جهانگیری با اشاره به موج چهارم همهگیری کرونا در کشور، آمادهکردن عناوین جدید و تجدیدچاپ کتابهای قدیمی را برای شرکت در دومین نمایشگاه مجازی کتاب، روندی سخت اعلام کرد.
امین آصفی، شهریورماه و مهرماه را بهدلیل تقارن آنها با آغاز سال تحصیلی برای دانشجویان و دانشآموزان، بهترین زمان برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب خواند.
بهگفته صالح رامسری؛ نمایشگاه کتاب جای عرضه تازههای نشر است و در شرایطی که ناشران درگیر افزایش قیمت کاغذ و تعطیلی چاپخانهها و قرنطینه شهرها بودهاند، دستشان از عناوین تازه خالی است.
عضو هیات مدیره اتحادیه ناشران و کتابفروشان تهران گفت: انتظار داریم ضعفهای نمایشگاه در بخشهای مختلف برطرف شود و از مشارکت سایر مجموعهها برای این رویداد بهره گرفته شود.
به گفته مهدی عمرانلو؛ انتخاب اواخر اردیبهشت یا اوایل خردادماه برای بزگراری دومین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، زمان مناسبی نیست زیرا کوتاهی زمان مانع از ثبت سفارش و واردات کتابهای خارجی میشود.
نادر قدیانی با بیان اینکه به صورت صددرصدی از برگزاری نمایشگاه مجازی کتاب تهران حمایت میکند، پیشنهاد کرد آخر اردیبهشت و اوایل خردادماه بهترین زمان برگزاری دومین نمایشگاه مجازی کتاب میتواند باشد.
سال 1400 نیز مطابق سال گذشته با خبرهای کرونایی و احتمال تعطیلی کسب و کارها آغاز شد؛ اما با تجربه قابلتوجه برگزاری نخستین نمایشگاه مجازی کتاب و طرحهای حمایتی، اهالی نشر در انتظار تکرار این تجربه با دومین اردیبهشت بدون نمایشگاه فیزیکی هستند.
عبدالکریم جربزهدار، با گلایه از شرایط دشوار بانکها برای پرداخت تسهیلات کرونایی، نمایشگاه مجازی کتاب تهران را مهمترین حمایت از ناشران میداند و معتقد است، سال 1400 ناشران خصوصی از نظر کمّی و کیفی رو به جلو خواهند رفت.
خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) با برگزاری 9 نشست تخصصی درباره نخستین نمایشگاه مجازی کتاب تهران، با حضور کارشناسان، ابعاد مختلف این نمایشگاه را به بوته نقد، بحث و بررسی گذاشت.
در نشست «عملکرد شرکت ملی پست در نمایشگاه» ناشران و مسئولان پست نقاط قوت و ضعف همکاری شرکت ملی پست با مجری برگزاری نخستین نمایشگاه کتاب را بررسی کردند.
نهمین نشست تخصصی ایبنا با عنوان «عملکرد شرکت ملی پست در نمایشگاه» از سلسله نشستهای آسیبشناسی نمایشگاه مجازی کتاب تهران، با حضور کارشناسان، مشارکت اهالی نشر و رسانه برگزار میشود.
کارشناسان در نشست «نمایشگاه مجازی در آینه رسانهها» تغییر شیوه خبررسانی با توجه به تغییر قالب برگزاری نمایشگاه، توجه به نظریه نوآوری از سوی فعالان رسانهای در مواجه با پدیدههای نو را ضروری دانستند.
هشتمین نشست تخصصی ایبنا با عنوان «بررسی فعالیت بخش بینالملل نمایشگاه مجازی کتاب تهران» از سلسله نشستهای آسیبشناسی نمایشگاه مجازی کتاب تهران، با حضور کارشناسان، مشارکت اهالی نشر و رسانه برگزار میشود.
در نشست «بررسی میزان تاثیر نمایشگاه مجازی کتاب بر تخلفات» به لزوم تعادل میان جرم و جریمه، لزوم اجرای جریمه و نظرسنجی از ناشران و مخاطبان در تهیه آییننامه اجرایی تاکیدشد.
به گفته عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، تلاش برای انتشار، توزیع و عرضه درست، ارزان و آسان کتاب به مردم قطعات پازلی است که به رشد و بالندگی کشور کمک میکند و طرحهای فصلی خرید کتاب نیز از قطعات این پازل به شمار میآیند.
هفتمین نشست تخصصی ایبنا با عنوان «نمایشگاه مجازی در آینه رسانهها» از سلسله نشستهای آسیبشناسی نمایشگاه مجازی کتاب تهران، با حضور کارشناسان، مشارکت اهالی نشر و رسانه برگزار میشود.
کارشناسان در نشست «نمایشگاه مجازی کتاب و کتابفروشان آنلاین» به ظرفیتهای بخش خصوصی در برگزاری نمایشگاه مجازی اشاره و درباره تاثیرگذاری این نمایشگاه بهعنوان رقیب کتابفروشان آنلاین بحث کردند.