
مراسم رونمایی از کتاب «رو در رو با اصغر فرهادی» برگزار میشود.
این مراسم شنبه،27 دیماه از ساعت 18 روز در تالار سیفاللهداد خانه سینما برگزار میشود.
تفاهمنامه همکاری پویش «نه به تصادف» با حضور سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و محمدرضا ظفرقندی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به امضا رسید.
مرکزی– استاندار مرکزی از افتتاح یکی از بزرگترین و مدرنترین کتابخانههای عمومی کشور در نیمه سال آینده در اراک خبر داد.
خراسانرضوی- رمان «نخجیر» داستانِ یکی از تیزپروازان آسمان ایران منتشر شد.
انجمن علمی پژوهش هنر دانشگاه هنر ایران، نخستین شماره گاهنامه مطالعات عالی پژوهش هنر «بُندهِش» را منتشر میکند.
رئیس مرکز میراث ناملموس در نامهای به رئیس مؤسسه اکو معرفی نظامی به عنوان شاعر آذربایجانی و مولانا به عنوان شاعر ترک را خطای نابخشودنی دانست و خواستار تصحیح هر چه سریعتر تقویم این موسسه شد.
کتاب «ژاکتی برای ایلیا» نوشته جمالالدین اکرمی با ترجمه سهیلا آخوندی از سوی انتشارات کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان به زبان انگلیسی منتشر شد.
کتابخانه ملی اعلام کرد به منظور بازسازی، بهسازی و بازطراحی کتابخانه عمومی برای یکهفته تعطیل میشود.
کتاب «پلیمرهای هوشمند» از سوی انجمن علوم و مهندسی پلیمر ایران منتشر شد.
کتاب «نظریهپردازی در علوم اجتماعی؛ شیوههای نظریهپردازی خلاقانه» نوشته ریچارد سوئدبرگ دومین اثر از مجموعه آثار این متفکر حوزه جامعهشناسی، اقتصاد و سیاست که با نظر وی به فارسی ترجمه میشود.
در آستانه بیستویکمین سالگرد تأسیس نهاد کتابخانههای عمومی کشور، ۷۵۹ باب کتابخانه عمومی در طرح «کتابخانهگردی» میزبان مردم و مسئولین است.
نمایشگاه هفتسین قرآنی در مجموعه میراث جهانی کاخ گلستان از اول ماه رمضان برپا میشود.
دانشگاه هنر با همکاری موزه آبگینه و سفالینههای ایران نشستی با محوریت بررسی هنر شیشهگری در ایران برگزار میکند.
نمایشنامه «ندیده» نوشته دونالد مارگولیز و ترجمه مهتاب صفدری در نوبت اول ۱۴۰۳ با ۱۰۸ صفحه به قیمت ۲۰۰ هزار تومان به همت انتشارات افراز منتشر شده است.
چهارمین نشست «آفتاب جهانتاب کتاب» فردا یکشنبه دوازدهم اسفندماه در کتابفروشی امیرکبیر شعبه فخر رازی برپا میشود؛ و به بررسی اندیشهها و آثار نیکوس کازانتزاکیس، بهویژه «سرگشته راه حق» میپردازد.
کتاب «تأملاتی پیرامون دین در حوزه عمومی» نوشته بهروز قمری تبریزی سعی کرده که برداشتی متفاوت و جامعهشناسانه از نقش دین و دینداری در جامعه مدرن ارائه دهد.
کتاب «جنگ الجزایر» (La guerre d’Algérie) اثر گی پرویه منتشر شد.
کتابهای «آمادهسازی هنرپیشه»، «شخصیتسازی» و «نقش آفرینی» در دورۀ ۳ جلدی «مجموعۀ آثار استانیسلاوسکی» تألیف کی. اس. استانیسلاوسکی. ترجمة مهین اسکوئی از سوی انتشارات سروش منتشر و روانه بازار نشر شد.
رمان«موجلا» داستان زنی به نام «رنگین» است که نماد زنانی است که از سنتها عبور میکنند و سرنوشت خود را تغییر میدهند.
در دیدار استادان زبان فارسی در دانشگاهها و کالجهای دهلی با غلامعلی حدادعادل، رئیس فرهنگستان زبان و ادب فارسی و رئیس بنیاد سعدی از چهار عنوان کتاب رونمایی شد.
شماره نهم فصلنامه «روایت ایرانی»با محوریت ادبیات داستانی کودک و نوجوان منتشر شد.
قسمت جدید برنامه «اکنون…» به میزبانی سروش صحت و با حضور شهلا حائری، نویسنده و مترجم، سهشنبه ۲ اردیبهشت از پلتفرم فیلیمو پخش خواهد شد.
