غلامرضا طریقی، شاعر و پژوهشگر ادبی در نشست «چرا هنوز غزل؟» تأکید کرد که هیچکس نمیتواند حکم کلی دهد که آیا فقط یک نوع شعر نوشتن درست است یا غلط و نوابغ همیشه میتوانند مسیر شعر یا غزل را تغییر دهند.
یک نویسنده حوزه کودک و نوجوان، حضور ناشران بنام و تخصصی کودک را در نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بهصورت یکجا، برای کودکان و خانوادههایشان شوقبرانگیز دانست و تاکید کرد: شعار امسال این رویداد تائیدکننده نقش «دانایی» در توسعه جامعه است.
ارنستو ویِگاس، وزیر فرهنگ ونزوئلا در برنامه رونمایی کتاب «آوریل درون کودتا» گفت: برای درک بیشتر دو فرهنگ باید ترجمه وجود داشته باشد اما آنچه که نیاز به ترجمه ندارد عزت و کرامت میان مردم ایران و ونزوئلاست که وجود دارد و نیاز به ترجمه ندارد.
نشر شبخیز با عناوین جدیدی چون «ساختارگرایی چست؟» اثر لوئی آلتوسر و ژیل دلوز ، «هنر و زبان» نوشته هانس گئورگ گادامر و پل ریکور و «در باب خداوند و خدایان؛ مصر، اسرائیل و ظهور تک خدایی» به قلم یان آسمان در نمایشگاه کتاب شرکت کرده است.
سمیه عالمی، از رماننویسان کشورمان تأکید دارد، کسانی که میخواهند نویسنده شوند اول باید خیلی بخوانند؛ متأسفانه با نویسندههایی مواجه هستیم که میخواهند بدون کتابخوانی نویسنده باشند.
مرکز نشر هاجر (وابسته به مرکز مدیریت حوزههای علمیه خواهران) برای تحقق اهداف و رسالت عظیم حوزههای علمیه، یعنی گسترش فرهنگ و معارف اسلام ناب محمدی و انقلاب اسلامی ایران آثار متعددی را روانه نمایشگاه کتاب کرده که در ادامه نگاهی به جزئیات این آثار خواهیم داشت.
ظریفیان گفت: بعضی وقتها، این کتابها هستند که به نویسنده و ناشر اعتبار میدهند اما استثناهایی هم هستند. نویسندگانی که به کتابها اعتبار میدهند. علی اکبر فرهنگی از جمله دانشمندان بزرگ کشور ماست که از فضل و دانش ایشان در دهههای طولانی، کشور ما بهره برده است.
وابسته مرکز اطلاعرسانی و فرهنگی سفارت ژاپن گفت: کتابهایی با موضوع فرهنگ که در آن آیین و سنت ایرانی را معرفی کند در ژاپن اندک است؛ امیدوارم در این زمینه کتابهای بیشتری به ژاپنیها معرفی شود.
دستیار ویژه رئیس بنیاد فرهنگی روایت فتح با انتقاد از وضعیت فعلی کتاب در حوزه کودکان و نوجوانان علیرغم وجود سوژههای متعدد و مختلف، خلأهای موجود را متوجه کوتاهی و کمکاری ناشران و مسئولین این حوزه دانست.
سمانهسادات حسینی مدیر انتشارات مهرک گفت: ما در نمایشگاه مجموعهای را به نمایش گذاشتهایم به نام سرگذشت استعمار که یک مجموعه سهجلدی و یک مجموعه پانزدهجلدی را داراست. بسیاری از افراد این کتابها را خریداری کردهاند. ولی در بین این افراد فقط دو نوجوان را دیدم که فقط برای طراحی زیبای جلد، کتاب را خریداری کردند.