جمعه ۲۸ اردیبهشت ۱۴۰۳ - ۱۴:۳۰
زودتر از ۱۸ سال، به فکر انتشار داستان‌ها و قصه‌های بچه‌هایتان نباشید

مصطفی رحماندوست گفت: من از پدرها و مادرها می‌خواهم که نخست بچه‌ها را به خواندن و بعد به نوشتن تشویق کنند و اصلاً به فکر انتشار داستان‌ها و قصه‌های بچه‌هایشان نباشند. زودتر از ۱۸ سال، بهتر است کتابی منتشر نشود.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا مصطفی رحماندوست را می‌شناسیم؛ از روزگار کودکی تا به حال شعرها و قصه‌هایش را خوانده و با آن خاطره ساخته‌ایم و می‌دانیم که قصه و قصه‌گویی، یکی از دغدغه‌های جدی او است و یکی از افسوس‌های همیشگی‌اش این است که چرا پدرها و مادرها برای بچه‌های خود قصه نمی‌گویند، به چهره آن‌ها نگاه نمی‌کنند و دست‌شان را در دست نمی‌گیرند. به باور او، قصه، تنها کودکان را جذب نمی‌کند و فقط پدرها و مادرها و مربیان نیستند که باید قصه‌گویی را تمرین کنند؛ بلکه همه آدم‌ها، در هر سن و سال و موقعیتی، قصه گفتن و قصه شنفتن را دوست دارند و او خود، به تجربه دریافته هر جا، صدای قصه‌گو به گوش برسد، همه رسانه‌ها خاموش می‌شوند و مردم به داستان، دل می‌سپرند.

مصطفی رحماندوست، جمعه (۲۸ اردیبهشت‌ماه) به نمایشگاه کتاب و غرفه کانون پرورش فکری آمد و در قالب برنامه «دیدار با مفاخر» به قصه‌گویی و شعرخوانی برای مخاطبان خود پرداخت. او خاطره‌ای از خود را نقل و بیان کرد: وقتی بچه بودم شبی یک ریال پرداخت می‌کردم تا بتوانم کتاب کرایه کنم؛ چون عاشق کتاب خواندن بودم؛ اما چون بچه‌ها هستند نمی‌گویم چطور و چقدر درس می‌خواندم. اما همین‌جا از پدرها و مادرها می‌پرسم: آیا مطالب درسی که خوانده‌اید در خاطرتان مانده؟ پس چرا این‌اندازه بچه‌ها را آزار می‌دهید و از آن‌ها می‌خواهید که درس بخوانند؟ بگذارید بچه‌ها زندگی کنند و لذت ببرند.

زودتر از 18 سال، به فکر انتشار داستان‌ها و قصه‌های بچه‌هایتان نباشید

شاعر مجموعه «پنج تا انگشت بودند که…» با اشاره به سرانه پایین مطالعه در ایران گفت: روزگاری شمارگان کتاب‌ها در کانون، در هر چاپ، ۲۰ هزار نسخه بود؛ حالا تیراژ کتاب‌های کانون به هزار نسخه رسیده؛ طبیعی است که در این شرایط باید بچه‌ها را به کتاب خواندن تشویق کنند.

رحماندوست، «قصه‌گویی تعاملی» را بهترین شیوه برای جذب نوجوانان و جوانان به قصه دانست و افزود: در این روش، هیچ متکلم وحده‌ای وجود ندارد و گوینده و شنونده یکی است؛ به این معنی که هر دو در تعامل و ارتباط با یکدیگر قصه‌ای را روایت می‌کنند و به سرانجام می‌رسانند و این روش، برای گروه سنی بزرگسال که به قصه علاقه دارد، بسیار جذاب است.

نویسنده «قصه دو تا لاکپشت تنها» در پاسخ به اینکه بچه‌ها را چه‌طور می‌توان به قصه گفتن و قصه نوشتن علاقه‌مند کرد؟ گفت: من از پدرها و مادرها می‌خواهم که نخست بچه‌ها را به خواندن و بعد به نوشتن تشویق کنند و اصلاً به فکر انتشار داستان‌ها و قصه‌های بچه‌هایشان نباشند. زودتر از ۱۸ سال، بهتر است کتابی منتشر نشود.

رحماندوست در این برنامه به خواندن شعری برای گروه سنی نوجوان پرداخت و گفت: من برای نخستین‌بار از عشق برای نوجوان‌ها گفتم و گفتن از عشق برای نوجوانان سخت است؛ چراکه نگاه آن‌ها به این مقوله با بزرگسالان تفاوت دارد. به قدری از شعرهایم برای نوجوان‌ها استقبال شد که شاعران دیگر هم به سرودن از عشق برای این گروه سنی پرداختند.

زودتر از 18 سال، به فکر انتشار داستان‌ها و قصه‌های بچه‌هایتان نباشید

سه غرفه کانون در سالن‌های ناشران کودک و نوجوان، ناشران عمومی، ناشران آموزشی (ویژه کانون زبان) قرار دارد و بخش مجازی نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران به نشانی https://book.icfi.ir نیز این آثار را عرضه می‌کند.

به گزارش ایبنا: نمایشگاه کتاب تهران ۱۴۰۳ با شعار «بخوانیم و بسازیم» ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه در مصلای امام خمینی (ره) برگزار می‌شود. اطلاعات کامل نمایشگاه کتاب ۱۴۰۳ تهران را اینجا بخوانید.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها

اخبار مرتبط