«فرهنگ واژگان عربی شده از زبانهای غیر عربی به روش الفبایی» با نام المعرب یکی از کتابهایی است که انتشارات امیرکبیر به تازگی چاپ و در سیوچهارمین نمایشگاه کتاب تهران عرضه کرده است.
فرزانه اعظملطفی، عضو هیئت علمی دانشکده زبانها و ادبیات خارجی – مطالعات هند دانشگاه تهران، در ویژه برنامه بزرگداشت رابیندانات تاگور، شاعر پرآوازه هندی و رونمایی کتاب «زعفران و صندل» تاکید کرد که تاگور تنها شاعر شرقی است که هنوز امید دارد که انسان خود راستین و جهان و معرفت حقیقی خود را پیدا خواهد کرد به همین دلیل رهبر فقید هند کبیر مهاتما گاندی وی ...
رضا اسماعیلی در نشست «تأملاتی در شعر آیینی» تأکید کرد که مولانا، ناصرخسرو، نظامی، سعدی و حافظ که جان و جهان شعرشان سرشار از معارف اصیل توحیدی، حکمی و اخلاقی است، محصول تربیت معنوی هستند.
مهدی متولیان مدیر مرکز مطالعات بنیاد روایت فتح تصریح کرد: تعهد عین ذات هنر است؛ نه صفت هنر، که یک شخص در حوزهای متعهد باشد و در حوزه دیگر غیرمتعهد. عقیده دارم باید به اسم تکتک پیشکسوتان هنر انقلاب دپارتمان ایجاد کرد و در قالب این دپارتمان شاگرد تربیت کرد.
وحید یامینپور نویسنده کتاب «ماجرای فکر آوینی: گفتارهایی در شناخت مفاهیم بنیادی تفکر شهید سید مرتضی آوینی» عنوان کرد: این بسیار شگفت انگیز است که فردی با کمتر از 50 سال سن به این دستاورد برسد. نکته اول این است که آوینی از یک راه طی شده سخن میگوید یعنی بخشی از طاغوت که در ساحت فکر و فرهنگ به ما تهاجم کرده، قدرت این طاغوت به حدی است که بسیاری را زمین ...
سال 1382 فیلم «خداحافظ رفیق» در سینماهای کشور اکران شد که برای اولینبار اشاره دقیقی به روایت شهادت سید شهیدان اهل قلم یعنی مرتضی آوینی داشت و به نوعی اقتباس از ماجرای واقعی شهادت شهید آوینی بود.
لیلی عاج کارگردان سینما و نمایشنامهنویس درباره تاثیر آوینی در پیشرفت و تعیین مسیر هنر انقلاب گفت: آوینی و هنر انقلاب از هم تفکیک ناپذیرند، ما قبل از آوینی کلیدواژهای به نام هنر انقلاب و هنرمند متعهد انقلابی نداشتیم پس شاید بتوان گفت آوینی تاثیری بر هنر انقلاب نگذاشته است؛ بلکه هنر انقلاب همان آوینی است و اگر آوینی نبود هیچوقت هنر انقلاب شکل نمیگرفت....
سید احسان باقری رئیس خانه عکاسان انقلاب اسلامی تصریح کرد: آوینی چون در کنار اهل هنر بودن، اهل اندیشه نیز بود توانست چراغ و فانوسی شود برای باقی هنرمندان تا مسیر را پیدا کنند و به فلسفه هنر انقلاب نزدیک شوند.
ابوالفضل همراه بازیگر سینما و تلویزیون عنوان کرد: بعضی از افراد بعد از شهادتشان اثرات و برکات خود را نشان میدهند. مثل حاج قاسم سلیمانی که میبینیم بعد از شهادتشان تازه ابعاد شخصیتی ایشان شناخته میشود.
مهدی متولیان مدیر مرکز مطالعات بنیاد روایت فتح تصریح کرد: یکی از پروژههایی که الان کار میکنیم در این باره است که خود تجربه روایت فتح را چطور میشود تبدیل به یک قالب آکادمیک کرد تا قابل تدریس شود.
در مراسمی که با ضیافت افطاری و دورهمی هنرمندان انقلابی در حوزه هنری برگزار شد از «چهرههای هنری سال ۱۴۰۱ انقلاب اسلامی»، در رشتههای هنرهای تجسمی، ادبیات، طنز و ادبیات دفاع مقدس و ادبیات پایداری ، تقدیر شد.
نویسنده و پژوهشگر گلستانی با تأکید بر اینکه شهید آوینی ازآنجهت برای ما مهم است که در برابر روشنفکر غربزده یک «نه» بزرگ آورد، گفت: او ابراهیموار بُت بیقواره لیبرالیسم فرهنگی را دهه هفتاد شمسی شکست.
آقا مرتضی نیمههای شب برای خواندن نمازشب از خواب بیدار میشود در کنار پیکر شهدای فکه نمازش را با راز و نیاز و گریه میخواند و چه کسی نمیداند سید مرتضی در آن راز و نیازها از خدا چه گرفت. چه تفاوت دارد او را سید مرتضی نامیم یا کامران یا فرهاد گلزار یا مرتضی حقگو، او سید شهیدان اهل قلم است.
مجله سوره تاكنون در چندين دوره منتشر شده است که دوران اوج آن مربوط به دوره سردبیری شهيد آوينی بود. در آن مقطع شايد مجموعاً 5 مجله فرهنگی جدی در كشور وجود داشت كه يكی از آنها سوره بود؛ مجلهای كه در زمينه مسائل فرهنگی و هنری بسيار مثبت و تأثيرگذار بود.
اندیشه و عشق و عرفان، دستمایه اصلی هنر هنرمندانی چون آوینی است و از دیدگاه وی هنرمند، رازدار خزاین غیب است که با زبان قرب و شهود و تمثیل و تمثل راز حقایق ملکوتی را مییابد.
نمایشگاه «خط سوره» با محوریت مروری بر طرح جلدهای مجله سوره از سال ۱۳۶۸ تا ۱۴۰۱ فردا ۲۷ فروردینماه ساعت ۱۵:۳۰ همزمان با نشست عهد سوره در گالری شماره ۲ خانه عکاسان ایران حوزه هنری برگزار میشود.