فارس- یک استاد زبان و ادبیات فارسی گفت: سعدی هر گاه از کشور و وطن و ویژگیهای آن یاد میکند، در واقع با صدایی بلند نام ایران را ذکر میکند اما عدهای خود را به نشنیدن زدهاند.
فارس- مدیر مرکز سعدی شناسی، فردوسی و حافظ را دو روی یک سکه در تلاش برای احیای هویت ایرانی ذکر کرد.
ما علاوه بر جمعآوری کتابهایی که در داخل کشور با موضوع مذکور منتشر شده، کتابهای منتشرشده در سایر کشورها را نیز جمعآوری و ارزیابی میکنیم که در دروه سوم بیش از ۲۰۰ عنوان کتاب را شامل شد.
عبدالمجید ارفعی، پیشکسوت تاریخ گفت: تا جایی که میدانم سعدی از ستارگان ادب فارسی به شمار میرود. بهترین هویتی که میتوانیم به سعدی بدهیم، زبان فارسی است. فارسی زبان هویت ایرانی بودن است.
فراخوان حضور در بخش فناوریهای نشر سیوششمین نمایشگاه کتاب که نخستین دوره در دست برگزاری است، منتشر شد.
یزد- کتاب «پدر قهرمان» با روایتهای همسر شهید محمد دهقان در یزد منتشر شد.
مدیر کارگروه بخش کودک و نوجوان سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، گفت: تاکنون ۲۳۰ ناشر برای حضور در بخش کودکونوجوان این دوره از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران ثبتنام کردند.
مولف کتاب «خیلی محرمانه» گفت: ما در حوزه آثار مستند مربوط به جبهه مقاومت با کمبودهای زیادی مواجه هستیم و دلیل اصلی آن، نبود مناسبات و ارتباطات قوی بین مسئولین حزبالله و نویسندگان ماست.
اول اردیبهشت زادروز شهید ابراهیم هادی است و به مناسبت این روز علی روئینتن، از ساخت فیلم و سریال درباره این شهید گفت.
شماره بهار و تابستان دو فصلنامه «کاج سبز» با موضوع منوچهر شیبانی منتشر شد.
گوشه ای از سخنرانی حسن انوری در شب زبان و ادب فارسی را مشاهده می کنید. این مراسم با حضور جمعی از چهره های ادبی یکشنبه (۳۱ فروردین ۱۴۰۴) در خانه اندیشمندان علوم انسانی برگزار شد./ منبع: شبکه اجتماعی بخارا
میتوانیم «حالآگاهی» را جدی بگیریم، حس شکوه و حیرت را در خود بپرورانیم، از امروز لذت ببریم، علاقمندانه مشغول اطرافیانمان شویم. دست از مقایسه برداریم، خیلی جاها نیازی بدان نداریم. در عوض شادکامی دیگران را هدف خود قرار دهیم و از موفقیت دیگران هم لذت ببریم.
محمدابراهیم زارعی: من همواره برای کتاب غصه میخورم زیرا مورد غفلت بسیاری قرار گرفته و نادیده گرفته شده است. اما پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری شورای کتاب و شورای انتشارات دارد و قرار است که انتشار کتاب را در اولویت کارهای پژوهشی قرار دهیم.
کردستان - دبیر علمی جایزه قلم «ههژار»، با اشاره به اهمیت برگزاری این جایزه قلم گفت: بیش از یک هزار اثر از ایران و اروپا به دبیرخانه این فستیوال بینالمللی رسیده است.
یازدهمین نمایشگاه چاپ دیجیتال ایران با هدف بررسی و معرفی آخرین فناوریها و خدمات مرتبط با چاپ دیجیتال و نشر الکترونیکی برگزار خواهد شد.
یزد - نویسنده یزدی با حضور در زندان اردکان، درآمد حاصل از فروش کتاب خود را به آزادی زندانیان جرائم غیرعمد اختصاص داد.
روزنامه گاردین در مصاحبه با سایاکا موراتا نویسنده معاصر کشور ژاپن نگاهی به جهان داستانی خاص او انداخته است که نرمال بودن را نوعی جنون میداند.
ریچارد عثمان نویسنده مشهور انگلیسی و خالق داستانهای جنایی درباره محبوب ترین کتاب تمام عمرش صحبت میکند که اگر قرار باشد در یک جزیره دورافتاده زندگی کند با خود میبرد.
ایل شاهسون در تاریخ سیاسی ایران افزون بر مسائل اجتماعی که طبیعتاً هر ایلی برای خود دارد بسیار مؤثر بوده است و تا دورۀ پهلوی دوم نیز فعالیت ایلی و عشایری داشتند. ایل شاهسون بعد از آن ادامه پیدا نکرد ولی بیشتر اسکان پیدا کردند اما هویت فرهنگیشان هنوز زنده است و امکان ردیابی تمامی تیرهها وجود دارد.
نظر شما