نگاهی به سالن ناشران دانشگاهی در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران نشان میدهد که مخاطبان این بخش از نمایشگاه مجازی استقبال خوب و گستردهای کردهاند و در کنار آن نمایشگاه حضوری، عمده خریدهای خود را در بخش مجازی متمرکز کردهاند.
سیدمحمد حسینی، با تاکید بر توجه دولت به مقوله فرهنگ در شرایط دشوار اقتصادی، درباره حمایت از ناشران گفت: در دولت درباره یارانه ویژه کاغذ، تصمیماتی اتخاذ و درباره تخصیص ارز ترجیحی مباحثی مطرح شده، این ارز به کاغذ هم اختصاص داده شده که با قیمت مناسبتری در اختیار مصرفکننده قرار بگیرد.
محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، بهرام عینالهی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و محمدعلی زلفیگلی، وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با حضور در مصلی، محل برگزاری نمایشگاه کتاب تهران، از بخش ناشران عمومی بازدید کردند.
نشر خاموش با کتابهایی درباره تاریخ معاصر، تاریخ میانه و ادبیات و تاریخ اجتماعی در سی و سومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران حضور دارد. کتابهایی چون «تاریخ علتشناسی انحطاط و عقبماندگی ایرانیان و مسلمانان»، «تاریخ اجتماعی شیراز»، «تدبیر و شمشیر» و «کودکان کار در ایران، یک مطالعه سندشناسی» و آثاری دیگری از حوزه ادبیات را در ویترین غرفه خود جای داده ...
انتشارات حماسه یاران در نمایشگاه کتاب امسال هم با دست پر حاضر شده و آثاری از زندگی شهدا و یارانشان را به علاقمندان کتابهای حوزه فرهنگ مقاومت عرضه کرده است.
سردار گلعلی بابایی، پژوهشگر و مستندنگار دفاع مقدس با بیان اینکه خاطرهنگاری و زندگینامه، بخش غالب آثار مربوط به دفاع مقدس است که در نمایشگاه کتاب ارائه شده، گفت: البته تاریخنگاری جنگ و آثار پژوهشی هم بخش زیادی از آثار مربوط به دفاع مقدس را شامل میشوند که مخاطبان خاص خود را دارند.
عابدین پاپی (آرام) گفت: جامعهای که بیشتر مینویسد پیروز است نه جامعهای که بیشتر میخورد. سودمندی یک واقعیّت گذرا است اما قلم و فرهنگ دو حقیقت ماندگارند که در گذر و گذار تاریخ و ازمنهها با همیشگیها و پیشینهگیها سازگار و پایدار شدهاند. پدیده مهم است اما پدیدار شدن این پدیده در ابعاد مختلف مهمتر است.
عباس قدیرمحسنی، نویسنده و طنزپرداز گفت: مجموعه سه جلدی «قصههای جیگیلخان» درنمایشگاه رونمایی و چاپ شده است. اولین فانتزی تمام ایرانی، باشخصیتها، اتفاقات، ماجراها وحوادثی کاملا ایرانی و بومی که به سنتها و آداب و رسوم و... ایرانی اشاره و تلاش میکند چیزی به بچهها یاد ندهد و بچهها فقط باخواندن کتاب سرگرم شوند و لذت ببرند.
انتشارات موسسه مطالعات و تحقیقات بینالمللی ابرار معاصر تهران کتابهایی چون «نقش سازمانهای اطلاعاتی در سیاست خارجی کره جنوبی»، ««نظام بینالملل و نظمهای در حال ظهور»، «جهنم نیات خوب»، «سیا در کردستان عراق» و کتابهای دیگری در حوزه سیاست و نظام بینالملل در غرفه خود جای داده است.
دراگان تودورویچ، سفیر صربستان در ایران در بازید از سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با بیان اینکه سالانه 15 عنوان کتاب ایرانی به زبان صربی در صربستان منتشر میشود، گفت: هر چند تعداد کتابهایی که از زبان صربی به فارسی ترجمه شده کمتر است، با این حال تلاش میکنیم در بخش فرهنگی فعال باشیم.
مسعود آذرباد، نویسنده و منتقد درباره سوژهیابی در ادبیات ژانر گفت: نویسندگان به این فکر کنند که من ایرانی هستم و برای مخاطب ایرانی باید بنویسم. با تحقیق در تاریخ ایران میشود چنین ایدههایی را پیدا کرد.
جواد منصوری، دیپلمات پیشین و پژوهشگر تاریخ معاصر گفت: در نمایشگاه کتابهای جدید زیادی درباره تاریخ معاصر تورق کردم که برایم این تنوع و تعدد جالب بود. به نظرم برگزاری نمایشگاه کتاب یکی از افتخارات جمهوری اسلامی است و تصور میکنم در منطقه نظیر ندارد.
در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران بسیاری از اهالی فرهنگ که طی دو سال اخیر و در بحبوحه کرونا درگذشتند، حضور دارند، حضوری که در ارائه کتابهایشان تداعی میشود یا تصویری که در نمایشگاه از آنها به نمایش گذاشته شده است. در این گزارش به نام برخی از اهالی فرهنگ، تاریخ، اسطوره و زبانشناسی اشاره شده است که رحلت ناگهانیشان به ما فرصت نداد که در ...
مدیر انتشارات آفاق روشن بیداری که قریب به 8 سال است در حوزه فرهنگ مقاومت به شکل تخصصی کار میکند میگوید: فرهنگ مقاومت را باید جا انداخت، کتابهای این حوزه در کتابخانهها باید در دسترس مردم باشد. حتی اگر کسی ذائقهاش با این کتابها همسان نباشد با دیدن این کتابها تمایل پیدا میکند که آن را تورق کند.
یونس عزیزی و تیمور آقامحمدی در حاشیه سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران با حضور در سیوسومین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در جشن امضای رمانهای «چپدستها» و «همه» شرکت کردند.
نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران یک رویداد فرهنگی بزرگ در ایران و منطقه غرب آسیا به حساب میآید و همزمان با آغاز این رویداد بحث درباره آن در فضای مجازی پررنگ میشود.
اصغر جهانگیر، ضمن درخواست از ناشران برای ارائه راهکار با هدف مبارزه موثرتر با معضل قاچاق کتاب، درباره کیفیت قوانین موجود گفت: به نظر میرسد، در حوزه مبارزه با قاچاق کتاب از قوانین بازدارندهای برخوردار نیستیم.