به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، این کتاب را حجتالاسلام مهدی احمدپور به رشته تحریر درآورده و به همت گروه اخلاق مرکز اخلاق و تربیت اسلامی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی منتشر شده است.
از آنجا که اخلاق و فقه به لحاظ اصول، موضوع، اهداف و روشها با یکدیگر همپوشانیهایی دارند، ضروری به نظر میرسد مرزهای این دو دانش به دقت از یکدیگر متمایز شوند. در این راستا «کتاب فقه و اخلاق اسلامی، مقایسهای علمشناختی» نیز با هدف بررسی علمی پژوهشی از تعاملات و تمایزات این دو حوزه دانشی تالیف شده است.
در فصل نخست این اثر، كاوشهای علمی تحقيق متمركز بر گزارههای فقهی و اخلاقی آورده شدهاند و موضوع گزارههای فقهی و اخلاقی در كنار تحليل مسایل فقهی و اخلاقی به صورت دقیقی بررسی تطبیقی شده و از این رهگذر، تفاوتها و شباهتهای گزارههای اخلاقی و فقهی برجسته شدهاند.
در فصل دوم این کتاب، مبانی فقه و اخلاق بررسی شدهاند. در واقع، نویسنده در این فصل بر آن است تا مبانی معرفتشناختی، ابزار و منابع معرفت، مبانی دينشناختی، مبانی خداشناختی، انسانشناختی و هستیشناختی دو دانش اخلاق و فقه را با یکدیگر بررسی و مقایسه کند.
بررسی منابع معرفتی در حوزه فقه و اخلاق، بحث محتوایی فصل سوم این کتاب را تشکیل میدهد. در اين فصل، منابع فقه و اخلاق و ويژگیهای عمومی و اختصاصی این دو گستره معرفی و مقايسه شدهاند. نكته اساسی اين فصل آن است كه دانش اخلاق علاوه بر سه منبع معرفتی كتاب، سنت و عقل، از منبع شهود نيز بهره میبرد.
همچنین در فصل چهارم این کتاب، روشهای دستيابی به احكام در دو حوزه فقه و اخلاق معرفی شدهاند و فصل پنجم به مقايسه اهداف فقه و اخلاق، فصل ششم به بررسی جايگاه فقه و اخلاق و فصل هفتم به تشریح تعاملات فقه و اخلاق پرداخته است.
کتاب «فقه و اخلاق اسلامی؛ مقایسهای علمشناختی» با شمارگان یکهزار و 500 نسخه و در 208 صفحه، نخستین چاپ خود را در سال 1392 تجربه میکند.
چهارشنبه ۱۰ مهر ۱۳۹۲ - ۱۰:۵۳
نظر شما