چهارشنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۰ - ۱۰:۵۰
مراکشی‌ها کتاب‌ها را در قفسه‌های مواد خوراکی قرار داده‌اند

مراکشی‌ها برای تشویق مردم به مطالعه در یک اقدام مبتکرانه کتاب‌ها را در قفسه‌های مواد خوراکی فروشگاه‌ها و مراکز خرید قرار داده‌اند.

 به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) به نقل از العرب- در یک اقدام مبتکرانه در مراکش کتاب‌‌ها از مکان‌های سنتی و مرسومی چون کتاب‌‌خانه‌ها و کتابفروشی‌هایی خارج شده و قفسه‌های مواد خوراکی در فروشگاه‌ها، مراکز خرید و سوپرمارکت‌ها را اشغال کرده است. این طرح برای تشویق به مطالعه و در دسترس قرار دادن کتاب برای خرید توسط شهروندان مراکشی صورت گرفته است.

شهروندان مراکشی که برای خرید مایحتاج روزانه خود و مواد خوراکی وارد فروشگاه‌ها و مراکز تجاری می‌شدند حالا با مجموعه‌ای از کتاب‌ها و مجله‌ها در قفسه‌‌ها روبه‌رو می‌شوند و به این ترتیب با دیدن کتاب‌ها بیشتر به خرید آن‌ها تشویق می‌شوند.

امین 29 ساله می‌گوید که به طور اتفاقی در برخی از فروشگاه‌ها توانسته کتاب‌های مورد علاقه اش را پیدا کند و این را فرصتی برای تجدید علاقه خود با کتاب و آشنایی با آثار برخی از نویسندگان می‌داند. او می‌گوید «این طرح همچنین در تقویت فرهنگ مطالعه سایر شهروندان اهمیت بسیاری دارد و موجب می‌شود مردم کتاب را جز لاینفک زندگی روزانه خود قرار دهند.»

فاطمه 34 ساله در این باره به خبرگزاری مراکش گفته است «این عمل مبتکرانه در تشویق کودکانش به خرید کتاب و رفتن به دنیایی بی‌کران مطالعه و لذت بردن از آن نقش بسیاری داشته؛ خصوصا آن‌که کتاب‌های  مخصوص کودکان هم در این قفسه‌ها پیدا می‌شود؛ چرا که  کتاب‌ها بهترین وسیله یادگیری برای کودکان و کسب اطلاعات جدید و رشد فردی آن‌ها است.»

تاکنون این طرح در مراکش با اقبال زیادی از سوی مردم مواجه شده و موجب آشتی تعداد زیادی از مردم با کتاب و ایجاد علاقه به مطالعه در میان مراکشی‌ها شده است. توزیع کتاب در قفسه‌ها و فروشگاه‌ها می‌تواند خرید کتاب را مثل خرید دیگر مایحتاج زندگی روزمره در زمره اولویات اولیه شهروندان قرار دهد و باعث شود مردم کتاب را مانند سایر کالاها در سبد خرید خود قرار دهند.

یاسین عدنان، ادیب و روزنامه‌نگار فرهنگی بدون انکار نقش کتابفروشی‌ها در خرید کتاب که همچنان از نقاط مهم فروش کتاب محسوب می‌شوند و طرفداران و مشتریان خاص خود را دارند می‌گوید «دیگر وقت آن رسیده که کتاب هم وارد فضاهای تجاری شود و در کتابخانه و یا کتابفروشی‌ها محبوس نباشد. زیرا امروزه مردم عادی دیگر کم‌تر به کتابفروشی‌ها سر می‌زنند و وظیفه ما است که کتاب را به مردم نزدیک کنیم و جلوی چشم آن‌ها قرار دهیم؛ خصوصا در بازارها و مکان‌هایی که مردم برای خرید کالاهای مصرفی خود بیشتر رفت‌وآمد و تردد می‌کنند.»

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها