شنبه ۲ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۶
بیانیه هیأت داوران جشنواره روستاهای دوستدار کتاب

بیانیه هیأت داوران نخستین جشنواره روستاهای دوستدار کتاب در آیین اختتامیه این جشنواره قرائت شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) بیانیه هیات داوران جشنواره روستاهای دوستدار کتاب بدین شرح است:

در فرهنگی که معجزه بزرگ پیامبر بزرگوارش کتاب است، و کتاب ارجمند دینی‌اش به قلم سوگند خورده است، کتاب خواندن، ارزش و اعتباری ویژه دارد. در این فرهنگ تمام فعالیت‌‌هایی که به ترویج کتابخوانی می انجامد، رفتاری دینی و ارزشی است.

از این رو جشنواره روستاهای دوستدار کتاب که برای نخستین بار در سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» بنیانگذاری شده است؛ حرکتی ارجمند است.

استقبال مردم بزرگوار صدها روستا از سراسر کشور و ارسال پرونده فعالیت‌ها و برنامه‌های ترویج کتابخوانی‌شان، همزمان که نشان‌دهنده وجود ظرفیت های کشف نشده است، از تأثیرگذاری این جشنواره حکایت می‌کند.

تنوع قومی، زبانی و جغرافیایی روستاهای شرکت کننده در جشنواره، رنگین‌کمانی از ایده‌ها و فعالیت‌های کتابخوانی و کتابخانه‌ای را ساخته است که گاهی داوران را شگفت زده می‌کرد، اما نکته مهم و مشترک در بیشتر پرونده‌ها این بود که کتابخانه در روستا مرکز مجموعه‌ای متنوع از فعالیت‌های فرهنگی، مذهبی، هنری، آموزشی، اجتماعی و حتی ورزشی است.

کارکردهای متنوع کتابخانه در روستا ویژگی بدیعی است که در داوری مورد توجه قرار گرفت و شایسته است که سیاستگذاران و برنامه‌ریزان فرهنگی و اجتماعی نیز به آن توجه کنند.

برای هیأت داوران مقدماتی و نهایی انتخاب 10 روستا از میان صدها روستایی که پرونده فعالیت‌‌ها و برنامه‌‌هایشان را با شور و شوق ارسال کرده بودند، کاری دشوار بود، به خصوص که کیفیت و کمیت برنامه‌ها و فعالیت‌های بسیاری از روستاها به هم نزدیک بود.

با این همه هیأت داوران مقدماتی و نهایی ناگزیر از انتخاب بودند. هیأت داوران مقدماتی پس از بررسی پرونده بیش از 620 روستا که از مراکز استان‌ها و به طور مستقل به دبیرخانه ارسال شده بود، 20 روستا را به عنوان نامزد نهایی معرفی کردند.

سپس هیأت داوران نهایی متشکل از رضا برزگر، اسماعیل زیارتی نصر آبادی، عبدالمهدی مستکین، نعمت اله فاضلی، حسین ایمانی جاجرمی، علی اصغر سیدآبادی، سید ابولفضل هاشمی با بررسی روند داوری مقدماتی و پرونده روستاهای نامزد، 10 روستا را به شرح زیر به عنوان بهترین روستاهای دوستدار کتاب ایران معرفی کردند.

روستای رحیم آباد از شهر کرمان از استان کرمان، روستای ضامنجان از شهر اراک از استان مرکزی، روستای دهکهان از شهر کهنوج از استان کرمان جنوب، روستای ابراهیم آباد از شهر اشکذر از استان یزد، روستای ینگیجه از شهر مریوان از استان کردستان، روستای گوگ تپه از شهر مهاباد از استان آذربایجان غربی، روستای ابوی سان از شهر جغتای از استان خراسان رضوی، روستای رمین از شهر چابهار از استان سیستان و بلوچستان، روستای پوده از شهر دهاقان از استان اصفهان و روستای خرما کلا از شهر قائم شهر از استان مازندران.


 

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • ۲۲:۲۵ - ۱۳۹۳/۱۲/۰۲
    سلام روستای ما جزء 20 روستای برتر انتخاب شده بود متاسفانه جزء 10 روستا انتخاب نگردید اگر بنده بجای مسئول این جشنواره بودم تمام 20 روستا را برتر انتخاب می کردم جون شما داوران و مسئولین که در پایتخت نشسته اید و هیچ گونه هم از مشکلات روستاها خبر ندارید و بچه های کانونها به چه زحماتی این کتابخانه ها را بدون هیچ حقوقی دارند هدایت می کنند و بااینکه نام این روستها در نشریات و سایتها اعلام شده بود باید همه را برتر اعلام می کردید مگر ما از شماها چه می خواستیم با اعلام برترین ها ما را درکمک رسانی به این بنده گان خدا بیشتر می کرد نه اینکه بعد از اینهمه انتظار ما را ... کردید و بنده یک پیشنهاد هم دارم به این 10 روستایی که انتخاب نشده اند لوح تقدیر بدهید تا بتوانند در آینده تلاش خود را بیشتر کنند باتشکر

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها