هیئت دوارن جایزه ادبی فمینا برندگان این جایزه را در سه بخش رمان رمان فرانسوی، غیر فرانسوی و بخش غیرداستانی معرفی کردند.
جایزه ادبی فمینا در بخش رمان فرنسوی به رمان «طبیعت انسانی» نوشته سرژ ژونکور از انتشارات فلاماریون رسید.
رمان «طبیعت انسانی» درباره پایان زندگی کشاورزان و جدایی بین انسان و طبیعت است.
هیئت داوران درباره اثر برنده گفت «ما مدتی طولانی است که سرژ ژونکور را دنبال میکنیم. رمان او موضوع روز است و سرژ ژونکور شناخت عمیقی از موضوع خود دارد. کتاب او و کیفیت آن میتواند عامه مردم را به خود جذب کند.»
رمانهای «باروکو بوردلو» نوشته تیری کلرمون، «خیاط رلیزان» نوشته اولیویا الکئیم، «داستان پسران» نوشته ماری هلن لافون و «یک استخر شنا در صحرا» نوشته دایان ماظلوم دیگر نامزدهای نهایی جایزه فمینا در بخش رمان فرانسوی بودند.
جایزه فمینا در بخش رمان غیرفرانسوی به رمان اتوبیوگرافی «آنچه نمیخواهم بدانم و هزینه زندگی» نوشته دبورا لوی تعلق گرفت. نویسنده در این اثر به دوران کودکی خود، پدرش، کشوری که ترکش کرده و آپارتاید در افریقای جنوبی بازگشته و مفاهیم فمنیستی، افسردگی و نوشتن را مورد توجه قرار داده است.
از نگاه هیئت داوران این رمان نسبت به رمان سرژ ژونکور از کیفیت صمیمیانهتری برخوردار است؛ کیفیتی که میتواند جهانی را لمس کند.
رمانهای «بخشیدهشدهها» از کران میلوود هارگریو، ترجمه سارا تاردی، «بتی» نوشته تیفانی مک دنیل، ترجمه فرانسوا هپ، «آخرین مصاحبه» نوشته اشکول نوو، ترجمه ژان - لوک آلوچه، «مسیر پاتاگونیا ۲۰۳» نوشته ادواردو فرناندو وارلا، ترجمه فرانسوا گودری و «پسران نیکل» نوشته کلسن وایتهد، ترجمه شارل رکورسی از آثاری بودند که با رمان برگزیده در این بخش به رقابت پرداختند.
جایزه فمینا در بخش غیرداستانی نیز اثر «ژوزف کبریس و یا امکان یک زندگی» نوشته کریستوف گرانژه از انتشارات آناموسا را به عنوان برنده معرفی کرد.
هیئت داوران جایزه فمینا همچنین از اثر «بیروت ۲۰۲۰: خاطرات یک سقوط» نوشته شریف مدجلانی که جز نامزدهای جایزه فمینا در بخش غیرداستانی معرفی شده بود تمجید کردند.
جایزه «فمینا» در سال ۱۹۰۴ از سوی گروهی از بانوان نویسنده فرانسوی با همکاری مجله «فمینا» راهاندازی شد. «آنتوان دوسنت اگزوپری» سرشناسترین نویسنده برنده این جایزه است که در سال ۱۹۳۰ برای «پرواز شبانه» موفق به دریافت آن شد.
نظر شما