شنبه ۲۳ خرداد ۱۳۹۴ - ۰۹:۲۶
باید به ابعاد سیاسی زندگی حضرت زهرا (س) بیشتر پرداخت / کوشیده‌ام نگاهی امروزی و حتی فمینیستی به زندگی آن حضرت داشته باشم

از دیدگاه سید علی‌اصغر موسوی مؤلف کتاب نوانتشار «فاطمه: مادر تمام خوبی‌ها»، ابعاد سیاسی زندگی حضرت فاطمه (س)، از جمله مواردی است که در تألیف‌ها کمتر مورد توجه قرار گرفته است. وی می گوید در این کتاب کوشیده‌ است به زندگی حضرت زهرا (س) ــ که دارای ابعاد اجتماعی، دینی و سیاسی است ــ نگاهی امروزی و حتی فمینیستی داشته باشد.

 سید علی‌اصغر موسوی،پژوهشگر دین و ادبیات دینی درباره ویژگی کتاب «فاطمه: مادر تمام خوبی‌ها» که به‌تازگی رونمایی شده است، به خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) گفت: بررسی بُعد سیاسی زندگی حضرت فاطمه (س)، در تألیف‌ها کمتر مورد توجه قرار گرفته است و من در این کتاب تلاش کرده‌ام که به زندگی سیاسی آن حضرت نیز اهتمام داشته باشم.

موسوی ادامه داد: بسیاری از کتاب‌ها درباره زندگی حضرت فاطمه (س) را از نظر گذرانده‌ام و به این نتیجه رسیده‌ام که زندگی حضرت فاطمه (س) را باید به شکلی ملموس، روایت‌گونه و تصویری بنویسم تا مخاطبان این کتاب درکی روشن و شفاف از ایشان داشته باشند.

مؤلف کتاب «از نیایش تا ملکوت» با اشاره به زندگی حضرت فاطمه با حضرت علی (ع) گفت: زندگی حضرت فاطمه (س) با حضرت علی (ع) مراتبی دارد که در آن، دفاع حضرت زهرا (س) از ولایت نیز دیده می‌شود. در این کتاب تلاش کرده‌ام تا به این جنبه از زندگی حضرت زهرا (س) که دارای ابعاد اجتماعی، دینی و سیاسی است، نگاهی امروزی و حتی فمینیستی داشته باشم.

وی با تأکید بر جنبه سیاسی زندگی حضرت فاطمه (س) اظهار کرد: یکی از بخش‌های مهم این کتاب، تبیین موضوع ولایت با بهره‌گیری از خطبه مشهور و برخورد سیاسی ایشان با سلطه‌گران وقت است. با توجه به این‌ که حضرت فاطمه (س) و امام علی (ع)، نخستین زوج نمونه اسلام، در شمار نخستین نسل اسلام و مکتب‌آموخته قرآن و نبی اکرم (ص) هستند ــ جدا از بحث قدسی‌ بودن منزلت آنها ــ عقاید، سبک زندگی و نحوه اجرای فقه و احکام اسلامی در زندگی فردی و اجتماعی‌ ایشان از اهمیتی به‌سزا برخوردار است.

موسوی ادامه داد: آن چه در این کتاب برای من اهمیت دارد، نگاهی است که به بُعد سیاسی زندگی این بانوی گرانقدر داشته‌ام. حضرت زهرا (س)، در زمان خود به‌خوبی از اصل ولایت جانبداری کرد. البته ناگفته نماند این دفاع ارتباط چندانی به همسری ایشان و حضرت علی (ع)، ندارد و حضرت زهرا (س) از ولایت به‌طور عام دفاع کرده‌اند زیرا ولایت امری انتصابی از سوی خداوند است.




حقیقت زندگی حضرت زهرا (س) تحریف‌پذیر نیست
صاحب کتاب «حج: حقیقت جاودانه» افزود: در کتاب «فاطمه: مادر تمام خوبی‌ها» در صدد ارائه تصویری متعادل از این بانو هستم؛ نه تصویری چندان اهورایی که ورای دست یافتن باشد و نه تصویری که به‌راحتی در دسترس همگان قرار بگیرد.

موسوی با بیان این‌ که تألیف کتاب حاضر دو سال به طول انجامیده است، گفت: سیر زندگی حضرت فاطمه (س)، از جمله موارد بحث‌انگیز است چرا که نوع نگاه به سیره و روش زندگی این بانوی گرانقدر تفاوت دارد.

وی با اشاره به روش زندگی حضرت فاطمه (س) در زمان حیات پیامبر اکرم (ص) و بعد از رحلت ایشان گفت: بررسی سیر زندگی و سلوک حضرت فاطمه (س) نشان می‌دهد ایشان در این برهه از زندگی خود مواضعی حساس اتخاذ کردند و نمی‌توان حقیقت را تحریف کرد.
 
وی به امکان الگو قرار گرفتن حضرت زهرا (س) در جهان امروز نیز اشاره کرد و گفت: ایشان الگوی بی‌بدیل زن مسلمان هستند تا بانوان امروز به شکل بهتری بتوانند از زندگی و رفتارهای فردی و اجتماعی ایشان درس بگیرند. حضرت زهرا (س) تنها مختص ایام فاطمیه نیستند.

سید علی‌اصغر موسوی، شاعر، نویسنده و منتقد ادبی از اعضا و مؤسسان برخی انجمن‌های ادبی استان‌های قم و مرکزی است. «آرایه‌های اخلاقی در متون دینی و ادب پارسی»، «از نیایش تا ملکوت»، «حج: حقیقت جاودانه»، «فاطمه (س) الگوی بی‌بدیل» و «آرایه‌های عقل و عشق» از جمله آثار تألیفی او هستند. 

کتاب «فاطمه: مادر تمام خوبی‌ها» در 192 صفحه، با شمارگان هزار نسخه، به بهای 18 هزار تومان از سوی نشر هاوژین منتشر شده است.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها