مهدی جمشیدی عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی گفت: بازخوانی افکار شهید بهشتی یک امر ضروری است و آلوده کردن سرچشمههای شهید بهشتی آسیبهای بسیاری را در پی دارد و ما را گرفتار دامهای متعددی میکند. ما امروز هم به شهید بهشتی، تفکر و راهش نیاز داریم.
شهید بهشتی در کتاب «حکومت اسلامی» وقتی بحث آزادی را مطرح میکند تصریح میکند که مرزهای این آزادی با آزادی که لیبرالها و روشنفکران دارند کجاست؟ بخشی هم باید در سیره شهید بهشتی دید. ایشان در همین مدت کمی که بعد از انقلاب در مجاری امور قرار گرفت هیچ کنش همسو با جریانهای روشنفکری ندارد و مثلا از اعضای نهضت آزادی در سیستم خودش نیاورده است.
برخی از بازماندگان حادثه هفتم تیر در روایت خاطرات خود از حادثه هفتم تیر به نکاتی اشاره کردند که به بیان وضعیت بازماندگان پس از انفجار دفتر حزب جمهوری میپردازد، مرتضی محمودی از جمله افرادی است که در کتاب «عبور از شب» میگوید: در آن روزها برخی سعی کردند مجروحان را از بیمارستان بدزدند یا با آمپول هوا بکشند!
جواد منصوری میگوید: من خاطرات و زندگی بسیاری از مردان بزرگ دنیا را مطالعه کردم، به نظر من مردی به بزرگی امام خمینی (ره) در هشتصد سال گذشته نبوده و فکر میکنم تا هزار سال آینده هم نیاید. در مورد شهید بهشتی هم من فکر میکنم تا صدسال دیگر چنین فردی نیاید چون یک شخصیت جامعی داشتند. اگرچه شهادت ایشان برای انقلاب درسهای بزرگی داشت و بسیاری از جریانهای ...
مرتضی میردار گفت: به نظرم امروز نیاز است اسناد پس از بررسی حادثه را منتشر کنند. زیرا به نظرم ماهیت منافقین برای همه مردم روشن شده است و هیچ نکته امنیتی پنهانی بعد از ۴۰ سال در این رویداد وجود ندارد که مانع از انتشار اسناد آن شود.
شهید بهشتی، عالم مجاهد و فعال پیش و پس از انقلاب اسلامی و از شاگردان علامه طباطبایی بود. ریاست دیوان عالی کشور، دبیر کلی حزب جمهوری اسلامی و عضویت در مجلس خبرگان، از مهمترین مسئولیتهای شهید بهشتی بود. در این گزارش نگاهی به زندگینامه خودنوشت آیتالله بهشتی داشتهایم.
موزه ملی انقلاب اسلامی و دفاع مقدس به مناسبت واقعه هفتم تیر اعلام کرد اقدامات ذلیلانه کوردلان منافق تحت حمایت شیطان اکبر و رژیم منفور صهیونیستی خللی در عزم امت حزبالله ایجاد نکرده است.
جواد موگویی، پژوهشگر تاریخ معاصر میگوید: ما باید همه بهشتی را باهم ببینیم و روایت کنیم اما آنچه که بیشتر از شهید بهشتی در جامعه وجود دارد، روایت «عاشق شوید» ایشان است و بخشهای زیادی از وجوه شخصیتی ایشان مغفول مانده است و بنظرم باید سیر تطور ایشان را تا قدم آخر عنوان کرد.
آیتالله دکتر بهشتی از سال 1341 مبارزاتشان در نهضت امام را شروع کردند و یکی از نقاط کانونی تشکیل هئیت موتلفه اسلامی بودند که در نقشدهی حادثه 15 خرداد هم نقش داشتند.
خانه موزه شهید بهشتی به مناسبت سالگرد شهادت او و یارانش، نشستی با حضور اساتید حوزه و دانشگاه، خانواده شهید بهشتی و دوستان و علاقهمندان به زندگی و اندیشه ایشان برگزار خواهد کرد و در خلال آن از کتابی در همین زمینه رونمایی میشود.