«مجید غلامیجلیسه» معاون آموزشی، فرهنگی و پژوهشی موسسه خانه کتاب در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) در این باره اظهار کرد: «کتابشناسی ماه» از 4 بخش اصلی «مقدمه»، «فهرست کتابها»، «نمایهها» و «جدول و آمار» تشکیل شده است.
وی درباره بخشهای «مقدمه» و «فهرست کتابها» در این مجله گفت: در بخش «مقدمه» توضیحاتی درباره شیوه استفاده از کتابشناسی ماه ارائه شده است. همچنین در بخش «فهرست کتابها» اطلاعات کتابهای منتشر شده در یک ماه گذشته ایران در موضوعات «علوم کامپیوتر»، «اطلاعات و آثار کلی»، «فلسفه و روانشناسی»، «دین»، «علوم اجتماعی»، «زبان»، «علوم طبیعی و ریاضیات»، «علوم کاربردی»، «هنر»، «ادبیات»، «تاریخ و جغرافیا» و «کودک و نوجوان» ارائه شده است.
معاون آموزشی، فرهنگی و پژوهشی موسسه خانه کتاب با بیان اینکه در «کتابشناسی ماه» علاوه بر اطلاعات کتابشناسی اولیه، تصویر جلد کتابها و معرفی کوتاهی از کتابها ضمیمه شده است، افزود: در بخش «نمایهها» 8 نمایه «عنوان»، «پدیدآور»، «ناشر»، «شهر»، «زبان کتابها»، «کتابهای ترجمه شده از فارسی به زبانهای دیگر»، «کتابهای ترجمه شده از زبانهای دیگر به فارسی» و «موضوع کتابها» درج شده است.
غلامیجلیسه درباره بخش «جدول و آمار» کتابشناسیهای ماه، گفت: در این بخش، اطلاعات و آمار کتابهای ایران در هر ماه و آمار مقایسه نشر کتاب ایران در ماه مشابه سال قبل با جزئیاتی مانند عناوین کتابها به تفکیک استان، فهرست ناشران پُرکار در حوزههای عمومی، کودک و آموزشی، پُرشمارگانترین کتابها و پُرتکرارترین کتابها منعکس شده است.
وی با بیان اینکه کتابشناسیهای ماه برای چهار جامعه مخاطب یعنی «پژوهشگران و مولفان»، «ناشران»، «کتابخانهها» و «برنامهریزان فرهنگی» گردآوری و تدوین شده است، گفت: پژوهشگران با استفاده از این اثر میتوانند از آخرین آثار منتشر شده در حوزه پژوهشی خود آگاهی کسب کنند؛ ضمن اینکه با توجه به نوع دستهبندی و تعدد نمایهها، استفاده از این اثر برای پژوهشگران بسیار مفید است. همچنین مولفان نیز میتوانند نسبت به ثبت و درج اطلاعاتشان در بانک اطلاعات خانه کتاب و ارجاع به «کتابشناسی ماه» از این کتابشناسی بهره ببرند.
معاون آموزشی، فرهنگی و پژوهشی موسسه خانه کتاب ادامه داد: ناشران نیز میتوانند اطلاعات کتابهای منتشر شده خود را در این اثر رصد کنند. همچنین ناشران با استفاده از این اثر میتوانند ضمن مقایسه فعالیت خودشان با ناشران همکار، وضعیت فعالیت خود را در ماه گذشته بسنجند.
غلامیجلیسه افزود: کتابخانهها نیز میتوانند برای مجموعهسازی خود از کتابشناسیهای ماه که منبعی مفید و در دسترس برای اطلاع از تازههای نشر ایران محسوب میشود، بهرهمند شوند. برنامهریزان فرهنگی نیز میتوانند با هدف اطلاع و رصد وضعیت نشر ایران در طی یک ماه و مقایسه آن نسبت به ماه قبل و یا ماه مشابه در سال گذشته، از این اثر استفاده کنند.
وی با بیان اینکه 4 شماره نخست «کتابشناسی ماه» ویژه فروردین، اردیبهشت، خرداد و تیرماه سال 1393، شهریورماه عرضه خواهند شد، توضیح داد: این اثر شهریورماه با حضور «علی جنتی»، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، «سیدعباس صالحی»، معاون فرهنگی این وزارتخانه، جمعی از نمایندگان مجلس، پژوهشگران، کتابشناسان و اصحاب رسانه در محل موسسه خانه کتاب رونمایی خواهد شد. همچنین در این مراسم، آغاز فعالیت رسمی مرکز کتابپژوهی موسسه خانه کتاب اعلام خواهد شد.
معاون آموزشی، فرهنگی و پژوهشی موسسه خانه کتاب در پایان سخنانش، گفت: چاپ کتابشناسیهای ماه براساس سفارش صورت خواهد گرفت. بنابراین، این اثر را در تیراژ بالا منتشر نخواهیم کرد؛ نخست از میزان استقبال از آن مطلع و سپس به چاپ آن در تیراژ بالا اقدام خواهیم کرد.
دوشنبه ۲۷ مرداد ۱۳۹۳ - ۱۴:۱۲
نظر شما