دوشنبه ۸ اسفند ۱۳۹۰ - ۱۱:۰۷
دسترسی به اینترنت عادت به مطالعه را کمرنگ کرده است

در برخی از کشورها عادت به مطالعه روز به روز با ورود فرهنگ اینترنت و کامپیوتر کمرنگ شده و تا جایی پیش رفته که جوانان این کشورها تمایلی به مطالعه کتاب ندارند و استفاده از کامپیوتر را بسیار مفید تر از خواندن کتاب می دانند._

خبرگزاری کتاب ایران ( ایبنا ): در برخی از کشورها عادت به مطالعه روز به روز با ورود فرهنگ اینترنت و کامپیوتر کمرنگ شده و تا جایی پیش رفته که جوانان این کشورها تمایلی به مطالعه کتاب ندارند و استفاده از کامپیوتر را بسیار مفید تر از خواندن کتاب می دانند. 
 
در بسیاری از برخی از کشورها،خواندن کتاب های آنلاین ، جایگزین فرهنگ مطالعه کتاب شده و به ندرت پیش می آید که افراد برای خرید کتاب به فروشگاه بروند‏ چرا که تمام کتاب های جدید و قدیمی به آسانی روی اینترنت قابل دسترس هستند بدون اینکه پولی داده شود  یا زمانی به هدر برود. 

انتخاب کتاب خوب برای خوانندگان کتاب همیشه و در هر جا با مشکلاتی روبرو بوده اما پرداخت پول زیاد برای کتاب موردعلاقه مشکل بزرگتری است که امروزه گریبانگیر دوستداران و علاقمندان به کتاب شده است.
متاسفانه، کتاب هایی که در مغازه ها با قیمت های بالا فروخته می شوند باعث می شود تا بسیاری از دوستداران کتاب از کتابفروشی ها فاصله بگیرند و مانند گذشته خواندن کتاب برای آنها لذتبخش نباشد.
 
کاهش فرهنگ مطالعه کتاب برای جوامع نشانه بدی است.‏چرا که جوامعی که درگیر فقر فرهنگی هستند راهی برای گسترش تمدن، آموزش و رسیدن به جامعه ای آزاد نخواهند داشت..
 
اینگونه جوامع نمی توانند از روابط درست بین المللی فرهنگی بهره مند شود تا جایی که نویسندگانشان ناشناخته می مانند و نمی توانند با کشورهای دیگر ارتباط داشته باشند. برگزاری نمایشگاه های کتاب در این کشورها با استقبال کمی روبرو خواهد شد و این نشانگر ضعف ادبی و فرهنگی آن کشور خواهد بود و ریشه آن در ضعف اقتصادی آن کشورهاست.
 
جوامع مدرن نمی توانند در فرهنگ کشورها به ویژه کتاب و عادت به مطالعه خلل ایجاد کنند و این ضعف اقتصادی است که منجر به ضعف فرهنگی می شود. در جوامعی که اقتصاد بیمار  وجود دارد مردم کمتر به سوی کتاب می روند و بیشتر کار می کنند تا نیازهای اقتصادی خود را برطرف کنند.در کنار این ها ، قشر فرهنگی این جوامع نیز هزینه کمتری برای خرید کتاب می کنند و بیشتر سعی می کنند که به فرهنگ های دیگر از طریق اینترنت و وسایل کم هزینه تر دسترسی داشته باشند.
اما چیزی که بسیار مهم است این که هیچ چیز جایگزین کتاب نمی شود و ارتقا سطح فرهنگی کشور ، روابط بین المللی را مستحکم تر خواهد کرد.
نویسنده:سلمان پاشا،منبع:نیشن نیوز
 مترجم: مرجان آقبلاغی

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها