در عاشورای امسال نذورات به طرق مختلفی بین نیازمندان پخش میشد؛ امسال در اصفهان یک نذر خاص صورت گرفت؛ نذر کتاب آن هم توسط یک هنرمند و بازیگر عرصه تئاتر.
سید محمود الهام بخش، مدیر گروه دانشکده ادبیات دانشگاه یزد گفت: زبان شعری محتشم را باید پاس بداریم و اگر این زبان را نابود کنیم به بخش ادبیات خود ضربه زدهایم.
منابع تاریخی و روایی مورد قبول شیعه و اهل سنت سرشار است از ذکر فضایل حضرت سیدالشهدا (ع). در این گزارش گوشهای از این فضایل به نقل از آن منابع بازخوانی میشود.
مسابقه دلنوشته «اگر در کربلا بودم...» با موضوعات، صبر و مقاومت، کودکان و عاشورا، شجاعت و مبارزه، ایثار و تلاش جهادگونه، زنان و عاشورا، کرامات حضرت عباس (ع)، مصائب حضرت زینب (س) حماسه عظیم پیاده روی اربعین و یومالعباس برگزار میشود.
مهدی قزلی، نویسنده کتاب «قصه کربلا» گفت: ما باید یک بار قصه کربلا را برای کسانی که حوصله توصیفات فراوان را ندارند، مینوشتیم و اصل ماجرا را تحویل مخاطب میدادیم. من برای این انتقال، سادگی را انتخاب کردم.
عضو هیات علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی میگوید: برای قضاوت و اظهار نظر نهایی و تشخیص صحت استنادات مقاتل، نخستین اصل آن است که نقلهای هر مقتل با نقلهای دیگر، حقایق و واقعیات تاریخی، آموزههای دینی و... مقایسه و تحلیل و بررسی شود، آن گاه مورد تأیید قرار گیرد.
دبیر محافل ادبی نهاد از برگزاری وبینار علمی-فرهنگی «مرثیه سرایی در ایران و هند»، با مشارکت نهاد کتابخانههای عمومی کشور و رایزنی فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در دهلی نو خبر داد.
نویسنده کتاب «شرمنده رفیق» با اشاره به الگوگیری رزمندگان از قیام حسین(ع) و یارانش گفت: حجم بسیاری از آثار درباره شهدا و تصویری که از شهدا در آثار دفاع مقدس مشاهده میشود، ناخودآگاه همانند پل ارتباطی، انسان را به عاشورا و نهضت امام حسین(ع) وصل میکند.
بُعد سوم ادبیات عاشورایی که از نظر محتوا بسیار اهمیتدارد بخشی از ادبیات است که به عنصر اجتماعی و فرهنگی عاشورا پرداخته و خواسته از امام حسین درس انسانیت بگیرد.
چند نفر از شهروندان در ایام محرم به توزیع ماسک در این ایام پرداخته و یکی از شهروندان نیز اقدام به اهدای کتاب بین کودکان کرد که اقدام جالبی در شرایط ویروس کرونا بود.