ایبنا در نمایشگاه کتاب ۱۴۰۲ بهصورت تخصصی به چالشهای تألیف حوزه هنر پرداخت و ابعاد این مسئله را در گفتوگو با متخصصان این حوزه بررسی کرد. در این نوشته بخشی از نظرات کارشناسان دستهبندی و مرور شده است.
«کتاب الاسرا الی المقام الاسری؛ نامه سر یانیه» نوشته محییالدین ابنعربی توسط امیرحسین الهیاری مترجم متون کلاسیک و معاصر عرب، توسط انتشارات مولی به چاپ رسید.
روشنفکران، روزنامهنگاران و مشروطهخواهان ایرانی بیشتر زبان ترکی میدانستند یا به سبب اقامت طولانی در عثمانی آن را فراگرفته بودند در آثاری که پدید آوردند از اسناد و بریده جراید عثمانی بسیار استفاده کردهاند.
مولف کتاب معتقد است: در این کتاب برآنیم تا به این بخش کمتر توجه شده در میان پژوهشهای ادبی و تاریخ نظر کنیم و آن بلاغت یا در معنای وسیعتر آن رتوریک است. این کتاب نخستین گام در قلمرو پژوهشهای مربوط به بلاغت (رتوریک) تاریخنگاری در زبان فارسی است.
نجفی گفت: استادد داوری اردکانی همواره میگفتند ذات اندیشه ایستادن در یک قسمت نیست بلکه عبور است. دکتر داوری این عبور را به ما یاد دادند و حتی میتوان با داوری از خود داوری هم عبور کرد که البته کاری مشکل است.
کتاب «هویت ایرانی از دوران باستان تا پایان پهلوی اول» به قلم حمید اشرف ترجمه و تدوین حمید احمدی، استاد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه تهران به چاپ سیزدهم رسید.
همزمان با نخستین سالگرد درگذشت بانو مریم کاظمزاده عکاس و روزنامهنگار دفاع مقدس روز یکشنبه هفتم خردادماه به همت انجمن عکاسان انقلاب و دفاع مقدس بنیاد فرهنگی روایت فتح برگزار میشود.
نمایشگاه کتاب رویدادی خوبی است تا در آن به بررسی کتابهایی اهتمام شود که به موضوعات ویژهای میپردازند. در این گزارش نگاه کلی به کتابهایی است که درباره سازمان مجاهدین خلق نوشته شدند و در نمایشگاه در ویترین ناشران و کتابفروشان قرار داشت. هر چند این گزارش تنها به آثار موجود در نمایشگاه فیزیکی اختصاص دارد و به کتابهای نمایشگاه مجازی نمیپردازد.
قائم مقام سیوچهارمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با انتشار پیام در فضای مجازی از آمار بستههای توزیع شده و در انتظار توزیع نمایشگاه کتاب تهران خبر داد.
نشست روایتگری «از سوباشی تا کیوبک» به میزبانی اداره کل کتابخانههای عمومی استان قم، با حضور امیرسرتیپ خلبان سید اسماعیل پیروان و امیرسرتیپ خلبان باقر پناهی در کتابخانه مرکزی قم برگزار شد.
چمَر یا چمری آیینی ویژه سوگواری است که در میان مردم استانهای لرستان و کرمانشاه و ایلام اجرا و با هدف بزرگداشت فرد فوت شده برگزار میشود. چمری همانند نوحهخوانی در فارسی و در مناطق مختلف ایلام و کرمانشاه طرفداران زیادی دارد.
هاجر قادری بانوی روستایی است که موفق شد با فعالیتهای فرهنگی و هنری، دهیار روستایش شود و بعد از آن با تالیف بیش از ۳۰ جلد کتاب به نویسندهای نامآشنا در استان خراسان شمال تبدیل شود.