چهارشنبه ۴ شهریور ۱۳۹۴ - ۱۱:۲۰
مجموعه کتاب نهج البلاغه موضوعی رونمایی شد

نهج البلاغه، مجموعه سخنان، نامه‌ها و جملات قصار حضرت علی(ع) کتابی که به همت سید رضی در قرن چهار هجری جمع آوری شد و شرح‌ها و تفصیل‌های زیادی پیرامون آن به رشته تحریر درآمده است. کتابی که به حق می‌توان آن را تفسیری روشمند از قرآن دانست.

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران (ایبنا) به نقل از روابط عمومی سازمان اسناد و کتابخانه ملی جمهوری اسلامی ایران، مراسم رونمایی از مجموعه کتاب نهج البلاغه موضوعی سه شنبه سوم شهريورماه در اندیشگاه سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد.

در این جلسه آیت الله سید جمال الدین دین پرور، تنظیم کننده و مترجم این اثر هشت موضوعی و چهارده جلدی گفت: اهدف اصلی این اثر ترویج فرهنگ دینی در جامعه بوده است. تا امروز کارهای زیادی برای ترویج نهج البلاغه انجام شده که هر کدام بسیار قابل تقدیر است. این اثر نیز به تقسیم بندی موضوعی نهج البلاغه می‌پردازد. با توجه به اینکه جمع زیادی از دانشجویان بتوانند نگاهی دقیق به نهج البلاغه پیرامون موضوع خاص خود داشته باشند و من با این کار می‌خواستم در این مسیر قدم بردارد و در حد توانم مسیر را برایشان هموار سازم.

وی ادامه داد: از جانب دیگر هر زمانی باید فعالیتی انجام داد تا این کتاب با ارزش در جامعه مطرح شود و نسل جدید بتواند با ادبیات امروز آن را بخواند.
در حالی که امروز می‌بینیم در جامعه تهاجم فرهنگی وجود دارد ارزش این کتاب برای نسل جدید دو چندان می‌شود.

پس از وی، معاون امور اجتماعی و فرهنگی شهرداری تهران به بیان نقطه نظرات خود پرداخت. حجت الاسلام میثم امرودی با اشاره به اهمیت نگاه اسلامی در مدیریت گفت: چهار دیدگاه در این بخش وجود دارد. اول آنکه تصور می‌شود اسلام برای امروز و مدیریت نوین حرفی برای گفتن ندارد. دیگر نظر می‌گوید که اسلام توصیه هایی برای مدیریت دارد، دیدگاه سوم می‌گوید اسلام یک نظریه ای مانند تمام نظریه‌ها درباره مدیریت ارائه می‌کند همان طور که ماکس وبر ارائه کرده و نظر چهار آن است که اسلام بهترین الگوی مدیریتی است.

وی ادامه داد: دیدگاه اول که به صورت کامل از نظر شرع رد شده است. دیدگاه سوم نیز اندیشه اسلامی را در حدی تقلیل داده که بتوان آن را نقد کرد و گفت اشتباه بوده یا کهنه شده. اما نظریه دوم و چهارم اندیشه‌هایی است که در حوزه مورد بحث و نظر بوده اما با نگاه به تاریخ می‌توان دریافت که نظر چهارم به سیره پیامبر و اهل بیت نزدیک‌تر است و این نزدیکی به علت موفقیت‌های مدیریتی این عزیزان جلوه می‌کند و نمی‌توان از آن چشم پوشید. کتاب مذکور نیز بر همین هدف قدم برداشته است و می خواهد نهج البلاغه را به صورتی ارائه کند که برای امروز مردم کاربرد داشته باشد.

در ادامه احمد خاتمی، رئیس دانشکده زبان شناسی دانشگاه شهید بهشتی به ایراد سخنرانی پرداخت. وی با اشاره به دوری نسل جوان از نهج البلاغه گفت: آن طور که شاهد هستیم مردم بیش از نهج البلاغه به کتب ادعیه علاقه نشان می‌دهند.

وی درباره دلیل آن گفت: دو مسئله را می‌توان در اینجا ذکر کرد. ابتدا آنکه نهج البلاغه از نظر معنایی در جایگاه والایی است و عمق ویژه‌ای دارد و نمی‌توان مباحث سنگینی که در آن ارائه می‌شود را به راحتی دریافت و دیگری حجم زیاد آن است که در کنار آن عمق، نوعی فاصله را با مردم ایجاد می‌کند. کارهایی مانند موضوعی کردن نهج البلاغه و انتشار آن در چند جلد در تعمیق مردم در دریای بیکاران این کتاب بسیار با اهمیت است.

پس از خاتمی، منصور پهلوانی، مدرس دانشگاه و سردبیر مجله پژوهشی نهج البلاغه به بیان نظرات خود پرداخت. وی پس از تمجید از این اثر چند انتقاد را نیز بر آن بار داشت. پهلوان گفت: ابتدا باید از آقای دین پرور به خاطر فروتنی شان تشکر کرد که تنها نام مترجم را روی این اثر برای خود انتخاب کرده‌اند، اما در واقع نوعی تصحیح جدیدی نیز انجام شده که بسیار ارزنده است. اما کاش در ابتدای هر کتاب مطلبی نیز به عنوان توضیح ارائه می‌شد که خواننده در فهم مسائل با مشکل رو به رو نشود.

وی افزود: امیدوارم در چاپ‌های بعدی به نکات ویرایشی بیشتر توجه شود که اهمیت این اثر فاخر و این تلاش قابل تجلیل را نکاهد.

در ادامه جلسه علی موسوی گرمارودی، شاعر آیینی، به خواندن چند قطعه از اشعار خود پرداخت و در پايان از این اثر ارزشمند رونمایی شد.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

برگزیده

پربازدیدترین

تازه‌ها