یکشنبه ۱۴ تیر ۱۳۹۴ - ۱۳:۲۰
سال آینده نمایشگاه‌های قرآن و کتاب در مجموعه باغ‌موزه دفاع مقدس برگزار می‌شود

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم سال آینده در مجموعه باغ موزه دفاع مقدس و باغ کتاب برگزار می‌شود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از روابط عمومی بیست‌وسومین نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم، علی جنتی گفت: شهردار تهران قول داده است با آماده‌سازی 130 هزار متر مربع از مجموعه باغ‌موزه و باغ کتاب، بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز در همین مجموعه برگزار شود.

علی جنتی، شنبه 13 تیر از بخش‌های مختلف نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم بازدید کرد و با تأکید بر مناسب و استاندارد بودن فضای نمایشگاهی مجموعه باغ‌موزه و باغ کتاب تهران برای برپایی نمایشگاه قرآن گفت: نه تنها فضای باغ‌موزه دفاع مقدس و باغ کتاب برای برگزاری نمایشگاه قرآن مناسب است، بلکه ما از شهردار تهران قول گرفتیم که نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران هم در این فضا برگزار شود. البته در حال حاضر تنها نزدیک به 50 هزار مترمربع از این مجموعه آماده‌سازی شده که در اختیار نمایشگاه قرآن قرار گرفته است. بنابراین برای رسیدن به میزان فضای مورد نظر کار زیادی باید صورت بگیرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به ضرورت ایجاد سازه‌های جدید برای برگزاری نمایشگاه کتاب تهران افزود: شهردار تهران قول آماده‌سازی 130 هزار متر مربع از باغ کتاب و باغ‌موزه را به ما داده‌اند. بنابراین سال آینده علاوه بر نمایشگاه قرآن، بیست‌ونهمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران نیز به این مکان منتقل می‌شود.

وی در توضیح بیشتر درباره جابه‌جایی محل نمایشگاه قرآن از مصلی به باغ‌موزه گفت: ما در مصلی برای برگزاری نمایشگاه کتاب هر سال رقم‌های میلیاردی پرداخت می‌کنیم، اما شهرداری تهران بدون هزینه این مکان را در اختیار ما قرار داده و تمام امکانات را برای ما بسیج کرده است. در واقع  برای برپایی بهتر نمایشگاه بین‌المللی قرآن کریم شخص آقای قالیباف، معاونت اجتماعی و فرهنگی، سازمان فرهنگی‌ـ‌هنری و دستگاه‌های اجرایی شهرداری با ما همکاری و تعامل دارند. نکته مهمتر این که فضای اینجا فضای فرهنگی‌ـ‌تفریحی است که هرگز در مصلی دیده نمی‌شود. این مسئله مردم را برای دیدار از نمایشگاه قرآن ترغیب می‌کند.

جنتی درباره برپایی نمایشگاه‌ها و برنامه‌های موازی با نمایشگاه قرآن گفت: ما از انجام هرگونه فعالیت قرآنی دیگر استقبال می‌کنیم. امسال شهرداری تهران همایش شمیم وحی را برگزار و حدود 1400 هیئت و گروه‌های مختلف قرآنی را دعوت کرد. برنامه‌های عطر سیب و مراسم روضه‌خوانی نیز از دیگر مصادیق است. اینجا نمایشگاه قرآن است و کارکرد متفاوتی دارد. ما نباید جلوی این گونه فعالیت‌ها را بگیریم و همه آنها را یکجا گرد هم آوریم. تهران یک شهر بزرگ 8 تا 10 میلیون نفری در شبانه‌روز است. نباید نمایشگاه یکجا متمرکز شود و باید به هرنهادی که در حوزه قرآنی فعالیت می‌کند، کمک هم بکنیم.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین از پیشنهاد راه‌اندازی دبیرخانه دایمی نمایشگاه بین‌المللی قرآن استقبال کرد و گفت: خوب است که در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان تهران که متولی این کار در تهران است، دبیرخانه‌ای تشکیل شود. این مهم به همه مجامع کمک می‌کند که نمایشگاه را هر سال باشکوه‌تر از سال‌های قبل برگزار کنند.

وی در ادامه، توسعه فعالیت‌های قرآنی را افتخار دولت تدبیر و امید دانست و افزود: دایرکردن معاونت قرآن و عترت و همچنین تشکیل شورای توسعه فرهنگ قرآنی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی از جمله مهمترین اقدامات قرآنی است که تاکنون در این وزارتخانه صورت گرفته است. خوشبختانه همه دستگاه‌ها به طور مرتب برای تشکیل کمیسیون‌های قرآنی در شورای توسعه حضور پیدا می‌کنند. امیدواریم بتوانیم بودجه‌ای را که از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی به فعالیت‌های قرآنی اختصاص یافته است، برای توسعه و ترویج فرهنگ قرآنی مورد استفاده قرار دهیم.

 جنتی در ادامه بر تحقق فرهنگ دینی و قرآنی در کشور اشاره کرد و افزود: همان طور که مقام معظم رهبری به سبک زندگی ایرانی و اسلامی تأکید دارند، همه باید در این مهم تلاش و برای پیشبرد اهداف جامعه حرکت کنیم و جامعه‌ای داشته باشیم که قرآن را سرمشق خود قرار دهد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین بر ضرورت توجه به محافل قرآنی مردمی تأکید کرد و گفت: همین محافل قرآنی که توسط مردم اداره می‌شود، باعث پویایی فعالیت‌های قرآنی در جامعه‌اند. از همین رو ما به عنوان نهاد متولی، وظیفه داریم برای حل مشکلات این محافل و تشکل‌ها گام برداریم و آنها را تقویت کنیم و در عین حال در راستای یکپارچه سازی آنها که هم اینک در حال انجام است، کار ساماندهی و چارچوب‌ بندی آنها را نیز انجام دهیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها