پنجشنبه ۳۰ مهر ۱۳۹۴ - ۰۹:۰۰
حجت‌الاسلام سبحانی‌نیا دو کتاب عاشورایی را برای مطالعه آخر هفته پیشنهاد کرد

حجت‌الاسلام محمدتقی سبحانی‌نیا، معاون فرهنگی و هنری موسسه دارالحدیث در آستانه تاسوعا و عاشورای حسینی دو کتاب «قنوت سرخ» و «فرهنگنامه مرثیه‌سرایی و عزاداری سیدالشهدا» را برای مطالعه علاقه‌مندان مباحث دینی در پایان هفته پیشنهاد کرد.

حجت‌الاسلام محمدتقی سبحانی‌نیا، معاون فرهنگی و هنری موسسه دارالحدیث در گفت‌وگو با خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا)، درباره پیشنهاد خود برای آخر هفته علاقه‌مندان به مطالعه کتاب، دو کتاب عاشورایی را پیشنهاد داد.

«قنوت سرخ»؛ آمیزه هنر و عاشورا

وی اظهار کرد: کتاب «قنوت سرخ» مجموعه اشعاری است که محمدعلی مجاهدی، آن را تدوین کرده است. این کتاب به تازگی از سوی موسسه دارالحدیث نخستین‌بار به چاپ رسید. مجاهدی یکی از شاعران پیشکسوت آئینی است که اشعار بسیار زیبا و با مسمایی درباره عاشورا و واقعه کربلا سروده است و هنر را با عاشورا آمیخته است. مطالعه کتاب «قنوت سرخ» را به تمام علاقه‌مندان به این حوزه پیشنهاد می‌دهم.
 
وی در ادامه، کتاب «فرهنگنامه مرثیه‌سرایی و عزاداری سیدالشهدا» اثر آیت‌الله محمد محمدی‌ری‌شهری را به علاقه‌مندان پیشنهاد داد و گفت: نویسنده در این کتاب، سبک مرثیه‌سرایی از منظر آموزه‌های دینی را بررسی کرده است. این کتاب می‌تواند، برای مداحان و مرثیه‌سرایان اهل بیت(ع) به ویژه حضرت سید‌الشهدا (ع) کاربرد مناسبی داشته باشد.

«فرهنگنامه مرثیه‌سرایی» راه انحراف واقعه کربلا را می‌بندد

سبحانی‌نیا ادامه داد: کتاب «فرهنگنامه مرثیه‌سرایی و عزاداری سیدالشهدا» در آگاهی دادن به مداحان برای جلوگیری از ایجاد انحراف در تعالیم واقعه کربلا مثمر ثمر است.
 
مدیر انتشارات «الحدیث» ادامه داد: تا آن جا كه ما مي‌دانيم نخستين كتابی كه به منظور بررسی مرثیه‌سرایی تأليف شده كتاب «لؤلؤ و مرجان»، نوشته محدث نوري است، همچنين استاد شهيد علامه مطهري، نیز در کتاب «حماسه حسيني» همين هدف را تعقيب كرده است. «فرهنگنامه مرثيه‌سرايي و عزاداری سیدالشهدا»، ضمن ادامه راه «لؤلؤ و مرجان» و «حماسه حسيني» اشاره به اين نكته مهم دارد كه در نظام جمهوري اسلامي براي آفت‌زدايي فرهنگ عاشورا نبايد به گفتن و نوشتن و رهنمود بسنده كرد بلكه بايد به گونه‌اي برنامه‌ريزي کرد كه مرثيه‌سرايي و عزاداري به شيوه صحيحي كه مورد رضاي خدا و اهل‌بيت (ع) است به صورت يک فرهنگ، همگاني شود و همه ارگان‌هاي فرهنگي به‌ويژه صدا و سيما براي اين فرهنگ‌سازي، برنامه‌ريزي و تلاش كنند.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها