مدیر بنیاد جاوید از کشور افغانستان درباره تعامل ادبی ایران و افغانستان افزود: شاعری که در تهران زندگی میکند و شعر میگوید در افغانستان برش دارد. کافی است شما به یک محفل ادبی افغانستانی بروید شعر این شاعران در آنجا شنیده میشود.
مژده لواسانی مجری و شاعر، درباره حواشی انتشار کتاب توسط هنرمندان گفت: قبل اینکه کتاب من خوانده شود، من را قضاوت میکنند. کتمان نمیکنم که شهرت حتما تاثیر دارد ولی اسم شخص میتواند باعث چند تجدید چاپ شود؟ ضامن ورود آدمها ممکن است هر چیزی باشد، ولی ضامن بقا در هنر، فرهنگ و ادبیات فقط کار آنهاست.
معاون سیاسی و امنیتی استاندار لرستان خواستار حمایت بیشتر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامیاز ناشران شهرستانی شد و گفت:انتشارات شهرستانی نیاز به تقویت دارند؛ چراکه باید توان رقابتی داشته باشند؛ هرچند در حال حاضر ناشران استان باکیفیت فعالیت میکنند.
مریم قربانزاده، نویسنده درباره کارکرد نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: در جامعه باید احساس نیاز به کتاب ایجاد شود، اما به وجود آوردن این حس نیاز، وظیفه نمایشگاه کتاب نیست؛ بلکه این نمایشگاه تنها پاسخدهنده نیاز است.
شهرام شفیعی معتقد است: مهمترین تحولی که دربارهی کتابخوانی بچهها باید پیش بیاید، خودداری از شعارها و پندهای کتابخوانی است که واقعا آزار دادن بچههاست. مسابقات کتابخوانی هم بر خلاف تصور رایج برای ترویح کتابخوانی مفید نیستند. به جای مسابقه گذاشتن اموری که مسابقه پذیر نیست، باید بچهها را به طور مرتب به کتابخانهها و کتابفروشیها ببریم.
یاروسلاوا رومانووا در دیدار با علی رمضانی، گفت: از هماینک در حال رایزنی با ناشران ایتالیایی هستیم تا کسانی که علاقهمند هستند برای سال آینده بتوانند برنامهریزیهای مناسب، برای شرکت در این رویداد را داشته باشند.
مجید تفرشی گفت: اگرچه تعداد آرشیوها نسبت به قبل از انقلاب به چندین برابر افزایش یافته یا حجم اسناد آزاد شده 500 برابر شده باشد، تا زمانی که محققان نمیتوانند به اسناد آرشیوی داخلی به عنوان حق عمومی نگاه کنند، باعث میشود که اسناد به شیوه ویژهخواری و رانت مورد استفاده قرار بگیرد.
علیرضا شریفییزدی گفت: یکی از دغدغههای مهم مقام معظم رهبری همین رشد جمعیت است و نگران این موضوع هستند؛ چراکه اگر با همین روند ادامه دهیم قطعا با خطر جدی روبهرو میشویم. جامعهی ایران در سال ۱۳۶۵ جامعهای جوان محسوب میشد؛ اما درحالحاضر با جمعیتی میانسال روبهرو هستیم و اگر با همین روند ادامه دهیم تا سال ۱۴۳۰ طبق آمار به جمعیتی کاملا سالخورده تبدیل ...
شهلا آبنوس، نویسنده درباره آثاری که از او در نمایشگاه کتاب تهران عرضه شده است گفت: باتوجه به گرانی کاغذ و هزینه بالای موثر در قیمت کتاب، خوشبختانه چاپ اول هر دو کتاب جدیدم در نشر آرون رو به اتمام است که خودم انتظار این را نداشتم.
کارشناسان مسائل دینی با تخصصهای مختلف در غرفههای پاسخگویی به مسائل شرعی و ترویج موضوعات فرهنگی با زمینه مذهبی در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در برخورد با بانوانی که حجابشان از حدود هنجارهای رسمی جمهوری اسلامی ایران کمتر بود، راهحل استفاده از زبان اقناعی را برگزیدهاند.
نویسنده کتاب «ایام سبزوار» ضمن اظهار تأسف از بیتوجهی به ظرفیتهای انسانی دهه 60، گفت: تئاتر بعد از انقلاب، شبیه یک سلاح میشود که افراد در مساجد و امور تربیتی با انگیزه خود نمایشنامه در موضوعات مختلف تعریف میکردند، اما متأسفانه هنری که اسلامی شده بود به محاق رفته است.
رئیس سازمان ادبیات و تاریخ دفاع مقدس بنیاد حفظ آثار و نشر ارزشهای دفاع مقدس درباره سیوسومین نمایشگاه کتاب تهران نوشت: «فرصت نمایشگاه، فرصت تبادل فرهنگ است؛ در کشور ما اقوام و خردهفرهنگهای مختلفی وجود دارد که با حضور آنها در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران، میتوانیم شاهد تبادل فرهنگی باشیم.»
ترجمه کار مهمی انجام میدهد؛ دنیا را برایمان در دسترستر میکند و قلم و ذهن نویسندگان کشورهای دیگر را ملموستر. ولی خواندن کتاب به زبان اصلی هم کیف خودش را دارد.
کتابخانه سیار یار مهربان نهاد کتابخانهها امسال برای نخستین بار در سیو سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حاضر شده و روزانه 400 تا 500 بازدید کننده دارد. این کتابخانه 3500 جلد کتاب دارد و محلی برای بازی و مطالعه کودکان و نوجوانان است.
محمدرضا سرشار گفت: این تصور که هنر یک استعداد ذاتی میخواهد اشتباه است؛ اما هنرمندان اصرار دارند که تافته جدا بافته هستند البته بزرگانی مثل افلاطون و بزرگان خودمان نیز همین نظر را دارند و من به شما میگویم که این حرفها قابل اثبات نیست.