مسابقه مجازی ادبی استاد سخن به مناسبت سالروز بزرگداشت سعدی با خواندن پندهای اخلاقی گلستان و اشعار بوستان سعدی با همکاری بنیاد سعدی و معاونت فرهنگی و اجتماعی شهرداری ناژوان اصفهان برگزار میشود.
احمد تمیمداری، مطرح کرد نخستین مترجمان غیرفارسی زبان، شاعران فارسی را در حوزه كمابيش آشنای نظم نئوكلاسيك معرفی كردند و سعدی به دليل گرايش به ادبيات تعليمی و سبک هجوآميز، به خوبی با نبوغ عصر استدلال مطابقت داشت.
مهدی محبتی گفت: سعدی در مقدمه گلستان می گوید؛ شبی تأمل ایام گذشته میکردم و سنگ سراچه دل را به الماس آب دیده میسفتم... خود این عبارات نشاندهنده آن است که او شخصیتی اهل تأمل و تفکر است یا وقتی میگوید: ای که پنجاه رفت و در خوابی... تمام اینها حاصل تأمل در معنای زندگی است.
عضو هیئت علمی دانشگاه شهید چمران اهواز گفت: انسان محوریترین موضوع در آثار سعدی و مردمشناسی و عدالتگستری از ویژگیهای منحصر به فرد این شاعر شیرین سَخن است.
شعر ترِ شیرینِ شیرینتر از شکر استاد سخن در روزگاری پدید آمد که «زمانه عسرت» بود. این نوای مانا در نای زمان، در میانه بلیه فراگیر این روزگار نیز تلخی را از کامها میزداید. یادداشت فرارو به قلم احسان رضایی در این باب است.
وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی گفت: سعدی شاعری جهانگرد و مسافر سرزمینهای دور بود که خود را با تاجران ادویه و کالا و زائران اماکن مقدس همراه میساخت، حکایتهای بسیاری شنیده و از فراز و نشیب روزگار تجارب گرانقدر میاندوخت.