شنبه ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۰۵
نکوداشت اصغر دادبه در شیراز برگزار شد

فارس- آیین نکوداشت اصغر دادبه چهره ماندگار فلسفه، عرفان و حافظ شناس شهیر با حضور به ادبیات و عرفان در سالن فرهنگ مدیریت اسناد و کتابخانه. منطقه ملی جنوب کشور برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) در شیراز، در این آیین که به پاس خدمات علمی و فرهنگی این استاد فلسفه و عرفان در سالن فرهنگ مدیریت اسناد و کتابخانه ملی منطقه جنوب کشور برگزار شد اصغر دادبه در بیان مفهوم رندی حافظ اظهار داشت: حافظ رندی را به عنوان یک مکتب مستقل پیشه کرده است،

وی بیان کرد: اگر قرار بود رندی همان معنایی را داشته باشد که در اشعار عطار و سنایی وجود دارد حافظ می بایست در ۱۲ غزلی که صرفأ عرفانی بود لفظ رندی بیاورد.

دادبه ادامه داد: غزل‌های حافظ را می توان به سه دسته تقسیم کرد که دو دسته اقلیت و یک دسته از اکثریت ها می شوند، آن اقلیت ها گاهی یکی دوتا غزل عاشقانه است و بیش از ده غزل کاملأ جمله های عرفانی است که قابل انکار است. نیست.

نویسنده کتاب «حافظ، زندگی و اندیشه» با طرح این پرسش که «چرا با وجود این عطار و سنایی پیش از حیات حافظ زیسته اند اما رندی با نام حافظ گره خورده است؟» خاطر نشان کرد: در جهان بینی حافظ دو روش شناسی وجود دارد که از زیبایی‌های طبیعی و شنیداری شروع می‌شود و در نتیجه نظربازی سرمنزل به تزکیه باطن می‌رسد.

نکوداشت اصغر دادبه در شیراز برگزار شددر ادامه مجید اسکندری، پژوهشگر ادبی و استاد دانشگاه در ستایش مقام علمی، ادبی و فرهنگی «اصغر دادبه» گفت: من در مکتب اساتید بزرگی مانند دکتر اسماعیل حاکمی، مظاهر مصفا، جلیل تجلیل، عباس ماهیار، امیری فیروزکوهی، محمود عبادیان و… بسیار آموخته ام و همگان را پاسخ می دهم.

وی در عین حال تفاوت کلامی اصغر دادبه را قابل تعظیم و تکریم توصیف کرد و افزود: دکتر دادبه نه تنها شعر حافظ را ارائه کرده است، بلکه با حافظ زیسته است.

اسکندری گفت: شیوه مناسب استاد دادبه در کلام و بیان مسألۀ مهمی است که خواص و عوام بر این نکته منبع دارند.

اصغر دادبه (زاده ۱۸ اسفند ۱۳۲۵ در یزد)، استاد فلسفه اسلامی و ادبیات عرفانی دانشگاه علامه طباطبایی و مدیر گروه ادبیات دائرةالمعارف بزرگ اسلامی، همچنین مدیر گروه زبان و ادبیات فارسی در دانشکده علوم انسانی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران شمال است. اصغر دادبه در سال ۱۳۸۱، در دومین همایش چهره‌های ماندگار، به‌عنوان چهره ماندگار در ادبیات عرفانی و فلسفه اسلامی معرفی شد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها