کتابهایی که ترجمه کردهام؛ به هر حال یک ارتباطی با سینما پیدا میکند. یا از آن فیلم ساخته شده یا در مورد آموزش فیلم است. البته لزوما سینما منظورم نیست مثلا «کندیها» از کارهای ماریو پوزو است که فکر نمی کنم فیلمی از آن ساخته شده است.
نازیلا جوانپور با اشاره به اینکه تجربه موفق برگزاری نمایشگاه حضوری و مجازی تکرار شود، بیان کرد: در دو سال گذشته کرونا همانند ویروسی بود که باعث شد کل جهان مجبور شود خود را به روزرسانی کند و خیلی از مردم جهان به زندگی مجازی عادت کردند. در چنین شرایطی این موضوع که نمایشگاه کتاب تهران به صورت حضوری هم برگزار شده است، جای شکر دارد.
مریم قربانزاده، نویسنده درباره کارکرد نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: در جامعه باید احساس نیاز به کتاب ایجاد شود، اما به وجود آوردن این حس نیاز، وظیفه نمایشگاه کتاب نیست؛ بلکه این نمایشگاه تنها پاسخدهنده نیاز است.
محمود اکرامیفر، شاعر و از داوران جشنواره شعر فجر تاکید دارد که تعدد جوایز ادبی حوزه شعر فرصت بیشتری را برای رقابت و نیز دیده شدن شاعران فراهم میکند و تجمیع چندین جایزه در قالب جشنواره سراسری شعر فجر تصمیم درستی نبوده است.
شرایطی برای چاپ و نشر به وجود آمده است که هزینه تولید یک نشریه گران تمام میشود و بازار روزنامهها و نشریات چاپی با مشکل مواجه شده است. در این شرایط یا باید کلا چاپ نشریات را فراموش کرد و به راههای دیگر از جمله نشر دیجیتالی روی بیاوریم یا اینکه کارشناسان مسیرهای جدیدی را طراحی و پیشنهاد کنند تا نشریات چاپی زنده بمانند.
ندا رسولی تصریح کرد: بازدید از سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نشان میدهد که آثار زیادی در حوزه ادبیات مقاومت نوشته شده است، البته در این حوزه هم کارهای قوی و هم کارهای ضعیف به صورت توأمان وجود دارد ولی با رویکرد نویسندگان توانمند در تألیف این کتابها میتوان آینده درخشانتری برای ادبیات مقاومت متصور شد.
مجتبی رحماندوست با اشاره به اینکه حضور مردم در این نمایشگاه خوب و خرید آنان قابل توجه است، اظهار کرد: حضور پررنگ مردم در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، رد ادعای کسانی است که معتقدند، جامعه ایران به یاس مبتلا شده است.
آیتالله «سیدابراهیم رئیسی» رییس جمهور صبح شنبه (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ ) در آخرین روز سی و سومین نمایشگاه بین المللی کتاب با حضور در مصلی امام خمینی (ره) از بخشهای مختلف نمایشگاه بازدید کرد.
آیتالله سیدابراهیم رئیسی رییس جمهور صبح شنبه (۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۱ ) در آخرین روز سیوسومین نمایشگاه بین المللی کتاب با حضور در مصلی امام خمینی (ره) از بخشهای مختلف نمایشگاه بازدید کرد.
عکس : سایت ریاست جمهوری
مدیر انتشارات آموت با بیان اینکه برگزاری نمایشگاه کتاب کار بسیار سخت و پرزحمتی است، اظهار کرد: نباید با چند اشکال کوچک، نمایشگاه کتاب تهران را قصاوت کرد و آن را بد دانست. نمایشگاه کتاب بزرگترین رویداد فرهنگی کشور است و باید قدر آن را بدانیم.
شهرام شفیعی معتقد است: مهمترین تحولی که دربارهی کتابخوانی بچهها باید پیش بیاید، خودداری از شعارها و پندهای کتابخوانی است که واقعا آزار دادن بچههاست. مسابقات کتابخوانی هم بر خلاف تصور رایج برای ترویح کتابخوانی مفید نیستند. به جای مسابقه گذاشتن اموری که مسابقه پذیر نیست، باید بچهها را به طور مرتب به کتابخانهها و کتابفروشیها ببریم.
رجبی گفت: به نظرم موسسه مطالعات تاریخ معاصر ایران و موسسه پژوهشهای سیاسی کارهای قابل قبول و وزینی را به چاپ رسانده است که برای مطالعه مناسب است، برخی از خاطرات و تاریخ شفاهی که به تازگی منتشر شده است، هم کار خوبی است. برخی از آثار جنگ و جبهه هم که توسط سوره مهر منتشر میشود به نظر من کار خوبی است.
آخرین روز سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با قابهای ماندگار از شور و شعور مردمی در حال سپری شدن است و چه بهتر که به جای خداحافظی بگوییم به امید دیدار؛ دیدار دوباره نمایشگاهی که نفس کشیدن در فضای فرهنگی را دوباره برایمان زنده کرد.