چهارشنبه ۱۰ دی ۱۳۹۹ - ۰۹:۰۰
چرا چاق می‌شویم؟

جیسون فانگ معتقد است که با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته در علم پزشکی در تمامی مدت، ما باید چاقی را درمان می‌کردیم، اما برای درمان مشکلاتی تلاش می‌کردیم که نتیجه چاقی بودند به‌جای اینکه به خود چاقی بپردازیم.

خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) اگر شما هم فکر می‌کنید که چاقی یک بیماری است، بهتر است به راه‌حل‌های جیسون فانک برای رهایی از این بیماری توجه کنید.
 
دکتر فانگ معتقد است چاقی یک بیماری چند عاملی است، برای درک این نکته که چگونه این عوامل با هم عمل می‌کنند، نیاز به یک چهارچوب، یک ساختار و یک تئوری منسجم داریم. در بسیاری از اوقات این‌گونه فرض می‌شود که مدل رایج ما از چاقی تنها یک دلیل حقیقی دارد و دیگر عوامل نقش چندانی ایفا نمی‌کنند.
 
در کتاب «چرا چاق می‌شویم» دکتر جیسون فانگ با ترجمه سودابه حسین‌نیا نظریه اصلی و قدرتمندی درمورد چاقی ارائه شده که بینشی شگفت‌انگیز درباره تغذیه مناسب را فراهم می‌آورد. علاوه بر آن در پنج گام اصلی، یعنی مجموعه‌ای از عادات دراز مدت به آن روشی از زندگی می‌توانید دست یابید که سلامت شما و کنترل سطوح انسولین را بهبود می‌بخشد.
 
 
 
بحث بی‌پایان این است که همه رژیم‌های تجویز شده تا حدی درست است، اما دکتر فانگ به مراتب دلایل بسیار بیشتری را ارائه کرده و روش‌هایی را برای مقابله با بزرگترین بیماری‌های همه‌گیر که جامعه مدرن با آن مواجه شده را تهیه کرده است. بنابراین بیایید کتاب «چرا چاق می‌شویم؟» نوشته دکتر جیسون فانگ را بخوانیم و بدانیم که دلیل اصلی چاقی چیست.
 
درباره نویسنده
جیسون فانگ؛ پزشک متخصص درمان بیماری‌های کلیوی در کانادا و شهر تورنتو مسئولیت اصلی وی نظارت بر مدیریت پیچیده بیمارانی است که مبتلا به نارسایی کلیوی و نیازمند به دیالیز هستند.
 
براساس نظر دکتر فانگ، اولین دروغ بزرگ در مدیریت بیماری دیابت نوع 2 این ادعا است که این بیماری، بیماری پیشرفته‌ای است که به‌راحتی با گذر زمان بدتر می‌شود، حتی در کسانی که مطابق با توصیه‌های مدرن پزشکی تحت‌درمان قرار گرفتند، اما دکتر فانگ ادعا می‌کند که این امر به سادگی تحقق نمی‌یابد.

50 درصد از بیماران در برنامه مدیریت رژیم غذایی فشرده که تلفیقی از رژیم محدودیت کربوهیدرات و روزه‌داری از پس از چند ماه قادر به توقف استفاده از انسولین شدند، پس چرا نمی‌توانیم حقیقت را تصدیق کنیم؟ پاسخ دکتر فانگ ساده است: ما پزشکان به خودمان دروغ می‌گوییم اگر بیماری دیابت نوع 2 درمان‌پذیر است، چرا تمام بیمارانی که تحت‌درمان ما هستند، حالشان رو به وخامت می‌گذارد. پس ما پزشک‌های بدی هستیم و چون به مدت طولانی برای تبدیل شدن به پزشکان بد درس نخوانده‌ایم، این تقصیر برعهده ما نیست، در عوض ما باید باور کنیم که در حال انجام بهترین کار برای بیماران هستیم، بیمارانی که متأسفانه باید از یک بیماری مداوم پیش‌رونده و غیرقابل درمان رنج ببرند.
 
