احمدرضا امیری سامانی، نویسنده ادبیات داستانی درباره شروع کتابخوانیاش به قصههایی اشاره کرد که مادر، مادربزرگ و به ویژه پدرش برایش میخواندند؛ مثل «افسانههای آذربایجان».
اکبر صحرایی با اشاره به نصب تصاویر اهل قلم و آثارشان در سطح شهر گفت: تاثیر چنین اقدامی در حد مقطعی و سطحی است. شاید تاثیر عمیق را نبینیم ولی به صورت کلی «کاچی به از هیچی» است. یعنی گامی برداشته شده و بهتر از این است که اقدامی صورت نگیرد. قطعا این کار نیاز به حمایت قانونی و مدنی دارد.
علی زرینی گفت: فتوتنامهها گنجینههای گرانبهای ایرانی اسلامی هستند که در قالب اخلاقی از نسلی به نسل دیگر منتقل شده است، پس شناساندن این آیینها میتواند راهنمای جوانان این کشور به نیکی و آزادگی باشد و به نوعی فرهنگهای مهاجم را در اخلاق به حداقل برساند و از آسیبهای احتمالی جلوگیری کند.
محسن اسلامی با اشاره به وجود 73 کتابخانه مخزندار در مساجد زنجان گفت: به منظور ارتقاء ظرفیت این مراکز طرح پایش کتابخانههای کانونهای مساجد اجرایی میشود.
نجفقلی حبیبی گفت: کتاب جزو ضروریات زندگی است و ناگزیر هستیم تا هر روز با کتاب سروکار داشته باشیم. کتاب اندیشه را منتقل میکند، ما را با گذشته مانوس و با آینده مرتبط میسازد و به نوعی کتاب با زندگی انسان عجین شده است.
شمسالحق آریانفر، پژوهشگری از افغانستان درباره اهمیت آثار جامی گفت: او زمانی به دنیا میآید که تمام داشتههای خراسان طی حمله مغولها نابود شده است؛ در نتیجه آثار دیگران را پیش رویش نداشته و فقط به آنها آگاه بوده است و آگاهانه میخواهد که عظمت و معنویت خراسان را احیا کند.
یاسر احمدوند، معاون فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین اختتامیه یازدهمین نمایشگاه ملی کتاب دفاع مقدس بر ورود رزمندگان و یادگاران دفاع مقدس نسبت به مکتوب کردن خاطرات دفاع مقدس تاکید کرد.
کتابهای تاریخی همواره با اقبال عمومی مواجه بوده است. در این گزارش به مناسبت سیامین دوره هفته کتاب جمهوری اسلامی ایران به تعدادی از کتابهای حوزه تاریخ که در سال 1401 بازچاپ شده پرداخته شده است.
علیرضا مختارپور گفت: اقدامات مثبت در حوزه کتاب باید ادامه یابد و تصور میکنم که نقطه عزیمت و شروع خوبی برای هفته کتاب باشد تا این برنامههای اساسی، همهگیر، فراگیر و زیربنایی حوزه کتاب بتواند توسعه پیدا کند.
محمد یوسفی، مدیر تولید واحد کودک و نوجوان انتشارات مهرستان درباره مساله توجه به سلیقه مخاطبان و سلیقهسازی در امر تولید کتاب گفت: ما به سلیقه کودکان و نوجوانان توجه میکنیم و برنامه مدونی برای ورود جدی به ادبیات گمانهزن در ژانرهای مختلف داریم و در مساله سلیقهسازی هم رویکردی را در پیش گرفتهایم که خودِ بچهها در فرایند تولید کتاب درگیر شوند.
مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کردستان، بهمناسبت گرامیداشت هفته کتاب و کتابخوانی از کتابخانه امام خامنهای (مدظلله العالی) سنندج بازدید و با کتابداران و اعضای این کتابخانه دیدار و گفتوگو کرد.
غلامعلی حدادعادل، رییس فرهنگستان زبان و ادب فارسی گفت: هفته کتاب فرصتی است برای اینکه توجه مردم به علم و فرهنگ جلب شود و این کار مقدس تالیف و نشر در کانون توجه ملت قرار بگیرد.
نماینده ولی فقیه در آذربایجانغربی در بازدید از کتابخانه شهدای کشتیبان گفت: در دین اسلام مبنای تفکر و اندیشه کتاب و کتابخوانی است و مسئولین باید حامی کتابخانههای عمومی برای ترویج مطالعه و کتابخوانی باشند.
زمانی که ابن سینا وارد کتابخانه سامانیان شد که در آن صندوقچههایی پر از کتابهای نفیس بود و به گواهی تاریخ بسیاری از کتابخانهها در جنگهای غزنویان و سامانیان در آتش سوخته است. به همین دلیل تاریخ دستنویسهای اسلامی و ایرانی بسیار غمانگیز است.
آخرین روز هفته کتاب نشست نقد و بررسی کتاب «بررسی فتوتنامهها و آئین جوانمردی و پهلوانی از دل آثار کهن» در سرای اهل قلم خانه کتاب و ادبیات ایران برگزار میشود.