مصطفی رحماندوست، در نشست «مساله خواندن در ایران» گفت: برای بچهها کتاب بخوانید ولو کتاب زرد؛ باید کتاب زرد هم به بچههایمان بدهیم تا به کتاب خواندن علاقهمند شوند.
در نشستی با حضور رییس، مدیر عامل و اعضای مجمع ناشران دفاع مقدس پیشنهاد شد وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی کمیتهای تشکیل دهد تا به کمک آن به مسئولان و ائمه جمعه کتاب هدیه داده شود و بعد از مطالعه این کتابها توسط آنها ترویج داده شود.
نشر «شانی» که قدیمیترین ناشر تخصصی حوزه شعر است،در سالهای اخیر حمایت مطلوبی از نوقلمان کرده و با هزینه ناشر و حتی برگزاری دورههای تخصصی حامی جوانان شده است.
نایب رئیس مجمع ناشران دیجیتال کتاب کودک و نوجوان در نشست «بازار نشر دیجیتال کتاب کودک» گفت: با نگاهی به آمارها به این قطعیت میرسیم که توسعه کتابهای دیجیتال موجب رکود بازار کتاب کاغذی نشده است.
نشر «پایتخت» که از 11 سال پیش تاکنون در حوزه داستان و رمان ایرانی فعالیت میکند در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران کتاب «تیسوس» را با ترجمه الینا عباسزاده (مترجم 10 ساله) عرضه کرده است.
جواد کامور بخشایش در نشستی که امروز 23 اردیبهشتماه در غرفه انتشارات سوره مهر برگزار شد، گفت: به نظر من ادبیات دفاع مقدس به مرحله ارتقای سطح کیفی و کمی رسیده است، اما بیمی که در این زمینه وجود دارد تحریف این روایتها است که ما به عنوان نویسنده باید در جهت مستندنگاری روایتها تلاش کنیم.
ثریا شیری، نویسنده کتاب «لیاندُخت» درباره احساس خود از حضور اولین کتابش در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: «برگزیدهشدن در یک جشنواره داستاننویسی سراسری آنهم بدون اینکه پیش از آن آموزش خاصی در این زمینه دیده باشم به خودی خود هیجان خاصی داشت، چه رسد به انتشار کتاب و حضور آن در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران.»
مجلس وزرای قطر برنامه توافق فرهنگی بین ایران و قطر برای سالهای 2022 و 2023 را تصویب کرد. این برنامه در پی حضور قطر در نمایشگاه کتاب تهران بهعنوان میهمان ویژه به تصویب رسید.
عضو هیات علمی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران در نشست جایگاه کتابخانههای عمومی در اقتصاد، تولید و جامعه دانش بنیان گفت: وزارت نوآوری استرالیا معتقد است یکی از معیارهای سنجش جوامع دانش بنیان میزان مراجعه به کتابخانههای عمومی است.
ابراهیم شکوری، استقبال از نمایشگاه کتاب تهران در روزهای نخست را دور از انتظار و پیشبینیها ارزیابی کرد و گفت: باید ویترین نمایشگاه کتاب را هرچه بهتر و زیباتر بچینیم.
کتابهای «سخنگوی فرهنگ ایران (تاملی در آثار و آرای محمدعلی اسلامی ندوشن)، «رباعیات خیام و خیامانههای پارسی»و «فهرست نسخهها خطّی فارسی کتابخانۀ کنگره (آمریکا)» عناوین آثاری بود که حسین مسرت برای خرید از نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران پیشنهاد داد.
مسئول غرفه سفارت کرهجنوبی به وجود رشته زبان فارسی در کرهجنوبی اشاره کرد و گفت: ما فعلا رشته زبان کرهای در ایران نداریم و به عنوان زبان دوم در دانشگاه تهران تدریس میشود؛ اما در کرهجنوبی در دانشگاه زبانهای خارجی رشته زبان فارسی وجود دارد.
احمدوند در دیدار نمایندگان و فعالان فرهنگی کشورهای خارجی حاضر در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران گفت: انقلاب اسلامی ایران با تأکید بر گسترش دانش، آگاهی و آزادی، ادامه و استمرار تمدن بزرگ ایرانی است.
مجید اسطیری دربارهی موضوع اثر خود گفت: «اگر جامعه به وضعی دچار شود که هیچجایی، به معنای واقعی کلمه هیچجایی برای آرامشداشتن پیدا نکنیم چه خواهد شد؟»
حجتالاسلاموالمسلمین مصطفی پورمحمدی، درباره سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نوشت:«کتاب در دیروز، امروز و فردای کشور ما نقش بیبدیلی داشته و این عرصه مهم فرهنگی پیشران بسیاری از مسائل در حوزه آموزش، پرورش، تربیت، سبک زندگی، سیاستگذاری عمومی و... است.»