نویسنده کتاب «ایام سبزوار» ضمن اظهار تأسف از بیتوجهی به ظرفیتهای انسانی دهه 60، گفت: تئاتر بعد از انقلاب، شبیه یک سلاح میشود که افراد در مساجد و امور تربیتی با انگیزه خود نمایشنامه در موضوعات مختلف تعریف میکردند، اما متأسفانه هنری که اسلامی شده بود به محاق رفته است.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس درباره سیوسومین نمایشگاه کتاب تهران نوشت: «فرصت نمایشگاه، فرصت تبادل فرهنگ است؛ در کشور ما اقوام و خردهفرهنگهای مختلفی وجود دارد که با حضور آنها در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، میتوانیم شاهد تبادل فرهنگی باشیم.»
ترجمه کار مهمی انجام میدهد؛ دنیا را برایمان در دسترستر میکند و قلم و ذهن نویسندگان کشورهای دیگر را ملموستر. ولی خواندن کتاب به زبان اصلی هم کیف خودش را دارد.
کتابخانه سیار یار مهربان نهاد کتابخانهها امسال برای نخستین بار در سیو سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حاضر شده و روزانه 400 تا 500 بازدید کننده دارد. این کتابخانه 3500 جلد کتاب دارد و محلی برای بازی و مطالعه کودکان و نوجوانان است.
محمدرضا سرشار گفت: این تصور که هنر یک استعداد ذاتی میخواهد اشتباه است؛ اما هنرمندان اصرار دارند که تافته جدا بافته هستند البته بزرگانی مثل افلاطون و بزرگان خودمان نیز همین نظر را دارند و من به شما میگویم که این حرفها قابل اثبات نیست.
مدیرمسئول انتشارات ارجمند با اشاره به اینکه توانایی فروش و بازاریابی برای کتاب، از تولید آن مهمتر است، اظهار کرد: امروز ناشرانی موفق هستند که فعالیت خود را از مرحله فروش و بازاریابی شروع کرده باشند و به تدریج وارد فعالیتهای مرتبط با تولید شوند.
مسئول غرفه یمن درباره علاقه یمنیها به فرهنگ و تمدن ایران گفت: یمنیها میدانند که ایران تاریخ قدیمی و بزرگی دارد و اهل فرهنگ و تمدناند. آنها دوست دارند که درباره ملتی که فرهنگ و تمدن قدیمی دارند اطلاعات بیشتری به دست بیاورند و آثارشان را مطالعه کنند.
احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و امور دارایی درباره حمایتهای این وزارتخانه از تولیدکنندگان و سرمایهگذاران داخلی حوزه کاغذ گفت: کمک خواهیم کرد کارخانههای تولید کاغذ به حداکثر ظرفیت میزان بازدهی خود نزدیک شوند.
نشر ترنگ با مجموعهای از خاطرات درباره هیتلر در سی و سوم نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارد؛ خاطراتی که از پیشخدمت، منشی، محافظ و عکاس رایش سوم نقل شده است.
یاسر احمدوند گفت: برنامهریزی ما، بر این است که به منظور توسعه فرهنگ مطالعه، فضای مجازی برای فروش کتابها را گسترش دهیم و فضای نمایشگاهی کتاب تهران را، بیشتر به سمت انجام فعالیتهای فرهنگی ببریم و از این طریق بعد نمایشگاهی آن را تقویت کنیم.
رشید کاکاوند شاعر و مجری کشور در نشست «جشن واژه» گفت: کتاب نخریدن به این معنی نیست که من کتاب نمیخوانم. امانتدادن کتاب برای همین وقتهاست. مهم این است که این عشق در وجود ما بجوشد. باور اینکه با ادبیات و شعر و مطالعه ما میتوانیم خودمان را رشد دهیم. هرچه از طریق ادبیات و معرفت انسانی بزرگتر شویم این چیزهایی که این روزها یقهمان را گرفته و دارد از ...
غلامرضا منتظری، نائب رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اهمیت نظارت مجلس بر هزینهکرد بودجههای فرهنگی گفت: برنامه آینده کمیسیون فرهنگی مجلس، دعوت از دستگاههایی است که در حوزه فرهنگ مسئولیت دارند؛ اخیرا کار نظارتی خود را در این خصوص آغاز کردیم و به زودی از خردادماه گزارشگیریها آغاز میشود.
فرهاد حسنزاده گفت: بچهها نیازی به مسائل تئوریک ندارند و همین که بتوانند بنویسند و احساس کنند که وقتی مینویسند کسی آنها را میخواند کافی است. نقاط قوت کارگاه داستاننویسی این است که بچهها یاد میگیرند مسئولیتپذیر باشند و نشریهشان را به موقع تحویل دهند، نقدپذیر شوند و در آخر یاد گرفتن در فضای گروهی، کار گروهی انجام دهند.
در جلسهای با حضور کارشناسان و صاحبنظران موضوع مطالبه رهبری مبنی بر 100 برابری شدن آثار حوزه دفاع مقدس مورد بحث قرار گرفت و کارشناسان دیدگاهشان مبنی بر اینکه این مطالبه متوجه کمیت آثار است یا کیفیت آنها را به اشتراک گذاشتند.
محمدحسن سمسار، عضو شورای عالی علمی دایرهالمعارف بزرگ اسلامی گفت: در نمایشگاه امسال پیدا کردن غرفه ناشران راحتتر شده است و بازدیدکنندگان فراغ بال بیشتری برای یافتن کتابهای موردنظرشان دارند.
رئیس مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس با تاکید بر اینکه درهای مرکز اسناد و تحقیقات دفاع مقدس بر روی ناشران، نویسندگان و محققان باز است تاکید کرد: اگر کسی گلایهای در این زمینه دارد میتواند بهطور مستقیم با خود من تماس بگیرد.
ناشران حوزه روانشناسی میگویند در سالهای گذشته مراجعان زیادی با گفتن موضوعی کلی از آنها میخواستند کتابی را به آنها معرفی کنند؛ اما این شکل از خرید در این دوره از نمایشگاه بسیار کم شده است و اکثر مراجعان با آگاهی از موضوع و عنوان کتاب و همراه با لیست مشخص به نمایشگاه میآیند.
مرتضوی با تاکید بر حمایت دولت از سرمایهگذاری در حوزه کاغذ درباره تاثیر اقتصاد رقابتی بر صنعت چاپ و نشر گفت: وقتی قدرت سرمایهگذاری و بهرهوری افزایش پیدا کند، کمیت و کیفیت افزایش و در نهایت قیمتها تعدیل خواهد شد که بر رفع مشکلات صنعت چاپ و نشر اثرگذار خواهد شد.
نشست «آسیبشناسی تاریخنگاری انقلاب و سالهای پس از آن» جمعه 30 اردیبهشت از ساعت 19 تا 20 در سرای اهل قلم سی و سومین نمایشگاه کتاب تهران برگزار میشود.