یکشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳:۳۱
«معنا در معماری غرب» به چاپ پنجم رسید

پنجمین چاپ کتاب «معنا در معماری غرب» نوشته كريستيان نوربرگ ــ شولتس، معمار و نظریه‌پرداز نروژی، با ترجمه مهرداد قیومی بیدهندی از سوی موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) فرهنگستان هنر منتشر شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، موسسه تالیف، ترجمه و نشر آثار هنری (متن) فرهنگستان هنر، پنجمین چاپ کتاب «معنا در معماری غرب» نوشته كريستيان نوربرگ ــ شولتس را با ترجمه مهرداد قیومی بیدهندی منتشر کرد. نخستین چاپ این کتاب در سال 1386 منتشر شده بود.

کتاب 12 فصل دارد که عناوین هرکدام از آنها به این شرح است: «معماری مصر»، «معماری یونان»، «معماری روم»، «معماری صدر مسیحیت»، «معماری رومیانه»، «معماری گوتیک»، «معماری رنسانس»، «معماری شیوه پردازانه»، «معماری باروک»، «عصر روشنگری»، «کارکرد مداری» و «کثرت مداری». بخش پایانی کتاب نیز مقاله‌ای با عنوان «معنا و معماری و تاریخ» است.

کریستیان نوربرگ-شولتس، نظریه پرداز و مورخ معماری و معمار نروژی است که در 1926 در اسلو به دنیا آمد. وی پس از جنگ دوم جهانی در زوریخ به تحصیل معماری پرداخت و در سال 1951 به عنوان استادیار دانشکده معماری اسلو برگزیده شد. این معمار و نظریه‌پرداز همچنین مدتی را نیز در دانشگاه‌های ام. آی. تی و دالاس آمریکا به عنوان استاد مدعو به تدریس اشتغال داشت.

«معماری باروک و روکوکوی متاخر»، «معماری باروک»، «معماری، معنا و مکان: گزیده مقالات»، «روح مکان: به سوی پدیدارشناسی معماری»، «وجود و فضا و معماری» و «سکونت: به سوی معماری‌ای تمثیلی» نام شمار دیگری از کتاب‌های کریستیان نوربرگ-شولتس است.

مترجم در بخشی از پیشگفتار خود بر این کتاب نوشته است: «از نظر نوربرگ ــ شولتس معنا نیاز بنیادی انسان است و انسان چیزی نیست جز معانی‌ای که در دسترس اوست. بلوغ روانی آدمی به معنای آگاه شدن او از معناهاست. هر فرد در درون نظامی معنایی زاده می‌شود که آن نظام معنای از طریق مظاهر نمادینش به فهم آدمی درمی‌آید. در همین نظام است که آدمی با «ساختن» معناها را آشکار می‌کند. هر محصول انسان را می‌توان نماد یا ابزاری دانست که در خدمت هدف نظم (معنا) بخشیدن به نسبت‌های معینی میان انسان و محیط اوست.»

موسسه متن فرهنگستان هنر پنجمین چاپ کتاب «معنا در معماری غرب» نوشته كريستيان نوربرگ ــ شولتس با ترجمه مهرداد قیومی بیدهندی را با شمارگان هزار و 500 نسخه، 568 صفحه و بهای 25 هزار تومان منتشر کرده است. برای مطالعه فایل pdf نخستین صفحات این کتاب به این نشانی بروید.

چاپ پیشین (چهارم) این کتاب در سال 1391 با شمارگان هزار و 500 نسخه و بهای 19 هزار و 500 تومان در دسترس مخاطبان قرار گرفته بود.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها