(ع) از قیام عاشورا، گرامی‌داشت ایام سوگواری سید و سالار شهیدان حضرت اباعبدالله الحسین(ع)  و زنده نگه داشتن نهضت عاشورا در دل مردم به ویژه نسل جوان از جمله اهداف برپایی این برنامه است.

این مسابقه در قالب برنامه جلوه سوگ در میدان امام حسین از آغاز دهه دوم ماه محرم و از ساعت 19 تا 22 در خیمه منطقه 19 اجرا می شود.

این مسابقه از کتاب حجت الاسلام محمدباقر روشندل تهیه شده و در بخشی از این کتاب آمده است:
« حسین(ع) برخلاف آنچه غافلان از سر دشمنی بر زبان می‌رانند، نه تنها مظهر جنگ و خونریزی و خشونت نبود كه نماد بی‌بدیل مظلومیت و شهادت است. او به كربلا نیامد كه انتقام بگیرد، آمد كه دیگران در طول تاریخ، انتقام خون پاك او و یارانش را از یزیدیان زمانه بگیرند. حسین به كربلا نیامد تا بجنگد، آمد تا شاهدی باشد هماره زنده بر مظلومیت حق و فریبندگی باطل، او نه برای خونخواهی، كه برای عدالت طلبی و شهادت در سرزمین بلاخیز کربلا قدم گذاشت. حسین(ع) و یارانش با جان و ایمان آمده‌ بودند تا نه خون دشمن، كه خون خود بریزند و اسوه‌ ایثار و فداكاری برای تمامی عاشوراها و كربلاهای تاریخ باشند.حسین(ع) فقط رضای خدا را در نظر داشت و جان خویش و اهل بیت و اصحاب خویش را با خداوند معامله نمود. تحمل تشنگی و رنجهای عاشورا و اسارت اهل بیت او برای رضای رب العالمین بود تا مکتب و دینش زنده بماند تا جامعه گرفتار در ظلم آزاد گردد. او خواست مسلمانانی که پیامبر و علی و فاطمه را فراموش کرده بودند دوباره برگرداند، او میخواست مردم اسیر و برده دنیا و خواهشهای نفسانی خویش نشوند، او یاد و خاطره معاد را زنده گردانید، او میخواست مکتب توحیدی لا الله الا الله باقی بماند، او میخواست بیت المال مسلمانان که در دست جنایتکاران افتاده بود و همه حیف و میل میشد به مسلمین بازگرداند، او میخواست دوباره قرآن همراه با فهم حقایق تلاوت گردد، او میخواست به انسانهای جهان بفهماند که دیندار واقعی باشند و هیچگاه در مقابل ظلم ستمگران سکوت نکنند و تنها در سایه ی آگاهی از دنیا و همنوعان خود بندگی خداوند را شایسته خویش بدانند.اما عاشورا و كربلا فقط از آن ما مسلمانان نیست. آنچه در محرم سال 61 هجری به وقوع پیوست حادثه‌ای از آن تاریخ است و به تمامی آیندگان تعلق دارد. حسین بن علی(ع) امروز در اقصی نقاط جهان یک الگوی وارسته و شناخته شده است و ماجرای زندگی و وداع زیبای او با زندگی، تحسین هر آزاده‌ ای را با هر مرام و مسلك و دین و آیینی برمی‌انگیزد. مردمان شاید همه، اسلام را نشناسند اما تمامی نسل ها عدالت و آزادی و عزت و كرامت نفس را می‌شناسند. هرچند فلسفه قیام اباعبدالله الحسین (ع) را در سخنان آن حضرت در آغاز حرکت از مدینه و موضع‌گیری‌های ایشان در برابر حوادثی که در منزلگاه‌های میان راه روی داده است می‌توان یافت.»

علاقه‌مندان برای کسب اطلاعات بیشتر از برنامه های مراکز فرهنگی هنری منطقه نوزده می توانند به نشانی اینترنتی mehr.farhangsara.ir  مراجعه و یا با شماره تلفن 55033900 تماس بگیرند.

فرهنگسرای مهر در خیابان خانی آباد نو، خیابان شهید لطیفی، کوچه تگرگ، بوستان بعثت واقع شده است.
 

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها