منابع تاریخی و روایی اشاره کردهاند که ابن زیاد روز عاشورای سال ۶۷ هجری به دست ابراهیم بن مالک اشتر به قعر دوزخ فرستاده شد. روایت کشته شدن ابن زیاد را از تاریخ طبری به انشای بلعمی بخوانید.
منصوره رضایی میگوید: در عصر قاجار شاهد گسترش مسائل خرافی در شعر عاشورایی هستیم. این مسائل از دوره صفوی وارد شعر شد، اما در دوره قاجار بسیار گسترش پیدا میکند.
حجتالاسلام مسائلی با اشاره به سیر مقتل نویسی در تاریخ اسلام گفت: یکی از معتبرترین مقاتل مربوط به ابومخنف است، هرچند این اثر از بین رفته اما در کتابهای مختلفی گزارشهایی از آن ارایه شده است.
کودکان و نوجوانانی که به دلیل شیوع ویروس کرونا نمیتوانند در هیاتها و مجالس عزاداری امام حسین (ع) شرکت کنند، میتوانند با مطالعه کتابهای این حوزه، معارف عاشورایی را کسب کنند.
حجت الاسلام بهاری با بیان اینکه تنها به برخی مقاتل با توجه به صحن و سقم و اعتبار روایات می توان اعتماد کرد گفت: امروز نیازمند آن هستیم که آثار محتوایی را ویژه گروه های سنی مختلف در زمینه قیام کربلا تولید کنیم تا فرهنگ حسینی در جامعه بیش از پیش جاری شود.
مدیرکل کتابخانههای عمومی استان زنجان از برگزاری نشستهای کتابخوان و سوگوارههای مجازی در زنجان خبر داد و گفت: با توجه به شیوع بیماری کرونا، برنامههای روتین بهصورت مجازی برگزار میشود.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجان غربی در جلسه نقد و بررسی کتاب «درسهای عاشورا»، گفت: نقد یک کتاب، نوعی احترام به کتاب و ارج نهادن به کار مولف است.
رزمنده و نویسنده دفاع مقدس با بیان اینکه تخیل در مکتوبات دفاع مقدس جایگاهی ندارد، گفت: معمولاً آنچه در قالب مستند، داستان یا خاطره در این حوزه نوشته شده بر اساس واقعیت و منطبق بر فرهنگ و اندیشه امام حسین(ع) است.
در این واقعه عظیم، مرزهای جغرافیایی دین درنوردیده شده و به وسعت انسانیت رسیده است. مخاطب ندای او صرفا مسلمانان که امت پیامبر خاتماند نیستند، که او همه انسانها را مخاطب خود قرار داده است؛ همه انسانهای تاریخ، از دهم محرم سال 61 هجری تا امروز و تا آینده ...
جعفر ابراهیمی شاهد، میگوید: نوجوانان میتوانند در روزهای کرونایی در خانه بمانند و درباره چرایی و چگونگی قیام امام حسین (ع) بیاندیشند و معارف دینیشان را افزایش دهند.
حجتالله جودکی نوشت: چهرههای درخشانی که با خلوص نیت در روز عاشورا جان در طبق اخلاص نهادند و مردانه به صفوف دشمن زدند و با تمام وجود به این دنیای پر زرق و برق پشت کردند، در برخی از کتب مقاتل و در بعضی از اشعار و مراثی به موجودات زبونی تبدیل شدند که از دشمن با ذلت و خواری تقاضای جرعهای آب میکردند.
به گفته جبار رحمانی هیئتها پدیدهای سنتی و ماقبل مدرن هستند؛ لزوما از گسست شکل نگرفته و یک نوع بازسازی خلاقانه بر جماعتهای آیینی است که پیشتر در عیاران و یا حتی جوانمردان این فرم را میبینیم.