Fastlifehacks درباره این کتاب نوشته است: «جیسون در کتابش پیشنهاد می‌کند که برای درک کاهش وزن نیاز به درک ریشه‌های هورمونی چاقی است. وی توضیح می‌دهد که هورمون انسولین عامل اصلی چاقی است. بنابراین چاقی یک عدم تعادل هورمونی است و نه کالری. در واقع این کتاب به‌طور خاص هر غذایی که باید بخورید را به شما نمی‌گوید. در عوض جیسون برخی اصول کلی برای غذا خوردن را بیان می‌کند؛
    
مصرف غلات تصفیه شده و قندها را کاهش دهید
مصرف متوسط پروتئین
چربی های طبیعی را افزایش دهید عوامل محافظتی مانند فیبر و سرکه را به حداکثر برسانید.
در پایان کتاب، خواننده به‌طور دقیق می‌فهمد که چه چیزی باعث شیوع چاقی شده است. چرا تلاش‌های ما برای جلوگیری از شیوع چاقی و دیابت قطع شده و مهمتر از همه، مراحل کاملا ساده‌ای را شرح می‌دهد که افراد با مشکل وزن برای رفع چاقی باید انجام دهند.»
 
قدرت این کتاب در آن است که مبتنی بر شواهد غیرقابل انکار بیولوژیکی بوده که با دقت ارائه شده است. بسیار روان و متقن نوشته شده و میان یک سری از دلایل خوب و ملموس ارتباط برقرار کرده است. به‌گونه‌ای که فصل‌ها به‌طور سیستماتیک به دنبال هم قرار گرفته و لایه به لایه مدل بیولوژیکی و شاهدمحوری از چاقی ارائه شده که به‌سادگی می‌توان منطق ساده آن را درک کرد. برای اقناع دانشمندان شکاک به اندازه کافی شواهد علمی ارائه شده است، ولی نه آنقدر زیاد که بدون ایجاد یک پس‌زمینه بیولوژیکی باعث سردرگمی آنان شود. این کتاب در نوع خود شاهکاری بی‌نظیر است که کمتر در میان نویسندگان علمی اتفاق افتاده است.
 

 
دکتر فانگ معتقد است که با توجه به پیشرفت‌های صورت گرفته در علم پزشکی در تمامی مدت ما باید چاقی را درمان می‌کردیم، اما برای درمان مشکلاتی تلاش می‌کردیم که نتیجه چاقی بودند، به‌جای اینکه به خود چاقی بپردازیم. در تلاش برای درک دلایل تأثیرگذار بر چاقی، من در نهایت اقدام به تأسیس کلینیک مدیریت رژیم غذایی در تورنتوی کانادا کردم.
 
دیدگاه متعارف نسبت به چاقی به‌عنوان عدم تعادل در کالری منطقی به‌نظر نمی‌رسد. کاهش کالری در 50 سال اخیر به‌عنوان یک استراتژی غیر موثر جذب شده، بنابراین خواندن کتاب‌های علم تغذیه کمکی نکرده است. غالبا شامل بازی او گفت او گفت و نقل‌قول‌های مختلف از سوی پزشکان می‌شد. به‌عنوان مثال دکتر اورنیش می‌گوید که رژیم گرفتن خوب نیست و کربوهیدرات‌ها خوب هستند. پزشک قابل‌احترامی است، پس ما باید به حرفش گوش کنیم، اما دکتر رابرت ادکینز می‌گوید که رژیم غذایی خوب و کربوهیدرات‌ها بد هستند. اما آیا واقعا این توصیه‌ها به درمان چاقی رسیده است؟
 
کتاب «چرا چاق می‌شویم» در 216 صفحه به قیمت 45 هزار تومان با شمارگان 500 نسخه از سوی انتشارات گل‌آذین راهی بازار کتاب شده است.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها